A Bibliában van-e arra utaló rész, hogy az erőszak által fogant vagy genetikailag hibás gyereket nem szabad elvetetni?
A Biblia szerint egyetlen gyermeket sem lehet elvetetni. Az Egyház egyetlen egy kikötéssel engedi meg, ha az anya élete halálos veszélyben van.
A pápa nagyon helyesen és egészen krisztusi módon fordul azon asszonyokhoz, akik abortuszt követtek el. Ők egyértelműen bűnösök, bűnök rendkívül súlyos, de Krisztus a bűnösökhöz jött, nem a bűntelenekhez. A pápa csak ezt a krisztusi magatartást alkalmazza.
X8
Amikor átadtam életemet Istennek és megkeresztelkedtem, azzal ígéretet tettem Jehovának, hogy ki kell tartani Isten mellett, és hűségben élni a keresztény életet, bármi történjen is.
Aki ezt nem tudja vállalni, az nem keresztény életet élő, a keresztelkedés nem menti meg senkinek az életét.
Azt mondta Jézus, hogy aki követi Őt az lemond a "komfortjáról" vagy is megtagadja magát, és annak az akaratát teszi, aki meghalt érte.
Igaz, hogy sokat kell görgetni, de itt a Bibliából is vannak idézetek:
Keresztényként, el tudom fogadni, ha erőszakból fogant gyermeket elvetet a nő. A Biblia erről nem ír.
A katolikus egyház tanítása pedig nem Szentírás -bár a katolikus egyház a szentírással egyenrangúnak tartja a "szent hagyományt".
Nem az ember van a törvényért, hanem a törvény az emberért.
Ahogy Pál írja az összes törvénypont összefoglalása a felebaráti szeretet.
Az illető nő nem tehet róla, hogy megerőszakolták. Nem felelős a teherbe eséséért.
Ezért megérthető -számomra-, ha valaki egy erőszakból fogant gyereket elvetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!