Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számotokra is nehéz dolog...

Számotokra is nehéz dolog felfogni azt hogy Jézus Krisztus mekkora hatalommal és erővel rendelkezik?

Figyelt kérdés

Nekem igen elképzelni se tudjuk normálisan hogy Istenként mekkora tudás hatalom birtokában van.

Előre is köszönöm szépen a véleményeteket!

2018. aug. 3. 18:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
#10-es - meg a többi hasonlóan okos. Ha nem tűnt volna fel, maga a kérdés feltételezi Krisztus létezését. Ha érdemben nem tudtok hozzászólni, legalább ne járassátok le magatokat, nagyon ciki... :D
2018. aug. 5. 00:19
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem, nem feltételezi. Inkább rákérdez, létezik-e egyáltalán.

És a válasz: nem kell aggódni a kérdés miatt, mert nem létezik.

Ha hozzátette volna hogy "a Biblia szerint", vagy valami, más lenne a tészta. De akkor se lenne senkinek problémája, mert mi nehezen felfogható mondjuk a zombicsináláson, vagy a présgépkezelésen?

2018. aug. 5. 08:30
 13/21 anonim ***** válasza:
Én ismerem. Te nem. Milyen esztelen gondolkodás kell ahhoz, hogy valaki csak azért tagadja valaki létezését, mert nem ismeri?? Mintha az anyád létezését tagadnám, csak mert nem ismerem. Á, ostobaság ellen nincs semmi.
2018. aug. 5. 09:17
 14/21 anonim ***** válasza:

Jep, ostobaság ellen nincs mit tenni.

Viszont örömmel mondom, hogy a pszichiátria már nagyon jól tudja kezelni az ŐRÜLTSÉGET!

Aki ugyanis nemlétező dolgokról (pl. Jézus) állítja hogy ismeri, azt az orvostudomány elmebetegként definiálja. Irány a doki mielőtt valaki megsérül!

2018. aug. 5. 10:20
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

A hatalmán soha nem gondolkoztam el, az ereje az nyilvánvaló volt!

De az, hogy feláldozta magát az emberek bűneiért, az örökre magával ragad engem! Ő csodálatos volt!

A szeretete az mindenen túlmutat! Imádatra méltó Ő!

A bölcsességéről még nem is beszéltem, pedig az igazán fantasztikus! Olyan tanításokat adott, amik nagyon fontosak!

Én minden tekintetben tisztelem, elismerem Őt.

2018. aug. 5. 20:19
 16/21 anonim ***** válasza:

Miért lenne nehéz felfogni?

Az igaz, hogy messze nem használja ki az erejét. Ha VALÓBAN tenni akarna valamit, az nagyon látványos lenne.

Még egy dolog, amin érdemes elgondolkodni:

már minden meg van határozva, amit tett, vagy tenni fog. Nincsen szabadsága semmiben.

Na, ez viszont elég szomorú lehet. Ennél még neked is több szabadságod van.

2018. aug. 6. 01:13
 17/21 anonim ***** válasza:
37%

Kedves utolsó!

Én másképpen látom a dolgot. Jézus Krisztus igazán szabad volt, szabadon cselekedte azt, amiket tett.

Mi vagyunk satuba fogva, mert a bennünk zajló program irányít 98 százalékban. Mi feltételekhez kötött lelkek vagyunk, Ő meg egy felszabadult lélek!

Amikor valaki igazán szabad lesz, akkor nem kötelezi semmi és senki, viszont mást sem fog csinálni, mint imádni, szolgálni Istent. Mert ez az ember valódi, igaz akarata!

Jézus szabadon döntötte el, hogy kereszt halált hal mások bűneiért. Én amikor csak Rá gondolok, valami mély áhítatos tiszteletet érzek Iránta.

2018. aug. 6. 07:09
 18/21 anonim ***** válasza:

"Én másképpen látom a dolgot."

Ez azért van, mert igazi, valódi buta módon nézed.

Persze lehet, hogy valamikor a teremtés előtt tényleg nagyon nagy szabadsága volt neki... vagy az istenek, ugye. Lehet, hogy Jézus soha, semmiben nem döntött önállóan.

De egy viszont biztos: már NAGYON RÉGEN nem dönthet semmiben. Minden el van döntve.

2018. aug. 6. 16:11
 19/21 anonim ***** válasza:

Valójában szabadnak hiszed magad, pedig nem vagy az.

"A hamis egó által megtévesztett szellemi lélek önmagát hiszi a tettek végrehajtójának, pedig valójában az anyagi természet három kötőereje végzi azokat."

Bhagavad Gita 3.27

De ha beakarod magad csapni, akkor hidd magad szabadnak!

2018. aug. 6. 19:06
 20/21 anonim ***** válasza:

Értelmét nyerte a mondás, hogy "A vallás béklyó".

A hívők egy része (nem mindenki, gondolom én) azt hiszi, hogy előre meg van írva a sorsuk, hogy valaki irányítja az életüket.

Pedig nem így van. Mindenki a saját élete kovácsa.

Én atesitaként mondom, hogy az életemet én irányítom, meg az életembe történő esetleges változások.

Mivel nem hiszek semmilyen istenségben, engem(!) biztosan nem irányít senki.

2018. aug. 6. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!