Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudnák eljutni ahoz a...

Hogyan tudnák eljutni ahoz a ponthoz, hogy Isten rajtam is segítsen?

Figyelt kérdés

Nem vagyok valami angyal sajnos.Valamelyik nap voltam egy szalézi egyház álltal fent tartott iskola évzáróján.Ott ébresztett rá egy pap amit mondott "Nincs olyan bűn amit Isten nem érthetne meg!" Sokszor könyörögtem sírva az Istenhez,de nem mindig hallgatott meg.

Pár napja már csak az Istenre számítok,csak ő van az eszembe.

Hogyan tudnák vele "beszélni" vagy "felvenni akapcsolatott"?

2010. jún. 16. 21:50
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Igazából nem is értem,hogy minek jár ide aki nem hisz benne!
2010. jún. 16. 22:33
 12/28 A kérdező kommentje:
És itt nem helyesírásra megy ez az egész ;)
2010. jún. 16. 22:34
 13/28 A kérdező kommentje:

Szerintem Isten létezik.

Mindennek van valami miértje

2010. jún. 16. 22:39
 14/28 anonim ***** válasza:
Hogy érted, hogy Isten nem mindig hallgatott meg? Mire kérted ilyenkor? Szabad akaratot kaptunk, ami felelősség is. A saját problémáinkat magunk teremtjük, és magunknak is kell megoldani azt, nem várhatsz mindent tőle. Legyél nyitott Isten szeretetére, ez a legtöbb, amit megtehetsz felé. Nem kell feltétlenül erőltetned a verbális kapcsolattartást, elég, ha a gondolataidban jelen van. Persze, ez csak az én véleményem. Itt találsz hasznos gondolatokat, amik talán neked is segítenek: [link]
2010. jún. 16. 22:49
 15/28 anonim ***** válasza:

Szia!

Isten mindig meghallgat, de, mint egy korábbi válaszoló mondta, nem fog eljönni, és megcsinálni helyetted mindent.

Amikor segítséget kérsz tőle, annak önzetlennek és tisztán, szívből szólónak kell lennie.

Isten minden, mindenben ott van, és minden őbenne. Meg van a lehetőség, hogy konkrét kapcsolatot létesítsünk vele tudatosan, de ahhoz gyakorlás kell.

Van egy tanítás, mondhatni a titkos tanítás életről, az élet igazságáról. Ha komoly a kérdésed, akkor ajánlom elolvasni, hogy tisztán láthass, szennyektől mentesen. Bárkinek hozzáférhető, de sokan el sem hiszik...ha neked őszinte az érdeklődésed, akkor el fogod olvasni. Azt mondod mindennek van miértje, ebben a könyvben megtalálhatod a végső "miért"et, és észre fogod venni, hogy csak egy "karnyújtásnyira" van tőled a valóság, Isten. :)

Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.

[link]

üdv

25/F

2010. jún. 17. 09:58
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
Nincs Isten! Legyél athesita.
2010. jún. 17. 13:58
 17/28 A kérdező kommentje:

Sok mindenre kértem már,legtöbb esetben segített,de volt amikor nem,de gondolom ekkor jogos volt.Köszönöm a hozzászólásokat,sokat segített..

Utolsó:Én biztos nem leszek az, hiszek Istenben,az olyanokat meg akik nem hisznek , sajnálni tudom .. Ha ugy veszitek ő volt a teremtőnk

2010. jún. 17. 15:11
 18/28 A kérdező kommentje:
Meghalt értünk..és ez a hála?
2010. jún. 17. 15:11
 19/28 anonim ***** válasza:
81%

A legtöbb válaszadóval nem értek egyet!

Isten létezik és ma is személyes kapcsolatba lehet vele kerülni! Nem vallásos hagyományok ismételgetése által... hanem az Ő Igéjén keresztül. És azzal sem értek egyet, h ehhez gyakorlás kell. Pál hitetlen volt, mégis az 1. "Isten-élménye" elég személyes volt. Pedig akkor Jézus már rég nem volt itt. És utána folyamatos kapcsolatban állt Istennel!

Egyébként Isten mindig segíteni szeretne és minden imát meghallgat, csak sokszor a saját bűneink választanak el tőle (mint Dániel esetében is...).

De Ő szeretne veled is személyes, bensőséges kapcsolatot, és nem liturgiákon keresztül hanem őszintén!

Ehhez első lépésként szerintem találj egy olyan embert/közösséget aki(k)nél ez megvan, és itt nagyon vigyázz, mert a többségük félrevezethet (persze nem szándékosan), de belevihet olyan vallásokba ahol csak magolod a bibliát... és rendszeresen jársz templomokba... de neked nem lesz soha személyes tapasztalatod Istenről!

Ahogy Jézus is mondta, Ő kijelenti magát az Ő szellemén keresztül mindenkinek aki szomjazza az Ő jelenlétét!

Sok sikert a megtalálásához!

2010. jún. 17. 17:41
 20/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,igyekszem!!
2010. jún. 17. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!