Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ma jutott eszembe az, hogy...

Ma jutott eszembe az, hogy aki nincs megkeresztelve, annak van/ lehet keresztanyja, vagy apja?

Figyelt kérdés
És keresztszülő lehet?
2018. jún. 3. 19:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Irom megegyszer lassabban. En vagyok a "rendes" keresztapja. A keresztfiam is akkor volt eloszor es utoljara templomban."

Vagy max. csak te hívod így magad a családban, és a hivatalos anyakönyvben keresztelési tanúnak vagy beírva. :)) Mert ez a helyes anyakönyvezési eljárás. A keresztelés ugyanis érvényes keresztszülő nélkül is.

A kérdésre válaszolva: aki nincs megkeresztelve, annak hivatalosan nem lehet keresztanyja/apja. Az más kérdés, ha családon belül Manci nénit keresztanyunak becézik.

És keresztszülő sem lehet nem megkeresztelt személyből.

2018. jún. 3. 22:01
 12/14 anonim ***** válasza:
37%
Persze es olyan sem tortent meg, hogy a pap megfarkalta a ministrasfiut. Mert mind talpig becsuletes ember. Ebredj fel, vagy ma mar ne igyal tobbet.
2018. jún. 3. 22:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Kölcsönösen semmibe lehet ám nézni egymást. Az egyház nem ismeri el az állami esküvőt, az állam nem ismeri el az egyházit, egyik se a melegekét, az anarchista az államot, Ukrajna Krímet, és így tovább. Attól még van, ha gyakorlatban van. Én is tudok olyat, hogy XY fogta magát, kinevezte YZ barátnőjét gyermeke keresztanyjának, ezt így is tudja mindenki, azt kva magasról tesznek rá, mit gondolna erről az egyház, ha tudná. Egyszer vki nekiszegezte XY-nak a dolgot, hogy ezt így nem lehet, hát akkor legyen a "névadóanyja" ozt jónapot, csak azért nem használják a szót így, mert állandóan magyarázkodni kéne, hogy az meg mi. Mondjuk személyes véleményem, hogy nem kell az idegen szokást majmolni se, ha egyszer az ember nem oda tartozik. Nálam még a hét se hét napra van osztva, mért tenném, nem vagyok én valami közel-keleti.
2018. jún. 4. 02:52
 14/14 anonim ***** válasza:

"Mert mind talpig becsuletes ember. Ebredj fel, vagy ma mar ne igyal tobbet."

Dől belőled a rosszindulat, ráadásul látszik, hogy közöd nincs a hithez és az egyházhoz. Ami nem baj. Sok ilyen ismerősöm van, csak nagy részük intelligens ember és nem foglalkozik vele. Pláne nem provokál, hanem rám hagyja ezt a témát. Te meg idejössz és osztod az észt.

Mindegy, szabadon azt csinálsz, amit akarsz. Ez egy ilyen oldal, Én leírtam, hogy mi a kereszteléskor az anyakönyv-vezetési szabály. Ennek módja - bármily meglepő számodra - régebbi, mint az állami anyakönyvezés. Nyilván mivel emberek végzik, hibázhatnak. Te viszont kánonjogilag akkor sem vagy keresztszülő. Komikus azonban, hogy vallás-és egyházellenesen is ennyire ragaszkodsz ehhez a "címhez". :))

2018. jún. 4. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!