A katolikus vallás összefoglalása egy eddig vallástalan ember számára!?
Sziasztok!
Én gyerekkorom óta tanulok hittant és vallásos ember vagyok.(katolikus) Most jelenleg 16 éves vagyok, rendszeresen járok szentmisére és képben vagyok természetesen minden ilyen dologgal. Két hónapja van egy barátom aki viszont még nem tud semmit erről a dologról. Ő 20 éves, és szeretnék neki segíteni abban, hogy megkedveltessem vele a vallásos életet. Szeretne eljönni velem szentmisére, de előtte szeretnék vele átvenni pár dolgot.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Szerintetek mit kéne átvennem vele, hogy a vallás alapjait tudja (minél hamarabb) és megfelelő alapokra tudjon majd építkezni. Mert igazából az a baj, hogy én mindent össze vissza mondanék el neki, csaponganék a témák között, illetve lehet nem a lényeget mondanám el. Így szeretném ha össze tudnám pontosan gyűjteni, hogy miket is kéne neki "megtanítani,illetve átvenni" vele.
Segítségeteket előre köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!