Származhat bajom a mai világban ha nem vagyok megkeresztelve?
17 éves vagyok és a szüleim döntése alapján nem vagyok megkeresztelve, és a tesóim sem.
Én megkeresztelkednék egyébként.
Akkor kereszelkedj meg, ha hiszel Istenben, és komolyan is gondolod. :) Ha babaként keresztelnek, akkor még nem tudod megvallani a hited, de ha felnőttként, akkor már meg kell vallanod a hited a keresztelőn. Ha hiszel, akkor bátorítalak arra, hogy ismerkedj meg a kereszténységgel, és keresztelkedj meg. :)
De nem származik bajod abból, hogy nem vagy megkeresztelve. :D
A világban? Nem.
A világban nem származik belőle semmi hátrányod, ha csak nem szeretnél például egyházi iskolában tanár lenni, ott elvárás lehet.
Megkeresztelkedni akkor kell, ha hiszel Istenben, sőt gyermeke szeretnél lenni. Ez esetben keresd fel a helyi plébániát és jelentkezz, hogy szeretnéd a keresztség szentségét. Először tanulnod kell, katekumen leszel, majd részesülhetsz a keresztségben. Mivel nagykorú vagy, ezért egyúttal elsőáldozó is lehetsz, ami által Krisztussal egyesülhetsz.
Ha hiszel benne, keresztelkedj meg.
Viszont arra kérlek, hogy előtte tanulj meg normálisan magyarul.
Hátrányod biztosan nem. Inkább örülj neki, hogy a szüleid értelmesek és nem ajánlottak fel baba korodban egy olyan valaminek, amiről konkrétan azt sem tudni hogy micsoda.
Persze ha te úgy döntesz, hogy vallásos vagy és meg akarsz keresztelkedni, akkor tedd, de ne csak azért mert mások meg vannak keresztelve. Agyam eldobom azoktól a szülőktől, akik full ateisták, templomot kívülről max ha látnak de rohannak a gyereket keresztelni, mert mit szólnak ha nincs. Az én szüleim is ezt csinálták és konkrétan semmi hasznom nem lett abból hogy 3 hónaposan rám lögyböltek egy marék vizet, következmény csak annyi hogy havonta jönnek hogy fizessek egyházadót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!