Más is feltámasztaná a magyarok ősvallását?
nekem nagyon hiányzik hogy nem tudunk sokat régi múltunkról, vallásunkról hogy nem tudok a régi isteneinkhez imátkozni csak szégyen szemre házi oltárnál.
"valamikor régen gazdag hitvilágunk volt, de azt különös kegyetlenséggel elpusztította a történelem számtalan vihara´
Csak a net, ha jól értem.
És akarsz olvasni,(?) vagy jó neked a net.
Mert, ha olvasni akarsz, küldök pdf. formátumban könyveket.
ez az én hitvallásom
ÁLDOZOK most előttetek,
TISZTELEM az ősi rendet,
Hallgassátok KÖNYÖRGÉSEM
Vigyázzátok NEMZETSÉGEM!
egy másik kérdésre írták
Örülök neki hogy egyre jobban erősödik a pogányság.
A kereszténység kirabolta a fél világot ,a középkor óta ők a leggazdagabb szervezet a világon .
A muszlimok hitük szerint erőszakkal térítenék meg Európát.
A zsidók pedig undorító tolvaj népség. (na ezzel nem értek egyet)
Egyébként egyik "nagy" vallást sem tudják jobban bizonyítani mint bármelyik "pogány" vallást.
Csak azért mert sok a muszlim nem feltétlen az az igaz vallás.
Nem hinném , hogy hamar kifulladna hiszen az emberek egyre inkább kezdenek tisztába lenni a 3 "nagy" vallás "mocskosabb" háterével.
Azt azért érdemes tudni, hogy az István a Királyt Aczél György elvtárs rendelte. Az egyik legősibb taktikát alkalmazta, az: oszd meg és uralkodj-ot.
A legtrükkösebb az egészben az, hogy a legnyersebb politikai propaganda szövegeket érzelmekre ható, nagyon slágeres zenével ötvözték. Minden politikai oldal megtalálja és magáénak érezhet benne valamit. A hatalmat gyakorlók számára nyert helyzet: szemben álló politikai oldalak erős érzelmi töltettel. Közben a történelem tényszerűen ismert részei implicit meghamisítva, a kérdéses részek meg elmosva.
Mint már írtam azt kell követni amit őseink is követtek. Ők biztos nem populista szlogeneket követtek. A lényege ősvallásnak, amit keresel a világ természetes rendjének felismerése és az ahhoz való szerves alkalmazkodás. A rend lényege nem az alkotóelemekben van (pl őselemek) hanem köztük. Az ami szervezi őket, mondjuk életté. Az pedig az ötödik elem: a SZeR-eLeM. A SZeR magyar gyök (egyik, SZeRintem eredeti) jelentése is rend. (lásd: szertelen, vagy szeres települések (őrség) szavainkat) A gyök óriási filozófiai (ez alatt az eredendő bölcsessége, mondhatni ősi magyar természetközeli gondolkodást értem) jelentősége abból is látszik mekkora szóbokor alakult e gyök köré. Észre kell venni a látszólag jelentésükben távol eső szavak közti összefüggést.
SZeR
SZeReT
SZeR-eLeM
SZeRZeT
SZeRZeTeS
SZeRVeZeT
SZeRKeZeT
SZeRTaRTáS = CeReMóNia = CeReMoNi (más nyelvekben hol a tartalmi összefüggés?)
éS FoRDíTJoTTJa a RéSZ - aMiBőL áLL
SZeRKeSZT
SZeRSZáM
SZeReZ
SZeRZő
SZeRZőDéS (VéRSZeRZőDéS)
SZeRéNY = SZeR + éN
SZeReNCSe
EGYSZeRű = Isten rende szerint való, mivel EGY=Isten, azaz magyarul Egy az Isten. Az Egy Isten.
Ez teljesen összhangban van Jézus tanításával. A SZeReTeT a legfőbb, és az egyetlen parancsolat, pontosabban vezérlőelv amit meg kell tartani.
Nem a kerszténységgel van baj. Az eredetileg Jézusra alapult. A probléma, hogy ami most van a gyakorlatban eltávolodott az eredeti tanítás lényegétől.
A magyarok azért válhattak könnyen kereszténnyé mert látták, hogy a lényeg egybevág (ősi)hitükkel. Nem lehet tűzzel vassal megváltoztatni az emberek lelkét. Csak lassan megtévesztéssel elterelni útjukról
Az EGY Istenhez még hozzá tartozik:
A magyar rovásban a GY hang jele a kettős kereszt. Az egyes mássalhangzókat jelölő betűket pedig az eléje mondott "e" vel kell sorolni (nem úgy mint ma, az ÁBC, az utána tett "é"vel)
Tehát a kettőskereszt olvasata önmagában eGY. Az szó szerint és kiejtésében is Isten jele. eGY az azonos az Istennel
Ez alapján....
"ha a A vallásról, mitológiáról,történelemről." akkor jó!"
ez való neked.
"ez az én hitvallásom
ÁLDOZOK most előttetek,
TISZTELEM az ősi rendet,
Hallgassátok KÖNYÖRGÉSEM
Vigyázzátok NEMZETSÉGEM! "
Silány egy valami vagy! Nehogy elolvass egy könyvet b/zdmeg, mert még kifolyik a szemed!
Te Facebook,MSN, kétszavas üzenet fajzat.
"de ez pedig csak kicsit tartozik ide"
Arról sincs fogalmad amiről kérdezel, és az összes tudásod kimerül a fenti szövegben, de neked jó az internet, meg a gyk- n feltenni, - a semmire- egy bugyuta kérdést.
Tudatlan, és nagyképű vagy. Mondjuk, -ezek után - nem is csodálom.
erről a témáról nem olvastam sok könyvet
amúgy azt hogy kicsit tartozik ide nem neked írtam!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!