Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus áldozhat akkor,...

Katolikus áldozhat akkor, hogyha vérző sebe van? Az áldozatvétel miséje előtt kötelező megfürödni?

Figyelt kérdés

2018. jún. 7. 18:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%

Mért ne áldozhatna?

Mi az, hogy áldozatvétel miséje? Minden misén Krisztus keresztáldozata jelenik meg. Amúgy nem kötelező megfürödni, de azért ha emberek közé mész, nem illik büdösen megjelenni.

2018. jún. 7. 18:54
 2/12 anonim ***** válasza:
89%

Ez nem barbár vallás, itt nem az számít elsősorban, hogy milyen testi állapotban vagy.

Persze illik összeszedni magad annyira, hogy egyrészt képes legyél értékelni a misét, másrészt ne zavard a többieket.

2018. jún. 7. 18:59
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha vérző sebe van valakinek, akkor nem árt beragasztani, súlyosabb esetbe sebészetre menni.

A rituális tisztálkodást felváltotta a lélek megtisztítása, a gyónás. Régen a zsidók rituélisan tisztálkodtak a pászka vacsora előtt, de ez csak a testet tisztította. Szent Pál azt tanítja, hogy méltatlanul ne vagyük magunkhoz Krisztus Testét, ez pedig lelkünkre vonatkozik.

Olyan nincs, hogy áldozatvétel miséje. Minden misén van szentáldozás.

2018. jún. 7. 20:03
 4/12 anonim ***** válasza:
9%
Nem hinném, hogy a sok szobor és kép között Jézus megjelenne, pláne nem a keresztáldozata, mert az egyszer már megtörtént, többször nem fog megtörténni. Egyszer már minden bűnt eltörölt tökéletesen, egyszer már elszenvedte Krisztus azt, amit el kellett, a bűneinkért, többször nem tudja, nem is lenen értelme. Krisztus ott jelenik meg, ahol befogadod Őt a szívedbe és elfogadod, hogy az életét adta érted, hogy a bűneidet magára vegye. Ezt nem befolyásolja, hogy van-e vérző sebed. Ugyanakkor egy olyan misén, ahol "áldozatvétel" van (minden mise ilyen) nem érdemes megjelenni, mert tévtanítás, és nem az igazi bibliai tanítást fogod megismerni.
2018. jún. 7. 23:24
 5/12 anonim ***** válasza:
82%

#4, nem újra feláldozza magát Jézus, hanem az egyetlen áldozata jelenik meg. Hitünk szerint a kenyér és a bor Krisztus teste és vére, hiszen ő maga mondta ezt. Bocsi, hogy hinni merek a Biblia szavának. :)

"Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz, annak örök élete van. Atyáitok a mannát ették a pusztában, mégis meghaltak. De ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le, hogy aki eszik belőle, meg ne haljon: Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem.” A zsidók erre vitatkozni kezdtek egymással, és ezt kérdezték: „Hogyan adhatná ez nekünk a testét eledelül?” Jézus így szólt hozzájuk: „Bizony, bizony, mondom néktek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. Ahogyan engem az élő Atya küldött el, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog énáltalam. Ez az a kenyér, amely a mennyből szállt le; ez nem olyan, mint amilyet atyáitok ettek, és mégis meghaltak: aki ezt a kenyeret eszi, élni fog örökké.” Ezeket a zsinagógában mondta, amikor Kapernaumban tanított."

(János 6:47‭, ‬49‭-‬59)

"Miközben ettek, vette Jézus a kenyeret, áldást mondott, és megtörte, a tanítványoknak adta, és ezt mondta: „Vegyétek, egyétek, ez az én testem!” Azután vette a poharat és hálát adott, nekik adta, és ezt mondta: „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára."

(Máté 26:26‭-‬28)

2018. jún. 8. 06:06
 6/12 anonim ***** válasza:
77%

Ha igaz amit írsz, akkor lehet Jézus tévedett és botorságokat beszélt. Mert mint előttem hozzászóló idézte, Krisztus a kenyeret és a bort valóban Testévé és Vérévé tette. Talán részünkről lenne nagyobb botorság nem hinni neki és a farizeusokhoz hasonlóan megrökönyödni rajta. Te is a farizeusokkal kérdezed, „Hogyan adhatná ez nekünk a testét eledelül?” Velük együtt hitetlenkedsz, hogy ez nem lehetséges, ezért biztos nem is igaz. Pedig Jézus megerősíti, hogy Bizony az valóban az Ő Teste és Vére, amit enni kell, mert örök életet ad.

2018. jún. 8. 08:26
 7/12 anonim ***** válasza:
88%

"Nem hinném, hogy a sok szobor és kép között Jézus megjelenne"

Jézus itt a földön leprások között is megjelent és vámosokkal és bűnösökkel együtt evett. Szerinted a külsőséget nézi?

A kérdésre válaszolva, természetesen igen. Nyilván lehetőségeinkhez mérten kulturált ruhában menjünk misére, mert legyünk igényesek. De igazából az Eucharisztia vételekor sokkal fontosabb, hogy a lelkünk tiszta legyen. A világháborúkban borzalmas lőtt sebektől szenvedő katonákat is megáldoztattak, nyilván ők nem fürödtek előtte, de nem is ez volt a lényeg.

2018. jún. 8. 08:45
 8/12 anonim ***** válasza:
18%

Lehet, hogy nem kéne szobrokat és képeket tenni szánt szándékkal oda, ahol szerintetek megjelenik Jézus. A Tízparancsoaltban benne van. A lepráról nem tehet az, aki leprás.

Nem Jézus tévedett, hanem a katolikus egyház. Már régen volt reformáció, régen egyre fogy a katolikus egyház ereje. Azért, mert a pap valamit szórakozik ott a szobrok és képek között, pláne nem fog ott megjelenni semmi. Hol mondta azt Jézus, hogy a papnak azt kell csinálnia ott a templomban, és megjelenik az áldozata? Te vagy eltévelyedve. Értelmetlen ezen leragadni, hogy szerintetek pusztán egy pap ügyködése miatt ott bármi is történik. Bánd meg a bűneidet és fordulj Jézushoz. Ha ezt nem teszed, teljesen mindegy, mit csinálsz a katolikus templomban, vagy akár protestáns templomban, vagy akárhol. Jézus teste és vére nem a szádon megy be, hanem ha tiszta szívvel fordulsz hozzá, és elfogadod, hogy meghalt a bűneidért, akkor lakozást vesz benned. Felesleges mindenféle fürdőzés és bármi. Szívvel kell befogadnod Jézust.

2018. jún. 8. 16:01
 9/12 anonim ***** válasza:
18%
5. Bocsi, de ezt nem így kell értelmezni. A hit az a szívből indul ki. Minden nap magadra veheted Jézus vérét. De előbb a szívedet át kell adnod neki. Utána már mindig veled lesz. Furcsa, hogy a Bibliához itt annyira ragaszkodsz szó szerint, de a szobrok, képek bálványozását már nem fogadod el, pedig a Tízparancsolat is vonatkozik ránk. Nem attól lesz benned élet, hogy az állítólagos testét és vérét fizikailag fogyasztod Jézusnak. Attól lesz benned élet, amit a János ev. 3.16. mond, gondolom nem kell idéznem. Ha megbánod a bűneidet és átadod a szíved Jézusnak, akkor már az övé vagy. Ha meg csak részt veszel ilyen ceremóniákon, az semmit nem ér.
2018. jún. 8. 16:12
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

8. Az utolsó vacsorán mondta ezt Jézus. Benne van a Bibliában, olvasd el! A pap Jézus szavait ismétli meg.

[link]

[link]

2018. jún. 8. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!