Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kimehetek így áldozni az...

Kimehetek így áldozni az oltárhoz a Szentmisén?

Figyelt kérdés

Pár hete gyóntam legutóbb, de sajnos azóta is rengeteg bűnt elkövettem és tele van a fejem bűnös rossza gondolatokkal, sokszor sajnos Isten ellen is,pedig nem akarok olyat gondolni. Így nem mehetek ki áldozni, igaz?

Hogyan tudnám kiverni a fejemben levő rossz gondolatokat?

2018. jún. 30. 14:33
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%

Igen, kimehetsz, a legfontosabb, hogy Jézus követed, így semmi nem szakíthat el Tőle, még nem kívánt gondolatok sem.

Pió atya gondolatai a belső lelki békéről

"A békesség a szellem egyszerűsége, a lelkiismeret derűje, a lélek nyugalma, a szeretet köteléke.

A békesség a rend, a bennünk lévő harmónia, szüntelen öröm, ami a jó lelkiismeret tanúságából születik, annak a szívnek szent örvendezése, amelyben Isten uralkodik.

A békesség a tökéletesség útja, vagy még inkább: a békében található meg a tökéletesség.

A démon pedig, aki mindezt nagyon jól tudja, minden erejét beveti, hogy elvegye békességünket.

A léleknek csak egy dolog miatt kell szomorkodnia: ha megbántotta az Istent.

De még ezen a ponton is legyünk nagyon óvatosak: bánnunk kell hibáinkat, de békés fájdalommal, mindig bízva az isteni irgalomban.

Óvakodjunk bizonyos szemrehányásokkal és lelkiismeret-furdalásokkal szemben, ezek leggyakrabban az ellenségtől jönnek, hogy megzavarják Istenben való békénket.

Ha a lelkiismeret-furdalás és a szemrehányások alázatosabbá és buzgóvá tesznek a jócselekedetekre, anélkül, hogy elvesztenénk bizalmunkat Istenben, biztosak lehetünk benne, hogy Istentől jönnek.

De ha megzavarnak, félénké, gyanakvóvá, lustává, hanyaggá tesznek, akkor biztosra vehetjük, hogy a démontól jönnek; űzzük hát el őket, és találjunk menedéket az Istenbe vetett bizalomban."

2018. júl. 1. 08:38
 12/16 anonim ***** válasza:

Mit vársz a Menyországtól?

Félreértés ne essék! Ez nem mellébeszélés. Az eredeti kérdésre segít megtalálni a választ... mert ezt csak magad, magadban kapod meg.

"Hogyan tudnám kiverni a fejemben levő rossz gondolatokat?"

Vesd össze e világi "bűnös vágyaidat" azzal, hogyan képzeled el a Menyországot.

2018. júl. 1. 09:24
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

Szia!

Nekem azt szokta mondani a lelkiatyám, hogy nagyon nehéz halálos bűnt elkövetni. Mert valójában soha nem az a szándék vezérel, hogy én most rosszat akarok tenni és bűnt akarok elkövetni. A Szentáldozás óriási ajándék, Isten nekünk akarja adni magát. Ráadásul a Szentáldozás kegyelmet közvetít és segít, hogy túl tudj jutni a bűneiden. Áldozz! Minden vasárnap és ha teheted, akkor néha menj hétköznap is, baromira meg tud erősíteni!

Gyónj rendszeresen(kb havonta) és küzdj a bűneid ellen, és ne ess kétségbe, ha nem sikerül mindent leküzdeni, de próbálj jobbá válni! Jézus megerősít és megtart az Ő szeretetében!

2018. júl. 1. 11:37
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom a rendszeres, gyakori gyónást. PL. Teréz anya nővérei hetente gyónnak, pedig ők tényleg Istennek szentelik az életüket és így látatlanba megmondom, hogy szerintem kevesebb a bűnük... De mégis: a gyónás megerősít, fegyelmet ad.

Hallgass a lelkiismeretedre. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz tiszta szívvel áldozni menni, akkor inkább ne menj.

"Ne gondolj az úrra. Igyàl alkoholt, kìvànd meg a dögös feleséget a szomszédban."

Milyen "jó" is lenne ez a tudat, hogy engem, mint férjét szerető, normális feleséget a szomszédom 2-3 pálinka között 2 mellnek és egy seggnek néz és csorgatja nyálát. Ez nekem is megalázó, meg a férjemnek is. Nehogy már emberszámba vegyük a nőket, hanem csak egy lyuknak, ahová üríthetünk. Szép új világ...

2018. júl. 1. 12:13
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Mondom én, stresszben élitek aZ életetek, azért mert meg akartok felelni az elvárásoknak. Kiélvezni a vagyaidat a legjobb dolog az életben. Mivel tudna téged jutalmazni egy olyan isten aki, ha ellent mondasz neki megbüntet
2018. júl. 1. 15:46
 16/16 A kérdező kommentje:
Isten nem büntet, megengedi a nehézségeket az életünkben, amik által tanítani akar!
2018. júl. 1. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!