Csak én gondolom így néha?
Hívőként egyedül vagyok azzal a gondolattal, hogy sokkal egyszerűbb lenne az élet, hogyha semmi sem lenne a halál után? Nem kellene aggódni, hogy ki kerülhet a mennybe és ki a pokolba. Félre ne értsetek, hiszek Istenben, nem arról beszélek, hogy nélküle lenne jobb. Csak megfordult már a fejemben, hogy nyugodtabb lehetne mindenki, ha nem kellene az egész földi életünkben arra figyelni, hogy ""jók"" legyünk.
Mi a véleményetek? (Kérlek, akik nem hívők ne itt kezdjenek vitát a menny és a pokol létezéséről)
21/L
Hívőként azt gondolod, hogy már megtértél.
A gondolataidban nagy erény az, hogy őszinte! Ezért kérdéseket teszel fel, és ezekre a kérdésekre pedig keresed a válaszokat, ez által jó ÚTON vagy.
De, valójában csak az tekinthető megtért embernek, aki a gondolkodási módját is átszeretné alakítani, Jézus gondolkodási módja szerint. Az aki Szent Pál, vagy az egyház szerint, vagy a pásztora szerint alakítja a gondolkodását, az nem megtért ember még.
Az aki befogadja életébe, Urának és megszabadítójának Jézust és Jézus szerint alakítja át a gondolkodási módját, az tért meg. Ehhez azonban meg kell ismerned Jézust, hogy ki Ő, miért jött, hogyan gondolkodott, mit csinált és azt miért tette?
Ezekre a kérdésekre, ha tudnád a helyes válaszokat, akkor azok a gondolatokat, melyeket megfogalmaztál a kérdéseidben nem gyötörnének.
Ismerd meg Jézust, mert csak az IGAZSÁG szabadít meg, és nem a mellé beszédek:
"Jézusom! Ha Veled találkozunk, akkor az feltétlenül kell, hogy olyasmit jelentsen életünkben, ami szebbé és jobbá teszi a világot."
"A Velem való találkozást mindenkinek lehetővé teszem. Amikor majd átlép valaki ebből az életből abba a világba, melyre teremtődött, mely részéről bár letagadható a földön, de meg nem szüntethető, akkor az első mindig az, hogy Velem találkozik.
E szó, hogy első, most nem időbeliséget jelent, hanem olyan minőségi élményt, mely közvetlenül a halál után kikerülhetetlen számára.
Pedig de sokan kerülnék ki, de hát nem lehet.
Amint a TV képernyőjén megjelenik az adás, ha bekapcsolják a készüléket, épp így kikerülhetetlen vagyok annak, akinek a földi élete végét jelentő pillanat bekapcsolt Engem.
Mikor azt mondom, hogy sokan szeretnék ezt a találkozást kikerülni, akkor ezt azért mondom, mert mindenki, aki ide kerül, természetesen saját tudattartalmát hozza magával. Ezért nem szeretnének találkozni Velem.
Ez azt jelenti, hogy az emberek általában ismerik önmagukat, de nem ismernek Engem.
Miután Engem megismert itt valaki, akkor kénytelen önismeretét hozzámérni a Velem való találkozás élményéhez, s ez bizony nagy lelkiismeret-furdalást szokott eredményezni. Itt nem tudom eléggé hangsúlyozni a nagy szót.
A Velem való találkozás és az önismeret találkozása nem az önismeret miatt fájdalmas, hanem amiatt, hogy Engem elmulasztott megismerni olyannak, amilyennek megismerhetett volna.
Tehát a MULASZTÁS az, ami nagy fájdalmat okoz. Ez készteti aztán arra, hogy vagy végleg lemondjon Rólam, vagy olyasmit fejezzen ki, hogy mindent vállal, csakhogy az eddigi mulasztását be tudja hozni. E téren a döntés, illetve a választás attól függ, hogy mekkora benne a remény.
Igen, mert bár a HIT lehetősége megszűnik, mivel azt, amit valaki lát, azt már nem hiheti, de a remény az egy birtokba vevési vágy, vállalása olyasminek, ami még távol van tőle, de lemondani nem akar róla.
Sajnos, itt azok, akik a földi életükben könnyedén mondtak másokról elmarasztaló ítéletet, azok itt, mivel másokról ezt már tenni nem tudják, hát maguk fölött ítélkeznek. Ezek olyan júdás-sorsú emberek.
Bizony, a kárhozat az szabad döntés következménye. Ez a döntés itt történik, és nem a földön.
A földön a legjobban ezt az állapotot a depresszió közelíti meg. De a depressziós lélek nem szükségszerűen elkárhozott lélek.
A depressziót gyakran nem önmaga akarja önmagának az, aki ilyen állapotban van. Sok összetevője lehet egy ilyen állapotnak.
Akkor, amikor valaki itt Velem találkozik, akkor csak EGY oka van a kétségbeesésének. Ez pedig az, hogy számára szinte hihetetlen az, amit LÁT.
Vagyis többre értékeli önismeretét, mint az Én irgalmas szeretetemet. Igazságos akar lenni.
Mivel másokkal szemben irgalmas már nem lehet, hát föladja az irgalomnak még azt az utolsó szálát is, melyet magával szemben még megragadhatna. Az ilyen lélek nem akar segíteni magán. Én csupán rábólintok döntésére, melyet önmaga felett hozott. Nem tehetek mást. A földön sem tudtam segíteni azokon, akiknek nem az irgalmam volt a fontos, hanem valami más.
Engem a földi élet nem változtatott meg. Azért vállaltam, hogy ti tudjátok, miképpen kell nektek megváltozni.
Földi születésemmel nem élettartalmat üresítettem ki, csupán életformát változtattam.
Természetesen mennybemenetelem is csupán formaváltozást jelentett számomra.
Nektek sem fog mást jelenteni! Éppen ezért olyan fontos jelenleg élettartalmatok kidolgozása, hogy e tekintetben az elkerülhetetlen formaváltozáskor ne legyen már gondotok. Így is gond lesz számotokra a lemaradás behozása, de ez már nem minőségi, hanem csupán mennyiségi gond. Itt pedig nem kell félni senkinek, hogy kifut az időből. Segítség is bőven áll rendelkezésre. "
Jézus; A HANG - könyv 43.
Milyen sajnálatos, hogy pontatlan az ismereted ezen a témában.
Senki nem kerülhet a mennybe, mert a Földet azért hozta létre, hogy lakjanak rajta, és betöltsék azt az emberi teremtményei. Ha Ádám nem hibázik, még a mai napon is itt élne sok más emberrel együtt.
Jézus azért halt meg, hogy ez az elhatározás megvalósuljon azok számára, akik szeretnének Isten akarata szerint örökké élni a Földön, amit az embereknek alkotott lakásul.
Jelenleg, még mindenki a pokolba kerül. Ugyan is Isten nem hozott létre egy kínhelyet, azért, hogy az emberek a haláluk után egy más létezésben gyötrődjenek, mert nem voltak elég jók emberként.
Ádám sem a pokolban szenvedett amikor rosszat tett, hanem itt a Földön élte le a hátralevő életét, áldatlan körülmények között. Ez volt a büntetése, ahogy az utódainak is.
Egyébként ha valaki rosszat akar tenni, azt egyáltalán nem érdekli a következmény, hiszen gondolj bele, hogy mennyi bűnt elkövetnek.
"Csak megfordult már a fejemben, hogy nyugodtabb lehetne mindenki, ha nem kellene az egész földi életünkben arra figyelni, hogy ""jók"" legyünk."
Ha alapvetően nem a félelem vezérel,akkor nem kell aggódnod azért,hogy "jó" legyél.
Kedves Kérdező,
Ha megtérsz a bűneidből, megvallod azokat Istennek, és ezután bemerítkezel hittel, akkor Isten kész arra, hogy rád töltse a Szent Lelkét, ami által könnyű lesz jót cselekedni, és meg fogod gyűlölni a hamisságot, a rosszat, a bűnt. Ezután is lesz kísértés az életedben, de Isten veled lesz, és nem enged olyan helyzetbe, ahonnan ne tudnál győztesen, a rossznak ellenállva és nemet mondva kikerülni.
Jézus azt tanította Nikodémusnak, aki a farizeusok tanítója volt, hogy szükséges neki újjá születni.
Új bort csak új tömlőbe töltenek, különben a régi tömlő kiszakad, és a bor is kárba vész. Isten nem pazarolja az új borát óemberekre, az újjászületés feltétele az Istennel való személyes kapcsolatnak, aminek a lépései a szívből való megtérés a bűnökből, és odafordulás Istenhez, bemerítkezés hittel (csecsemőkeresztség sajnos nem elégséges, az érvénytelen Isten szemében), és ha ezeket megteszed, és szomjazod Istent, az igazságot, akkor Isten rád fogja árasztani a Szent Lelkét (eredetiben a Bibliában Szent Szellem szó szerepel /görögül pneuma és nem pszihé/, olyan nincs angolul sem, hogy Holy Soul, csak olyan, hogy Holy Ghost vagy Holy Spirit).
Példabeszédek 10,23:
Miképpen játék a bolondnak bűnt cselekedni, azonképpen az eszes férfiúnak bölcsen cselekedni.
János evangélium 3. rész
1
Vala pedig a farizeusok közt egy ember, a neve Nikodémus, a zsidók főembere:
2
Ez jöve Jézushoz éjjel, és monda néki: Mester, tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóul; mert senki sem teheti e jeleket, amelyeket te teszel, hanem ha az Isten van vele.
3
Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
4
Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
5
Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
6
Ami testtől született, test az; és ami Lélektől született, lélek az. (eredetiben πνεῦμά, pneuma azaz szellem szó szerepel)
7
Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
8
A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Lélektől született. (eredetiben itt is a pneuma szó szerepel)
9
Felele Nikodémus és monda néki: Mimódon lehetnek ezek?
10
Felele Jézus és monda néki: Te Izráel tanítója vagy, és nem tudod ezeket?
Márk evangélium 2. rész
19
Jézus pedig monda nékik:...
21
Senki sem varr pedig új posztóból foltot ó ruhára; máskülönben ami azt kitoldaná, még kiszakít belőle, az új a régiből, és nagyobb szakadás lesz.
22
És senki sem tölt új bort régi tömlőkbe; különben az új bor a tömlőket szétszakítja, a bor is kiömlik, a tömlők is elpusztulnak; hanem az új bort új tömlőkbe kell tölteni.
Efézus 4
És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.
Apcsel 2:
Ezeket pedig mikor hallották, szívökben megkeseredének, és mondának Péternek és a többi apostoloknak: Mit cselekedjünk, atyámfiai, férfiak?
38
Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát. (eredeti görögben a keresztelésre a baptizo, azaz bemerítkezés szerepel, a Szent Lélek helyén pedig a pneuma szó szerepel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!