Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más is feltámasztaná a magyaro...

Balasa Bence kérdése:

Más is feltámasztaná a magyarok ősvallását?

Figyelt kérdés

nekem nagyon hiányzik hogy nem tudunk sokat régi múltunkról, vallásunkról hogy nem tudok a régi isteneinkhez imátkozni csak szégyen szemre házi oltárnál.

"valamikor régen gazdag hitvilágunk volt, de azt különös kegyetlenséggel elpusztította a történelem számtalan vihara´

2018. jún. 8. 15:14
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/130 A kérdező kommentje:

Az EGY Istenhez még hozzá tartozik:

ehhez az üzenethez írtam.

nem vagyok nagy facebbok- használó! és szeretek olvasni!!

2018. jún. 16. 19:05
 102/130 Lux morulus ***** válasza:
50%

Én, tudom értelmezni az írásokat.

Pontosan tudom, hogy mi szól nekem, és mi nem.

Te viszont, még mindig nem látod a lényeget.

2018. jún. 16. 21:20
 103/130 anonim ***** válasza:
36%
Ez egy szándékosan felfújt kérdés, a kérdező pedig egy idióta troll!
2018. jún. 16. 22:04
 104/130 A kérdező kommentje:
azután hogy válaszoltam arra hogy milyen könyveket olvastam az értelmes válaszadás átment vádaskodásba és cikizésbe!!
2018. jún. 17. 09:40
 105/130 anonim ***** válasza:
0%
Találkoztam olyannal aki táltosnak mondta magát, az is kersztény istenben hit. Nem Tudom miért akarsz olyan "kihalt" istnekeben hinni akikröl semmit nem tudunk. Mégis hoyg akarsz imádkozni hozzájuk ha nem tudod hogy kell és az ős magyar nyelvet sem ismered. Mellesleg NAGYON vigyázni kell azokkal akik a mai világban a fénynek a fénynek adják ki magukat és a félig állat félig ember istenekel is. Kb az összes pogány vallásban az istenek félig állatok míg a keresztényben/héber vallásban azt tanitják hogy az isten a maga képére teremtette az embert és a biblia írja azt is hogy más vallás istenei démonok mind és tényleg hoppáá nem is ugy néznek ki mint az emberek hanem sok kezű kutya fejű elefánt orrú lények
2018. júl. 6. 22:28
 106/130 anonim ***** válasza:
0%

1 Anubisz

[link]

2. Ganésa

[link]

3 Agni [link]

4. Moloch

[link]

5 Baphomet

[link]

Ezek mind a gonosz eltorzult teremtményi Sohase volt képes olyan tökéleteset alkotni mint ahogy isten tökéletesnek alkota az embert. Az meg hogy a kígyó bünbe ejtette az embereket és mélybe taszitota az más kérdés

2018. júl. 6. 22:48
 107/130 anonim ***** válasza:
46%

#105-106

Az ilyen féltájékozott alapú, beszűkült gondolkodás miatt fordulnak el sokan a kereszténységtől.

Egyrészt kevered más vallások istenképeit a bibliai fogalmak körével. Másrészt nem veszed a fáradságot, hogy tájékozódj más vallások rendszeréről, szimbolikájáról.

Az ószövetség istene is több formában jelenik meg. Az emberi nem jellemző... teológiától függő, hogy mikor emberi megjelenésről beszél a biblia, azt istennel vagy csak angyalaival azonosítják.

Többi formája viszont felhő, tűz... és hasonlóak.

A belinkelt Agni ábrázolás csak szimbolikus megjelnítése az Isten egyik jellemző minőségének, a mindent mozgató-éltető erőnek, energiának, amelyet szintén szimbolikusan a tűz jelöl.

Agni az indiai hagyományban az Isten teremtő minősége. Nem démon.

A judaizmus többi vallást megbélyegző, és általában az emberek között különbséget tevő ellenségeskedést szító jellege az, ami a Diabolos (a szétválasztó) malmára hajtja a vizet. Ez az ami teljesen ellentétes a Jézusi tanítással, nem az Isteni minőségek állati tulajdonságokhoz kapcsolt szinbolumokon keresztüli megjelenítése.

2018. júl. 7. 14:59
 108/130 anonim ***** válasza:

Ez nem beszükült gondolkodás pont hogy a biblia ìrja hogy más istenek démonok es erre kevesebb hangsulyt fektetnek még is.

Pedig ha tudnák hogy lucifer semm egy pattás lény csak a keltáktol vette átt a kerszténység.....

2018. júl. 7. 15:59
 109/130 anonim ***** válasza:
Más vallás istenei is ugyan hirdetik a fényt de az lucifer fénye.úgyanis a bibliában le van írva hogy Isten helybe akkar lépni vagy hogy olyan legyen mint isten
2018. júl. 7. 16:03
 110/130 anonim ***** válasza:

108-109

Igen, az Ó Szövetség azt mondja... és én azt nevezem beszűkültségnek.

Teremtő egy van, és mindegy melyik nép milyen formában imádja. A probléma abból fakad mikor ennek ellenkezőjét állítva valamelyik fél a saját istenképét nem hajlandó a többivel összeegyeztetni, és magát felsőbbrendűnek, különállónak tekinti.

...de ezzel saját poklát teremti meg, még ha e világi hatékony hatalomratörését mennynek is gondolja.

A kárhozat ugyanis nem más mint Istentől való elszakadás, közösségéből való kiesés. Az üdvösség pedig Istenben való Egységünk felismerése.

Ahogy lábadat sem vágod le idegen létezőnek tekintve, úgy attól sem határolod el magad, és nem kezdesz háborúságot azzal akivel Egy vagy.

2018. júl. 7. 20:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!