Más is feltámasztaná a magyarok ősvallását?
nekem nagyon hiányzik hogy nem tudunk sokat régi múltunkról, vallásunkról hogy nem tudok a régi isteneinkhez imátkozni csak szégyen szemre házi oltárnál.
"valamikor régen gazdag hitvilágunk volt, de azt különös kegyetlenséggel elpusztította a történelem számtalan vihara´
Az EGY Istenhez még hozzá tartozik:
ehhez az üzenethez írtam.
nem vagyok nagy facebbok- használó! és szeretek olvasni!!
Én, tudom értelmezni az írásokat.
Pontosan tudom, hogy mi szól nekem, és mi nem.
Te viszont, még mindig nem látod a lényeget.
#105-106
Az ilyen féltájékozott alapú, beszűkült gondolkodás miatt fordulnak el sokan a kereszténységtől.
Egyrészt kevered más vallások istenképeit a bibliai fogalmak körével. Másrészt nem veszed a fáradságot, hogy tájékozódj más vallások rendszeréről, szimbolikájáról.
Az ószövetség istene is több formában jelenik meg. Az emberi nem jellemző... teológiától függő, hogy mikor emberi megjelenésről beszél a biblia, azt istennel vagy csak angyalaival azonosítják.
Többi formája viszont felhő, tűz... és hasonlóak.
A belinkelt Agni ábrázolás csak szimbolikus megjelnítése az Isten egyik jellemző minőségének, a mindent mozgató-éltető erőnek, energiának, amelyet szintén szimbolikusan a tűz jelöl.
Agni az indiai hagyományban az Isten teremtő minősége. Nem démon.
A judaizmus többi vallást megbélyegző, és általában az emberek között különbséget tevő ellenségeskedést szító jellege az, ami a Diabolos (a szétválasztó) malmára hajtja a vizet. Ez az ami teljesen ellentétes a Jézusi tanítással, nem az Isteni minőségek állati tulajdonságokhoz kapcsolt szinbolumokon keresztüli megjelenítése.
Ez nem beszükült gondolkodás pont hogy a biblia ìrja hogy más istenek démonok es erre kevesebb hangsulyt fektetnek még is.
Pedig ha tudnák hogy lucifer semm egy pattás lény csak a keltáktol vette átt a kerszténység.....
108-109
Igen, az Ó Szövetség azt mondja... és én azt nevezem beszűkültségnek.
Teremtő egy van, és mindegy melyik nép milyen formában imádja. A probléma abból fakad mikor ennek ellenkezőjét állítva valamelyik fél a saját istenképét nem hajlandó a többivel összeegyeztetni, és magát felsőbbrendűnek, különállónak tekinti.
...de ezzel saját poklát teremti meg, még ha e világi hatékony hatalomratörését mennynek is gondolja.
A kárhozat ugyanis nem más mint Istentől való elszakadás, közösségéből való kiesés. Az üdvösség pedig Istenben való Egységünk felismerése.
Ahogy lábadat sem vágod le idegen létezőnek tekintve, úgy attól sem határolod el magad, és nem kezdesz háborúságot azzal akivel Egy vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!