Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez arra utal hogy van pokol?

Ez arra utal hogy van pokol?

Figyelt kérdés

Máté evangéliuma ötödik fejezet

Én pedig azt mondom nektek: Már azt is állítsák a törvényszék elé, aki haragot tart embertársával. Aki embertársát ostobának nevezi, állítsák a nagytanács elé. Aki azt mondja neki, hogy te bolond, méltó a pokol tüzére.

2018. máj. 30. 20:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
43%

"Nyolcas neked mi bajod van? Utálom a szövegbemásolókat, akik visszaidézik mások mondatait. Ez mire jó?? Gondolom ezt is mind bemásolod vissza egy válaszodban. Rajta másolgasd csak és illeszd be."

és ezt nekem a kisújamból kellene kiszopnom, hogy te kit utálsz és miért. Utálkozz csak, ha téged ez éltet. A kérdésedre adtam választ szerintem elég normálisan, inkább köszönd meg, mint normális emberek szokták, nem pedig idegbeteg módjára kell rá reagálni.

2018. máj. 30. 22:08
 12/22 anonim ***** válasza:
Egyébként ha bármit kifogásolsz 8. válaszban, ott a piros gomb, jelentsd a moderátoroknak, majd ők eldöntik.
2018. máj. 30. 22:11
 13/22 A kérdező kommentje:
Igen, tudok a gyehennáról. Állandóan égett. Szemetet, holttesteket vetettek bele. A Biblia olyan mint egy kétélű fegyver. És aligha lehet kiigazodni rajta. Egy helyen azt írja, hogy a halottak semmit nem tudnak. Megszűnik a tudatuk. Máskor azt írja hogy lesz feltámadás, és új testet kapnak majd ugyanazzal a kinézettel, személyiséggel amivel rendelkeztek. Megint más helyeken meg a pokolról beszél. Meg örök kárhozatról.
2018. máj. 30. 22:20
 14/22 A kérdező kommentje:
Hát eléggé bosszantó a visszamásolgatás. Mindegy megyek aludni. Jó éjt!
2018. máj. 30. 22:28
 15/22 anonim ***** válasza:
34%
Állítólag a Poklot az emberek teremtették meg a tudatukkal. Először valaki behozta ezt a köztudatba, aztán annyi energiát kapott az emberektől, mert el kezdtek hinni benne, és ez a tudat teremtő ereje; hogy ugye annyi energiát kapott, hogy létrejött tőle. Meg amúgy vannak interneten ilyen sztorik, van , aki a Pokolról mesél, van aki úgy a Túlvilágról részletesen, valaki csak egy részét. Meg volt még az a sztori talán a pokol kapuja a címe , amikor munkások leástak nagyon mélyre , és egyöntetűen állítottak valamit, és eléggé érdekes lett volna, ha a melegtől mindannyian ugyanazt flesh-elik be. Ez egy ilyen blogbejegyzés volt. Volt ilyen többféle túlvilágos meg halálközeli megtapasztalásos dolog is, van egy ilyen Nátán üzenetés videó is, nem tudom, hogy igaz-e, de éredekes dolgokat mond. Vannak ilyen angyalos beszámolós dokumentumfilmek is, meg hogy egy nagy fény csalogatja őket, és hatalmas szeretet övezi körül, és ott van a dédnagyi, meg még több régen elveszített hozzátartozó , és tök boldog és szeretetteljes világ. És ott mindenki csak egy fényfolt, de ennek ellenére mégis tudod, hogy ki kicsoda, meg olyan beszámolót is hallottam youutbon, amiben az volt, hogy a csaj mialatt kómában volt, ott sétálgatott "álmában"(?) egy gyönyörű réten, egy csodaszép halványkék ruhában, amilye a valóságban nincsen neki, és akkor tök szép idő volt, meg mezítláb ott sétálgatott a fűben, és tök kellemes volt. Meg valaki azt mondta, hogy a Pokolban visszanézetik velük az aktuálisan befejezett életünknek a hibáit, hogy tanuljunk belőle; de olyat is hallottam már, hogy ez a kisfilm tényleg élet utolsó percében pereg le; és olyat is hallottam, hogy a Pokolban a meg nem élt vágyakat élhetjük ki; pl ha valaki imádta a piát, csak anyagilag nem engedhetett meg magának annyit, akkor őneki a pokol egy ilyen hosszú utca, tele jobbnál jobb kocsmákkal. Meg még volt egy olyan is, hogy valami tengeralattjárós/ belsőföldes sztori, és ment az elsőtiszt riadtan a kapitányhoz, amikor találtak valami földalatti barlangrendszert, és ott kiszálltak a vizi járműből, hogy az emberiség még nincsen fölkészülve arra, amit ő odalent látott, ilyet mondott a kapitánynak az elsőtiszt, szóval állítólag volt egy ilyen sztori is. Én ezeket nem tudom, de izgalmasak.
2018. máj. 30. 22:46
 16/22 anonim ***** válasza:

A pokol, mint kínzókamra egy tévhit, ez megint csak abból adódik, hogy túlságosan szó szerint értelmezik a Szentírást, mint a teremtéstörténet esetében, és nem veszik figyelembe, hogy a Biblia gazdag a képes beszédben.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy eszkatológiai szempontból a kárhozottak nem fognak büntetést kapni. De azt jelenti, hogy nem olyan szadizmus van a háttérben, amit egyes vallások hirdetnek.

2018. máj. 30. 23:40
 17/22 anonim ***** válasza:
48%
(Amúgy Dante voltam)
2018. máj. 30. 23:41
 18/22 ka.ka.o ***** válasza:

Úgy látom, tényleg érdekel téged ez a téma. A gyehennával kapcsolatban érdekes még a Máté 10:28 is. Ez az Új Fordítású Revideált Bibliában így hangzik:

"Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki mind a lelket, mind a testet elpusztíthatja a gyehennában." (Máté 10:28). Érdekes, hogy nem azt írja, hogy "kínozza", hanem "elpusztítja". Az angol nyelvű King James Version és az American Standard Version szintén az elpusztítja ("destroy") szót használják.

Ezenkívül a pokol képébe szokták vonni még a Jelenések könyvében szereplő tűz tavát is. Talán mert a Jelensések 21:8 szerint oda kerülnek a paráznák, gyilkosok, hazugok, bálványimádók.. De érdekes, hogy a Jelensések 20:14 ezt írja:

"És a Halál és a Pokol* belevettetett a tűz tavába. Ez a második halál, a tűz tava." (Revideált Károli fordítás)

*itt valójában a hádesz szó áll

( [link]

De most inkább a "halál" részre koncentrálnék. Itt azt írja, hogy a tűz tavába vetik. Később a Jelenések 21:4 pedig azt írja: "És nem lesz többé halál".

Az 1Korintusz 15:26 pedig ezt:

"Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál" (Revideált Károli fordítás).

Ellentét volna, vagy a tűz tavába vettetés ugyanaz, mint a teljes megsemmisülés, eltörlés?

De akkor mit jelent a Jelensések 20:10?

Vagy miért hozzák összefüggésbe a tűz tavát a pokollal, ha a Jelensések 20:14 szerint a Hédeszt is a tűz tavába vetik, és a Hédeszt is szokták pokolnak fordítani? A pokolt belevetik önmagába?

Illetve ha hádesz = tűz tava = pokol, ahol ÖRÖKKÉ kínoznak, mit jelent az, hogy "a pokol is kiadá a halottakat"? (Jelenések 20:13, Károli fordítás). Hiszen a Jelensések 20:10 szerint a tűz tavából nincs szabadulás.

Mit jelent az, hogy a tűz tava a második halál? (Jelenések 20:14). Mi bibliai értelemben a halál? Mi a különbség az első és a második halál között?

Érdekes téma egyébként. De az biztos, hogy a Biblia nem mond ellent önmagának, csak jól kell értelmezni. (félre ne értsen senki, egyáltalán semmi olyasmit sem mondtam, hogy én mindent teljesen értek)

Egyébként nem vagyok benne biztos, lehet eltértem az eredeti témától... mindenesetre a Máté 5:22 alapján nem jelenteném ki, hogy van tüzes pokol, túlvilági büntetés, örök kárhozat. Figyelembe véve, hogy ott a gyehenna szó áll, főleg nem.

És ha érdekel ez a téma, kutass utána, győződj meg a dolgokról te magad. Van túlvilági szenvedés, vagy nincs?

2018. máj. 30. 23:50
 19/22 ka.ka.o ***** válasza:

Elnézést kérek, a 10-es válaszomban véletlenül rossz linket raktam be.

Ez mutatja, hol van a Hinnom völgy (Hinnom Fiának völgye - Valley of the Son of Hinnom), a Gyehenna, ami szerepel a Máté 5:22-ben is --->

[link]

2018. máj. 31. 00:00
 20/22 anonim ***** válasza:

A gyehennára, ami itt pokolnak van fordítva, soha nem került senki tudatánál levő ember, hanem csak holttestek. A Jelenések könyve szerint a gyehennába, vagy tüzes tóba kerül többek közt a halál és a "pokol" is. A Jelenések 20:14 szerint a tűz tava a második halállal egyenlő. Amíg a "pokolról" van visszatérés (Jelenések 20.13), addig a második halálból nincs. Az az örök megsemmisülés. Itt olvashatsz bővebben a témáról:

[link]

2018. máj. 31. 09:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!