A keresztény férfiak nagy része is erősen ösztönlény?
&9 javítása: hát előző, pont ez a lényeg...
#11 nem kerülte el, de veled ellentétben nem vetődtünk rá, mint tyúk a takonyra, bár elég divatos dolog ez, de nem mindenki kereszténygyűlölő, hogy egy rossztól elvessen egy világvallást, ami nem mellesleg 2000 év európai művészetnek fundamentuma
Nem tudod miért olyan sátáni elfogadni annak a ténynek a gondolatát, hogy a női test szép és kívánatos?
Attól még lehet tisztelni és szeretni a nőt.
Ez a normális és egészséges.
Alapvetően egy képmutató társadalomban élünk,és ez a keresztény férfiakat/nőket sem kerüli el.Ugyanis minden ember ösztönlény,így vagy úgy,de mindenki.Lehet magasztalni magunkat,hogy mi vagyunk a gondolkodó,értelmes lények,akiket nem az ösztöneik irányítanak,hát ez sok esetben rácáfol a valóságra...
Mi irányít minden élőlényt a Földön?
A túlélés.Ebbe pedig beletartozik a szaporodás.Ivarérett,szaporodóképes nőstények...Ezekre a férfi nem tud nem férfi szemmel(is) ránézni,mert egyszerűen bele van kódolva.Ha tetszik,ha nem,egy férfit sem úgy alkotott az Isten,hogy neki csak a felesége/barátnője jelentsen szexuális vonzalmat.Tudom,idegesítő...A természetet nem érdekli az erkölcs,a túlélés érdekli.
A "nőstény" szót azért használtam,hogy érthetőbb legyen a példa,mi játszódik le egy férfiban,nem a nők lealanyosítására:)
"...A természetet nem érdekli az erkölcs,a túlélés érdekli."
Persze, hogy mindent természeti törvénynek irányítanak a természetben! Az ember azonban istengyermekségét felismerve szellemi, alkotó életet élhet, uralhatja a testi működését (lásd a jógik ezt milyen magas szinten művelték) továbbá uralkodhat a természeti mivoltán. Vágyain is. Nehéz? Persze, hogy nehéz! Könnyebb hörcsögkánt szaporodni, rágcsálni, gyűjtögetni.
És mégis... Évezredek óta szellemével az isteni felé vágyakozik az ember. Vagy máshol elég erősen kifejtve: vágyainak legyőzésével a Buddha-tudatállapot felé. Alkot.Teremt. Morális megfontolásai vannak "érdekli" az erkölcs. Megírja a H-moll misét. A Duinói elégiákat, a Toldit, a Lear királyt, a Faustot. Megépíti Chartres katedrálisát, gyönyörűen énekel benne.
Hogy ezek mennyire nem a faj- és lét-fenntartó ösztön öntudatlan, természetes működései, az nyilvánvaló mindenki előtt - ha kétségei támadnának, akkor gondoljon arra, ezek a nagy szellemiségű alkotók csaknem mind éhen haltak. Valamiért mégsem akartak hörcsögként élni, csupán horizontálisan mozogni. Az ember vertikális irányt emel láthatóan, a testtartásával is, a természetre merőlegesen. A kereszt szimbolikája ez. Embernek lenni nehéz. És mégis. Tudom,van akinek ez "idegesítő"
Lehet félreérthető volt,de azért én sem arra gondoltam,hogy az emberi természet annyiból áll,hogy hörcsögként eszik,iszik,alszik,b...k.
Egy családos apának sem kötelező lefeküdnie egy 20 éves,tökéletes testű nővel azért mert megkívánja.Ettől még a tény tény marad,igenis "olyan" szemmel fog rá nézni.Igen,a felesége azt várja el,hogy hazudjon neki,és hazudjon saját magának is.Érdekes módon ilyenkor a hazugság nem bűn,mert a szép értékeket szolgálja.A legtöbb embert csak addig érdekli az igazság,amíg az kellemes,kényelmes,szép.De hát így működik kis világunk,ez van.
Aki akarja,érti a lényeget.
#17 igen, lehet, hogy kicsit félreértettem, bocsánat.
A kérdező talán megijedt és általánosított egy-két esetből. Valójában minden ember más, máshol tart az útján, máshogy igyekszik "jó" lenni (ha igyekszik), máshogy küzd a rossz ellen. De ez közös és fontos az utunkon: a "jóakaratúság" a jó szándék..
Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség a jóakaratú embereknek!
Meg hát megérteni, mi is kísértés, mi a vágy, és mi a boldogság? Miért úgy szól a 8 boldogság?...
Már Hérakleitosz mondta, több, mint 2500 éve, hogy bár vágyak vannak, de azért:
"Ha boldogság volna a test gyönyörűségeiben, az ökröket mondanánk boldognak, mikor borsót találnak, hogy egyenek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!