Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol lehet gyorsan bekeresztelk...

Noxika2002 kérdése:

Hol lehet gyorsan bekeresztelkedni? Milyen gyorsan lehetek keresztény?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban sajnos nem lettem megkeresztelve.

Most szeretném felvenni a keresztséget, de arra nincs időm, hogy 1,5-2 évig járjak oktatásra. Valaki tud esetleg olyan templomot ahol rövid időn belül van erre lehetőség?

A válaszokat előre is köszönöm!

2018. jún. 22. 14:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10%

Egyetértek az előttem szólóval, Istennel való személyes kapcsolat kialakításának első lépése a megtérés a bűneidből, majd ezt követi a vízben való alámerítkezés (vízkeresztség), ami nem vízzel spriccelés egy kismisén, hanem egy folyóba, vagy kád vízbe bemerítés a fejed búbjáig. Ezután Isten el fogja pecsételni ezeket a bibliai cselekedeteidet - ha szívből és hittel történtek - a Szent Lélek keresztséggel, amit már Ő fog végezni a mennyből, ez szintén nem egy kismisei rituális ceremónia.

Ha csak egy római katolikus egyháztagságot akarsz, akkor kövesd a római katolikus hívek tanácsait.

2018. jún. 23. 04:12
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"ezt követi a vízben való alámerítkezés (vízkeresztség), ami nem vízzel spriccelés egy kismisén"

Jaja, hanem vízben való lubickolást jelent egy gyülekezeti terem gumimedencéjében. Egyébként hány liter víz kell a kereszteléshez? Csak hogy biztosak legyünk, mert láthatóan mennyiségre megy a dolog.

Másrészt az összes nagy reformátor szavaiddal élve csak spriccelgette vízzel a gyerekeket. Szóval ez nem kifejezetten katolikus gyakorlat. Nem láttad a Luther filmet?

2018. jún. 23. 09:09
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
Már nem azért de mért ne lehetne csak úgy, a kisgyerekek mint én aki templomba se járt is meglocsoltak, ez így működik.., Sajószentpéter körül simán megkeresztelnek, vagy veszprém megyébe még be is húznak..
2018. jún. 23. 10:56
 14/24 anonim ***** válasza:
72%

"Gratulálok: halmozzátok csak az önellentmondásokat."

Csak egy kérdés: olvastad a Katolikus Katekizmus keresztségre vonatkozó részét?

Ha esetleg nem, akkor ajánlom. :))

2018. jún. 23. 15:25
 15/24 anonim ***** válasza:
58%

Csak, hogy valaki adjon neked való használható választ is:

A dark weben már lehet venni keresztlevelet. Az eceri piacon meg készpénzt is elfogadnak.

Még Isten nem jön rá, hogy nem vagy valódi keresztény. :D

2018. jún. 23. 16:05
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Bárhol Magyarországon, kellenek a hívek nekik, sajnos én meg vagyok keresztelve akaratom ellenére..
2018. jún. 23. 17:04
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként hány liter víz kell a kereszteléshez? Csak hogy biztosak legyünk, mert láthatóan mennyiségre megy a dolog."

Sőt, én a vízhozam mennyiségére is kíváncsi lennék m3/secundumban megadva, ugyanis Keresztelő Szent János a Jordánban keresztelt, ami folyóvíz. Tehát a "medence" sem biblikus.

2018. jún. 24. 13:21
 18/24 yesyesyes ***** válasza:
0%

De jó hogy ilyen sok, Krisztust tiszta szívből követő keresztény van, akik annyira örülnek egy új üdvözülni vágyónak hogy "alaposan", 1-2 évig akarják oktatni őt, mire megkapja a keresztséget...

Látszik hogy jobban tudják a dolgot mint az apostolok, akik csél-csap módon mindenkit rögtön megkereszteltek aki vágyott rá!!!!!!!

"Volt azonban a városban egy Simon nevű férfi, aki azelőtt varázslással foglalkozott, és elámította Szamaria népét, azt állítva, hogy ő rendkívüli valaki.

Nagyok és kicsik, mindenki egyaránt hallgatott rá, s azt mondták: »Az Isten ereje ő, akit Nagynak hívnak.«

És követték őt, mert jó ideje ámította őket varázslataival.

Amikor azonban hittek Fülöpnek, aki hirdette az örömhírt Isten országáról, a férfiak és az asszonyok megkeresztelkedtek Jézus Krisztus nevében.

Sőt, maga Simon is hitt, és megkeresztelkedése után Fülöphöz szegődött." Csel 8,9-13

»Uraim, mit kell tennem, hogy üdvösséget nyerjek?«

Azok azt felelték: »Higgy az Úr Jézusban és üdvözülni fogsz, te és házad népe.«

Aztán hirdették neki az Úr igéjét, és mindazoknak, akik a házában voltak.

Ő pedig még abban az éjjeli órában elvitte őket, megmosta sebeiket, s mindjárt megkeresztelkedett, és vele övéi is mindnyájan.

Aztán bevezette őket otthonába, asztalt terített nekik, és örvendezett házanépével együtt, hogy híve lett Istennek. Csel 16,30-34

Csak ezek a nagy tudós keresztények nem úgy tudják hirdetni az örömhírt Isten országáról, mint az apostolok!!

Inkább 1-2 évig oktatják a semmit...

Sajnos nem ismerek olyan keresztény felekezetet amely valóban az igazi örömhírt hirdeti és azt aki hitre jut vagy jutott azonnal megkeresztelné...

Azt én is szivesen felkeresném...

2018. jún. 29. 20:48
 19/24 anonim ***** válasza:
Hogy tudsz abban hinni, amit nem ismersz?
2018. jún. 29. 20:55
 20/24 yesyesyes ***** válasza:
0%

# 19

Számomra Fülöp és Pál apostol példája azt mutatja hogy elég rövid idő alatt el lehet mondani kicsoda Jézus Krisztus és mit hirdetett.

Hogy Ő Isten Fia, meghalt a mi bűneinkért és Isten feltámasztotta Őt a halálból (bizonyságot téve ezáltal mellette) hogy azok akik hisznek benne ujjászülessenek víztől és Szent Lélektől, ezáltal elérvén lelkük üdvösségét...

Gondolom valahogy ehhez hasonló módon de biztos frappánsabban lényegre törőbben és érthetőbben mint ahogy én szerencsétlenkedek itt!

"Aki adta önmagát a mi bűneinkért hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból, az Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint." Gal. 1,4

"Mert megjelent az Isten üdvezítő kegyelme minden embernek, amely arra tanít minket, hogy megtagadván a hitetlenséget és a világi kivánságokat, mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon:

Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését;

A ki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt." Tit. 2,11-14

És lehetne még sorolni de ezeket elmondani elég max negyed óra esetleg harminc perc, de semmiképp sem hónapok vagy évek.

S ha ezeket elhiszi, vagy is hitre jut akkor meg lehet bárkit keresztelni.

Persze eztán elkezdődik egy életen át tartó tanulás:

"De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok." Ján. 16,7

"De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra." Ján. 16,13

"És az a kenet amelyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket" 1 Ján. 2,27

2018. jún. 30. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!