Barátnőmék tervezik a gyereket, és engem kérne meg, hogy legyek a kicsi keresztanyja! Kell ehhez valalmi, nem kell nekem megkeresztelve lennem, vagy ilyesmi?
Ha nem vagy megkeresztelve, akkor nem megy.
Mivel elvileg a keresztanya a keresztelőkor a gyerek keresztény nevelésének felügyeletét fogadja meg, ez is nehéz lenne, ha meg se vagy keresztelve.
Azért én a helyedben nem tudom hogy fogadnám meg, hogy felügyelem a gyerek keresztény nevelését.
Ha pedig semennyit nem számít neked, hogy mit mondassz a templomban, akkor minek az egész?
Nálunk ilyenkor azt fogadod meg, hogy ha a szülőkkel valami történik te neveled fel a gyereket, te leszel az anyja és vigyázol rá. Persze nem kerül hozzád csak elvben kell felügyelned rá.
És itt nem számít, hogy meg vagy-e keresztelve, nem kérdezik meg.
De gondolom máshol nem így megy...
Szerintem kérdezd meg a barátnődet, hogy most mi a helyzet. Ezt meg szokták beszélni aztán utána vállalod csak el.
szerintem tényleg utána kellene nézni,mit is jelent a keresztszülőség.Nagyon megtisztelő a felkérés csak sajnos
nagyon sok embernek fogalma sincs mekkora felelőséggel jár(járhat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!