Hol lehet gyorsan bekeresztelkedni? Milyen gyorsan lehetek keresztény?
Gyerekkoromban sajnos nem lettem megkeresztelve.
Most szeretném felvenni a keresztséget, de arra nincs időm, hogy 1,5-2 évig járjak oktatásra. Valaki tud esetleg olyan templomot ahol rövid időn belül van erre lehetőség?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem tudom mely időszakot gondolod őskeresztény kornak, de az apostolok életében Fülöp és Pál apostol gyakorlatából egyértelműen kiderül hogy a hitre jutottat ha elfogadta és akarta a keresztséget, akkor azonnal megkeresztelték!
Azt hogy haláluk után 100-200-300...stb évvel ez a gyakorlat mennyire torzult el, az már más kérdés, de ezt már nem nevezném öskeresztényi időnek!
No akkor ha közvetlenül az apostoli gyakorlatot nézzük (szerintem ez a legjobb), akkor nem tanították a hitre jutottat több hónapig, évekig hanem azonnal megkeresztelték!
Lásd a pogány Kornélius százados esetét is (Fülöp és Pál apostol esetein kívűl) ApCsel. 10,34-48
Igen aztán sokáig tanultak hogy mely dolgokat kell megtartani!
Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen! Mát. 28,19-20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!