Az olyan emberek akik egyáltalán nem hívei semmilyen vallásnak, elkárhoznak?
Nem tudom nagyszüleid hova kerülnek, Istené az ítélet.
Mindenesetre nincs olyan hogy jó ember, legalább is a Biblia mércéjével nincs. Én a 10 parancsolatból a "ne ölj" kivételével mindet megszegtem, pedig én sem vagyok egy börtöntöltelék alkat...
Nézd meg mit mondott Jézus:
"Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek."
Az emberek hajlamosak össze-vissza beszélni néha, olykor azt is mondják, hogy valaki "biztos" pokolra kerül, talán istennek képzelik magukat. Pedig csak egy Isten van, aki igazságos bíróként ítél meg minden embert. Jézus a megtestesült Logolsz, ha Ő azt mondta, amit linkeltem, akkor biztos úgy van.
Nem ítélkezésből, vagy sértegetésből írok.
Isten szava a következőket írja, ezért lehet tudni, minek hogy lesz a kimenetele:
(1Péter 4:17, 18) . . .. Ha pedig először rajtunk kezdődik, mi lesz a végük azoknak, akik nem engedelmeskednek az Isten jó hírének? 18 „És ha az igazságos nehezen részesül megmentésben, hol látni majd az istentelent és a bűnöst?”
(Máté 7:21–23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!
"jó emberek"
Hogy Ki a jó, azt Isten hívatott eldönteni. S ezt az alapján dönti el, ki hogyan viszonyult a kéréseihez, illetve hozzá.
Jézus azt mondta:
(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van,. . .
A keresztény élet aktív nem passzív. Jézus nem mondta, hogy ebben az esetben semleges lehet az ember.
A 4-es pedig jo valasz.
Az irgalmassagot gyakorlo emberek megmenekulnek az itelettol, egyszeruen azert mert "vallasos" hit nelkul is cselekszik Isten akaratat.
Máté 5:7 Boldogok az irgalmasok: mert ők irgalmasságot nyernek.
Én nem hiszem, hogy van Isten.
Miért kárhoznék el? Mert a jelen kultúrköröm egyik alapjául szolgáló szentiratgyűjtemény egyes homályos fejezetei ezt írják? Na és? Más kultúrköröké mást írnak.
De tényleg, egy "örök tüzet" mi táplál? És nem félnek, hogy sok lesz a gázszámla? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!