Ha elkezdek imádkozni, azzal magamra vonom az ördög figyelmét még jobban?
Munkát intézek május óta. Rengeteg vizsgálatra hazaküldtek, igaz, az én hibámból. Már felvettek volna, de beismertem, hogy depire szedek gyógyszereket. A céges orvos hazaküldött, azzal a kifogással, hogy szívelégtelenségem van. És hogy menjek vissza egy hónap mulva, azaz június elején. Végig jártam az orvosokat, megszereztem minden vizsgálat eredményt, nem vettek vissza. Nem válaszoltak se emailre, semmire. Persze rengeteg pénz elment. Most megint jövő hétre intéztem egy másik munkát. Erre is egy csomó pénzt pazaroltunk, de nem lenne baj ha sikerülne legalább, most már. Elvileg nincs okom félni, mert meg van beszélve minden, és a munka is passzol hozzám. Anyám azt mondta, úgy érzi, h az sem fog sikerülni. El vagyok keseredve, ha van okom rá, ha nincs. Én úgy gondolom, hogy sikerül, de valami mindig akadályoz. Már nem merek örülni sem. Már holnap ott lehettem volna, a felvételire, de nem mehettem mivel kell egy orvosi papír, és pont ma nem volt ott az orvos, aki megnézte volna a röntgen eredményt. Emiatt csak jövő héten mehetek. Zaklatott vagyok, elkeseredett. Próbálok pozitív lenni, de valami mindig betesz, amire nem számítok.
Kicsit megnyugodnék, ha el tudnám hinni, hogy ez az egész mind csak véletlen egybeesés, de nem hiszem. Túl nagy a lelki nyomás rajtam az biztos. Az akarat megvan, már szét utaztam a belemet, feszt busz, vonat, taxi...
Ha ma ott lett volna az a rohadt orvos, már utaztam volna ma az éjféli vonattal. Még a csomagokat is ott hagytam Pozsonyba, a csomagmegőrzőbe. Mivel azt hittem visszamegyek holnapra.
Szia, Pozsonyban akarsz dolgozni, vagy onnan jönnél Magyarországra, vagy Szlovákián belül?
Isten nem hagyja, hogy egzisztenciálisan ellehetetlenüljön a benne hívő! Benne van az ígéret Máté evangéliumában pl:
„Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”
és rengeteg hely van még a Zsoltárok könyvében stb.
Én ugyanebben a cipőben voltam mint te huszas éveimben, munkanélküliséggel és egzisztenciális kilátástalansággal küzdöttem. Pesszimista is voltam, feladtam dolgokat, hogy úgyis rosszul fog elsülni. Történetem további része www.misszio.org - Bizonyságtétel
Igyál egy : "egy sör egy fél" kombót. Annyiszor, amíg jó kedved nem lesz.
Utána és/vagy közben menj ki fát aprítani, egy vagy két napra, meg gyomlálni, vagy betonozni, de csákányozhatsz is ha van kedved.
Csak és kizárólag a piára, és a munkára öszpontosíts.
Anyukád meg mit beszél hülyeséget?
Irány neki is csákányozni.
Garantálom utána lesz munkád. Felfrissülsz, jó gondolataid lesznek.
És tegyél már meg valamit magadért légyszi... Csak arra gondolj, hogy felvesznek. Nem kell rágörcsölni, csak ha eszedbe jut gondolj arra, hogy fölvettek, és boldog vagy. Jövő héten ott kezdesz. Nem fogsz, majd kezdeni, hanem ott kezdesz.
Addig meg irány csákányt venni.
"Saját magam isteni mivoltában bízok."
Én is bízom benned öreg, mire vagy képes "isteni mivoltoddal"? Ha nem túl megerőltető, akkor teremts már egy kis pénzt a bankszámlámra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!