Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában van-e arra utaló...

A Bibliában van-e arra utaló rész, hogy az erőszak által fogant vagy genetikailag hibás gyereket nem szabad elvetetni?

Figyelt kérdés
Katolikusként tudom,hogy a katolikus egyház ezt ellenzi.De anpaokban volt alkalmam meghallgatni egy evangélikus vallású embert és ő beszélt ilyen dolgokról.Ők nem látnak kivetni valót abban ha egy nő akit megerőszakol egy vadállat vagy megtudja,hogy fogyatékos gyereket hozna a világra elvetesse azt.

2018. jún. 13. 11:45
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%
A Biblia nem tesz különbséget magzat és magzat között ilyen alapon.
2018. jún. 13. 11:59
 2/22 anonim ***** válasza:
44%
Nem szabad gyermeket elvetetni! Az gyilkosság! Képes lennél meggyilkoltatni a gyermeked?
2018. jún. 13. 12:13
 3/22 anonim ***** válasza:
30%

A megfogant gyermek, egy élet, ezért életet elvenni Isten szerint gyilkosság. Ahogy előttem írta valaki, magzatok között nem tesz különbséget a Teremtő.

Minden életről, Istennek kell számot adni, mindegy, hogy beteg, vagy erőszak miatt fogant.

2018. jún. 13. 12:25
 4/22 anonim ***** válasza:
80%

A pápa sem tesz különbséget, de a következőt mondta pár hónapja az abortuszon át esett asszonyoknak: "Isten szeret benneteket, megérti a fájdalmatokat."

Ki akar pápább lenni a pápánál? Az már a 7 főbűn egyike lenne: kevélység.

2018. jún. 13. 12:37
 5/22 anonim ***** válasza:
31%
Egy jóérzésű ember sem talál kivetnivalót ebben. Csak hát ha a vallás képes fura dolgokra késztetni az embereket...
2018. jún. 13. 12:41
 6/22 anonim ***** válasza:
35%

Hogy a Pápa felülírja Isten gondolkodását, szavait, azért Ő fog számot adni.

Isten soha nem ért azzal egyet, hogy hígítsunk a törvényein elvein.Ellenben oda íratta volna, hogy "kivétel: az erőszak által fogant, vagy genetikailag hibás gyermek"....

2018. jún. 13. 12:48
 7/22 anonim ***** válasza:
16%

Külső szemlélőként írom: a vallások alapvetően szentnek tartják az életet, különösen az emberi életet. Az abortuszban az emberi faj deszakralizációját, eltárgyiasítását látják, istenképmási minőségétől való megfosztását.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy az általad felvázolt esetekben engedélyezni kell az abortuszt. De a vallások alapvetően más alapokról indulnak ki, mint a szekularizált gondolkodású emberek. Ez megjegyzem, nem azt jelenti, hogy a vallásosak a hülyék, vagy a szekularizált gondolkodásúak tévelygők. Valahol mindkettőnek igaza van.

Habár nem értek egyet vele, de a teljes tiltást még mindig humánusabbnak tartom, mint a teljes legalizációt. A magzatnak pusztán sejtcsomóvá való redukálása az eltárgyiasulás olyan fokát mutatja, amiről a Felhőatlasz című film koreai jelenete vagy Madách falansztere ugrik be nekem.

A vallások alapjában véve ez ellen szólalnak fel. De a teljes tiltást sem tudom elismerni én például.

2018. jún. 13. 13:19
 8/22 anonim ***** válasza:
78%

"A pápa sem tesz különbséget, de a következőt mondta pár hónapja az abortuszon át esett asszonyoknak: "Isten szeret benneteket, megérti a fájdalmatokat."

Az Egyház szerint bűn az abortusz, akár erőszakból fogant, akár beteg, akár makk egészséges. Egy esetben megengedhető: ha az anya élete veszélyben van.

Az más kérdés, hogy a pápa nem ítéli el az abortuszon átesett nőket. Ettől még bűn, de ha már megtörtént, akkor az Egyház feladata átsegíteni a nőket ezen a krízisen.

Én úgy tudom, hogy a történelmi egyházak ezt mind így gondolják.

2018. jún. 13. 13:52
 9/22 anonim ***** válasza:
88%

#6, nem ír felül semmit a pápa, csak azt mondja, hogy nem szabad elítelni az olyan asszonyt, aki abortuszra ment. Mindig a bűnt ítéljük el, és sosem a bűnöst. A bűnöshöz olyan szeretettel kell fordulni, ahogy Jézus tette, de a bűnt nem ezabad tolerálni. De a gyilkosozás helytelen, sosem tudod, te nem kerülsz-e majd ilyen helyzetbe. Most könnyű okosnak lenni. Nyilván akik abortuszra mentek, azt hitték, nincs választásuk, nem volt senki, aki támogatta volna őket.

Kérdező, Isten szemében minden teremtménye egyaránt értékes, a a down szindrómás, vagy más beteg is, és az erőszakból fogant gyermek is. Elítélendő dolog a nemi erőszak, de az így fogant élet is ugyanolyan, mint a többi, a fogantatásának körülményei semmit sem vonnak le a magzat emberségéből.

Az, hogy beszéltél egy evangélikus nem így gondolja, még nem jelenti azt, hogy az összes evangélikus így vélekedik erről. :)

2018. jún. 13. 14:17
 10/22 anonim ***** válasza:
32%

"erőszak által fogant vagy genetikailag hibás gyerek"

Ezt régen így nem tudták. Azt mondták ezekre, hogy megszállta az ördög. Elkerülték őket messze. Nem is ölték meg. De az egyikre azt mondták büdös fattya, örök bélyeg. A másikat meg a nyomorúság várta vagy éhenhalasztotta a szülő. Azt mondta rá, hogy nem övött és kész. Mit gondolsz ki vizsgálgatta akkor hogy ki kit ölt meg. Balesetnek álcáztak mindent. A genetikailag hibás gyereknek akkor volt szerencséje, ha találkozott Jézussal és kiűzte belőle az ördögöt, tehát meggyógyult.

2018. jún. 13. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!