Ki a kedvenc szented?
Elsősorban katolikusok és ortodoxok válaszait várom, protestánsok ne trollkodjátok szét a kérdést legyszi, vallási vitát sem szeretnék itt. Persze, ti is írhattok, ha van egy olyan szent, akire mégis felnéztek valamiért. :)
Több szentet is írhattok, és indokoljátok meg, hogy miért pont ők. :)
Kérdező
Az első válaszadó vagyok.
Azért írtam Pál apostolt, mert a megtérése, az élete (beleértve a hitét és kitartását is) mind-mind példa értékűek. A Bibliában az "Apostolok Cselekedetei" c. könyv legtöbbet ővele foglalkozik.
Pál írásai egyértelműen Istentől ihletettek, szentírás jelentőségűek: méltó és igaz példája a hitnek.
#4, az ortodox szenteket nem ismertem annyira, de majd utánanézek azoknak, akiket felsoroltál. :)
#6, Assisi Szent Ferenc nekem is nagy kedvencem. :)
#8, nekem is Árpádházi Szt. Erzsébet a védőszentem, bár, ha ma kellene választanom, inkább Assisi Szent Klárát választanám, de persze Erzsébettel sincs bajom, valóban példaértékű az élete.
#10, miért pont Pio atya? :)
A többiek is jókat írtak, köszönöm szépen a válaszokat. Csak kíváncsiságból kérdeztem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!