Hogyan tudnák eljutni ahoz a ponthoz, hogy Isten rajtam is segítsen?
Nem vagyok valami angyal sajnos.Valamelyik nap voltam egy szalézi egyház álltal fent tartott iskola évzáróján.Ott ébresztett rá egy pap amit mondott "Nincs olyan bűn amit Isten nem érthetne meg!" Sokszor könyörögtem sírva az Istenhez,de nem mindig hallgatott meg.
Pár napja már csak az Istenre számítok,csak ő van az eszembe.
Hogyan tudnák vele "beszélni" vagy "felvenni akapcsolatott"?
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. Keresztény vagyok, de az egyik kedvenc idézetem Müller Pétertől van.
"Krisztus senki helyett nem viszi keresztjét, senki helyett nem hal meg, nem szül fájdalommal, nem fekszik műtőasztalra, nem él át bűntudatot, nem tér meg. Ránk van bízva minden. Ha valaki megmutatja az utat, nem azt jelenti, hogy meg is járja helyettünk."
Kedves kérdező, Jézus már segített rajtad az áldozatával, illetve azzal,hogy megmutatta, hogyan kell élnünk. Bátorítalak, hogy olvasd a Bibliát, vagy egyéb hasznos műveket, elmélkedj, meditálj sokat, és keresd az egyéni fejlődés lehetőségét mindenütt. Minden ember, minden helyzet azért van az életedben, hogy tanulj belőle, és mindig gyakorolhasd a szeretet, a megbocsátás a segítés erényét. Kívánok hosszú, boldog, áldott életet!
17:41-es vok...
Nem naon értek egyet az utánam íróval. Egyrészt én nem támogatom a meditációt és az "egyéni béke" keresését. Erről sehol sem ír a biblia... sőt... egyes helyeken egyenesen elítéli. Krisztus igenis segít, igenis meghalt helyetted, fogja a kezed és Ő maga mondta a bibliában h leveszi rólad a terheidet! Ne magadban bízz, mert akkor hamar elbuksz! Istenben bízz, helyezd rá a terhedet és add át neki az egész életedet és engedd, h irányítsa!
Nem tudom, h mennyire értesz angolul, de küldenék 1 videót, és jobbra a lejátszási listában még vannak ilyenek (magyarul is!) Ha érdekel nézd meg!
http://www.youtube.com/watch?v=DjNg3jjFnZA&feature=PlayList&..
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:50
Köszönöm,viszont kívánom neked is!!
Utolsó válaszoló köszönöm neked is,elgondolkoztató.:)Sok sikert az életben mindenkinek
21:28 nak
Kétféleképpen juthat az ember Kegyelemhez. Az egyik amikor feladja teljesen önmagát az ember, átadja Istennek az irányítást, ahogyan te leírod, átadod neki az egész személyedet, hogy Isten rendelkezzen felette onnantól.
Másik mód pedig a felismerés, ami meditációkban teljesedik ki, amikor te saját magad kutatod az Önvalót, s a benne való időzéssel erősíted meg a kapcsolatod vele, olyan szintre emelve ezt, hogy eggyé válhass vele, és el tudod pusztítani egódat, amit az első esetben feladsz.
üdv
25/F
Kedves 21.28-as! Tisztelem amit írtál, de szerintem félreértettél kicsit, persze, hogy szükség van Jézusra, írtam is, hogy már megtette, amit meg kellett tennie.
De felhívnám a figyelmedet arra, hogyan imádkozott maga Jézus a kertben mielőtt betöltötte a sorsát: "Atyám, ha lehetséges, múljék el tőlem -e pohár;mindazonáltal ne úgy legyen, amint én akarom, hanem a mint te."
Nem értek egyet azzal, hogy mindig kérni kell. Lehet, de sokszor nem tudjuk, mit miért történik velünk. Én évek óta már csak bölcsességért imádkozom, és ha nem értem mi miért történik, a helyzet felismerését akarom elérni. Legyen meg a te akaratod! Ez a legszebb ima, amit valaha lejegyeztek.
Ami az elmélyült meditációt illeti, az egy teljesen természetes módja az Istenhez való közeledésnek, nézd meg a katolikus szenteket, szt.Teréz, szt.John of the Cross stb. Én nem vagyok katolikus, de ajánlom figyelmedbe Anthony de Mello jezsuita pap brilliáns meditációit. Ahogy ír a felettes énről, a megvilágosodásról, az lenyűgöző. Nekünk keresztényeknek nem kellene félni a spirituális, szellemi dolgoktól.Hiszen végső soron az Isten szellem, és akik imádják, szükséges, hogy szellemben és igazságban imádják őt.
Önvalós hozzászóló, mi mindig összefutunk! Most már tényleg időt kell szakítanom ahhoz, hogy elolvassam ezt a könyvet, bár tartok tőle, hogy az még nekem is túlzás lesz....De nyitott vagyok. Szép napot mindenkinek.
11:28
Ha meg tudod őrizni az elfogulatlanság állapotát, akkor nem esik majd nehezedre megérteni a tanítást. Azzal kezdi a tan értelmét, amit te ebben a hozzászólásodban leírsz.
Nem nehéz, de igényli a mély odafigyelést. sok sikert hozzá. :)
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!