Ki a kedvenc Szented; és miért?
Az Úr Jézus és Pál apostol.
(Amúgy minden Krisztusban újjászületett embert szentnek nevezi a Biblia)
Nincs igazán "kedvencem", de vannak, akiket sokra becsülök.
Pl Szent Imre herceg tisztasága példaértékű lehetne sokak számára. A legendáriumában szereplő Konrád története pedig reményt ad számomra, hogy Isten valóban képes bármit megbocsájtani.
Szent János Pál pápát ugyancsak nagyra tartom, amiért képes volt az egyházat a XX. századba vezetni, modernizállódni, miközben végig megmaradt szilárdan az alapelveknél.
Vineay Szent János egyszerű (majdhogynem együgyű) létére hatalmas változásokat tudott elérni. Több tízezer lelket tudott megmenteni, és városában első helyre tudta helyezni Istent az emberek életében, mindezt egy nagyon vészes időszakban. Manapság sokkal több ilyen plébánosra lenne szükség!
Akad még pár, de talán ezek a legfőbbek, akiket személy szerint a leg többre tartom.
Árpádházi Szent Erzsébet:
Szamomra ő az egyetlen tényleg példaértékű szent az árpádházi magyar szentek közül. Tetszik az, ahogy a szegényekhez viszonyult annak ellenére, hogy királylány volt. A bermanevem is Erzsébet.
Szent Johanna (Jeanne d'Arc):
Nagyon tetszik az élete, az, ahogy egyszerű parasztlányként Isten hívásának engedelmeskedve hadvezérré válik.
Azért, mert a Biblia szerint a szent az, aki üdvözült. Jézus pedig üdvözít, ő felette áll a szenteknek.
Szia
Az én kedvenc szentem Isten, mert ő maga mondta: „Legyetek szentek, mert én, Jehova, a ti Istenetek szent vagyok” 4Móz 15:40; 3Móz 19:2.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!