Sátán tud arról, hogy Krisztus hamarosan megkötözi őt?
Érdekelne a véleményetek erről a dologról. A napokban beszélgettem erről, és többen azt mondták, Sátán a bennünk lévő rossz.
Ti mit gondoltok erről? Őt valóságos gonosz angyalnak, vagy csak tényleg a bennünk lévő "rossznak" tekinthetjük. Viszont "a Jelenések 20:1–3 szerint a ’mélység kulcsát’ kezében tartó angyal megkötözi és a mélységbe veti Sátánt.
5-ös hsz
Még úgy sem a kérdéshez szóltál, hogy kiírtam a kérdés okát.
De ha te ettől szebbnek, jobbnak érzed magadat, csak nyugodtan...légy egészséges :-)
Zitus!
Ugye tudod, hogy akkor utána neked is teljesen meg kell változnod?
Mert amit most csinálsz, az nem jó. Sok köze nincsen sem Jézushoz, sem a Bibliához, sem a kereszténységhez.
A sátánnak tetszik, az igaz. De egyelőre még reménykedem, hogy nem neki akarsz tetszeni... és nem is valamelyik földi képviselőjének.
Még nem késő a jó útra térni. De már nincs sok időd!
Jelenések könyve 20/1És láték egy angyalt leszállani a mennyből, akinél vala a mélységnek kulcsa, és egy nagy lánc a kezében.
2
És megfogá a sárkányt, azt a régi kígyót, aki az ördög és Sátán, és megkötözé azt ezer esztendőre,
Nem Krisztus fogja őt megkötözni,hanem egy angyal.Sátán pedig tisztában van azzal,hogy mi vár rá,mivel jól ismeri mi van megírva a Bibliában.Lásd Jézus megkísértését a Lukács evangélium 4. fejezetében.
Jézus pedig Szent Lélekkel telve, visszatére a Jordántól, és viteték a Lélektől a pusztába
2
Negyven napig, kísértetvén az ördög által. És nem evék semmit azokban a napokban; de mikor azok elmúltak, végre megéhezék.
3
És monda néki az ördög. Ha Isten Fia vagy, mondd e kőnek, hogy változzék kenyérré.
4
Jézus pedig felele néki, mondván: Meg van írva, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem az Istennek minden ígéjével.
5
Majd felvivén őt az ördög egy nagy magas hegyre, megmutatá néki e föld minden országait egy szempillantásban,
6
És monda néki az ördög: Néked adom mindezt a hatalmat és ezeknek dicsőségét; mert nékem adatott, és annak adom, akinek akarom;
7
Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz.
8
Felelvén pedig Jézus, monda néki: Távozz tőlem, Sátán; mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.
9
Azután Jeruzsálembe vivé őt, és a templom ormára állítván, monda néki: Ha Isten Fia vagy, vesd alá magad innét;
10
Mert meg van írva: Az ő angyalinak parancsol te felőled, hogy megőrizzenek téged;
11
És: Kezökben hordoznak téged, hogy valamikép meg ne üssed lábadat a kőbe.
12
Felelvén pedig Jézus, monda néki: Megmondatott: Ne kísértsd az Urat, a te Istenedet.
13
És elvégezvén minden kísértést az ördög, eltávozék tőle egy időre.
Vesd le magad mert meg van írva hogy angyalainak parancsol tefelőled hogy megőrizzenek téged.De Jézus az Igével válaszolt a kísértésre,hogy mi van megírva,és a kísértés abbamaradt.Ebből úgy tünik nagyon jól ismeri a Bibliát és nagyon jól tudja hogy már nem sok ideje van hátra.
Sátán egy bukott kerub, aki magát Isten fölé szerette volna helyezni, tehát ő nem csak egy rossz gondolat, egy rossz érzés vagy egy rossz cselekedet, ennél sajnos több, valóságos gonosz, aki a munkatársaival a démonokkal együtt minnél több embert szeretne becsapni és ezáltal az örök kárhozatra ítélni. De János azt írja (többek között). " Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög munkáit lerombolja."
Én ne feledjük az édenkerti bűnbeesést, Sátán sokat segített, hogy vétkezzen az első emberpár. Évának lehet, hogy soha nem jutott volna eszébe megkóstolni a tudás fájának gyümölcsét ha valaki nem biztatja erre.
"Ti mit gondoltok erről? Őt valóságos gonosz angyalnak, vagy csak tényleg a bennünk lévő "rossznak" tekinthetjük. " Is-is.. A gonoszt több módon értelmezi a Biblia. Van a bennünk lévő gonosz, ahogy Jézus is mondta Péter apostolnak "Ő pedig megfordulván, monda Péternek: Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nékem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra." Mt 16:23
És van a tényleges sátán, aki beleviszi az embert a rosszba, ahogy rögtön a Biblia elején a Teretés Könyvében olvashatjuk.. Ő a bukott angyal, aki Isten legnagyobb angyala volt, de szabad akaratból (irigységből) ellenszegült neki, és most ő és a bukott angyalok kísértik az embereket, céljuk az emberek örök kárhozatába taszítása..
Köszönöm jelina72
Én is így tudom a Bibliából ahogyan leírtad. Azért köszönöm, mert a válaszolók többsége nem tud erről, remélem elhiszik amit írtál, de ha nem a Bibliából ők is kikereshetik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!