Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Őrtorony szervezetnek mi...

Az Őrtorony szervezetnek mi az állásfoglalása az alábbi két Ige versekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
2018. jún. 6. 16:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Milyen összefüggést kellene látni?
2018. jún. 7. 13:09
 12/21 A kérdező kommentje:

Zsolt 42:2 Mint a szarvas kívánkozik a folyóvizekre, úgy kívánkozik az én lelkem hozzád, oh Isten!

Zsolt 42:3 Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez; mikor mehetek el és jelenhetek meg Isten előtt?

A zsoltár író leírják az Istennel közzöségbe lévő ember szomjas az Isten jelenlétére ezt a szomjuságot csakis Isten képes oltani.

Ján 7:37 Az ünnep utolsó nagy napján pedig felálla Jézus és kiálta, mondván: Ha valaki szomjúhozik, jöjjön én hozzám, és igyék.

Jézus Isteni természeténél fogva azt mondja ha valaki szomjas jöjjön az én jelenlétemben én megelégítem, Jézusnak meg van ehhez joga és hatalma vagyis ismét körvonalazódik Jézus Isteni természete.

2018. jún. 8. 06:48
 13/21 anonim ***** válasza:

Ez elég erőltetett magyarázat szerintem. Viszont ezek a vers teljesen egyértelműek:

Jn 20,17

Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.

Ef 1,17

Hogy a mi Urunk Jézus Krisztusnak Istene, a dicsőségnek Atyja adjon néktek bölcseségnek és kijelentésnek Lelkét az Ő megismerésében;

János 17:1-3

Ezeket beszélte Jézus; és felemelé szemeit az égre, és monda: Atyám, eljött az óra; dicsőítsd meg a te Fiadat, hogy a te Fiad is dicsőítsen téged;

A miként te hatalmat adtál néki minden testen, hogy örök életet adjon mindennek, a mit néki adtál.

Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.

Az Atya mindenki Istene. Beleértve Jézust is.

2018. jún. 8. 07:36
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem a magyarázat erőltetett, hanem az Őrtorony tanítása eltér a Biblia vagyis Isten kinyilatkoztatásaitól ezért nem érted ezt és az ezekhez hasonló kinyilatkoztatásokat.

Nézd még ezeket a Igehelyeket is amit mond Jób Isten tengere veti lábait azt Jézus megtette és még fogja tenni !!!

Jób 9,8

Mt 14,26

Jel 10,2

Vagy ott van Jézus csodái között a halottak feltamasztasa is.

Természetesen azzal is tisztában vagyok a kedves tanúk ezeket az Igeverseket el csavarják a maguk értelmezése szerint és egy fonák hamis tanítással próbálják majd cáfolni vagy elkerülik a választ mert nem az ő értelmezésük szerinti ☝️☝️☝️

2018. jún. 8. 09:46
 15/21 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! A 13#-ban írt bibliaversek pedig semmi magyarázatra nem szorulnak. Tökéletesen egyértelműek. Nem úgy, mint a hivatkozott verseid értelmezése. Esetleg azokkal kapcsolatban is reagálhatnál...
2018. jún. 8. 14:13
 16/21 anonim ***** válasza:

T. kérdező! Tévúton jársz, mint minden háromságot a Bibliából "bizonyítani" kívánó ember! Jézus attól még nem egy háromság része, mert végrehajtotta Atyja akaratát, mintha Jehova maga tette volna, vagy mert egyáltalán meg tudta tenni azokat.

A Héber Iratok olyan részei, amelyek egyértelműen Jehovára vonatkoznak, az ihletett bibliaírók mégis Jézus Krisztusra alkalmazzák őket

Miért idézi a János 1:23 az Ézsaiás 40:3 szavait, és miért alkalmazza arra, amikor Keresztelő János előkészítette az utat Jézus Krisztusnak, noha az Ézsaiás 40:3 egyértelműen kijelenti, hogy az utat Jehova számára készítik elő? Azért, mert Jézus az Atyját képviselte. Ő az Atyja nevében jött, és biztos volt benne, hogy az Atyja mindig vele van, mivel azt tette, ami az Atyjának tetszik (Ján 5:43; 8:29).

Miért vonatkoztatja a Zsoltárok 102:26–28 (102:25–27, ÚV) szavait a Héberek 1:10–12 a Fiúra, holott a zsoltáríró azt Istennek szánta? Mivel Isten a Fiú révén valósította meg a zsoltáríró által megfogalmazott teremtési munkát. (Lásd: Példabeszédek 8:22, 27–30; Kolosszé 1:15, 16.) Ne kerülje el a figyelmünket, hogy a Héberek 1:5b idéz a 2Sámuel 7:14-ből, és Isten Fiára alkalmazza. Bár ez az írásszöveg első ízben Salamon esetében teljesedett be, később pedig Jézus Krisztuson is, ez mégsem jelenti azt, hogy Salamon és Jézus azonosak. Jézus ’nagyobb Salamonnál’, s olyan munkát végez, amelyet Salamoné árnyékolt elő (Luk 11:31).

Halottakat Krisztus előtt és az első sz.-ban EMBEREK is támasztottak fel. Kilenc feltámadásról van szó az Írásokban, ennek a nagy részét nem Jézus tette!

Jehova gyakorlatilag bármire képessé tudja tenni szolgáit, amire csak akarja. Még a bűnök megbocsátása sem egy olyan privilégium, mellyel csak Isten rendelkezhet, avagy ezzel a háromságimádók Jézust Istennek nevezik, mert hogy Ő kapta meg Jehovától erre a képességet és a hatalmat. És? Néhány apostol is kapott ilyen csodaajándékot az első sz.-ban. Benne van a Bibliában!

2018. jún. 8. 15:55
 17/21 A kérdező kommentje:
Természetesen van rá magyarázat mert az Igék nem cáfolják az Igéket hanem megerősítik egymást ellenben te az Igét Igével próbálod cáfolni !!!
2018. jún. 8. 16:06
 18/21 A kérdező kommentje:

Hogyan lehet JHVH Jézusnak egyszerre

Atya és Isten ?

Hogyan lehet az embereknek JHVH

egyszerre Atya és Isten?

2018. jún. 8. 16:13
 19/21 anonim ***** válasza:
Én nem Isten szavát cáfolom, hanem a pogány háromságot vetem el a Biblia alapján!
2018. jún. 8. 17:13
 20/21 A kérdező kommentje:

De bizony cáfoltad mert nem egyezett meg a Őrtorony elméleteivel, én ha tanulmányozom az Igét akkor a Bibliára hagyatkozom

Nem az Őrtorony internetes oldalát nyitom meg.

És kérem a Szent Szellem segítségét az értelmezésben mivel ő irta Bibliát ő egy SZEMÉLY!!!

A feltett kérdésekre érdeklődve várom a válaszod azért kérdésel feleltem hogy rávezesselek a válaszra.

2018. jún. 8. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!