Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a sátán isteni hatalmat...

Ha a sátán isteni hatalmat kapna, akkor mit művelne az emberiséggel?

Figyelt kérdés
2018. máj. 25. 20:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%

"Hogy lehet elkerülni?"

Ha Sátánt támogatod. Ő jelenleg kedvez a szolgáinak, úgy mond egy darabig vigyáz rájuk. A taktikája, sokat ígér, keveset ad, és végül mindent elvesz, valamint az oszd meg és uralkodj.

A rendszeres ima, vagy is beszélgetés Istennel, és a keresztény élet megélése, tevékenysége, bizonyos mértékben távol tart Sátán világától.

Sátán első sorban azokat támadja, akik Isteni önátadásban élik gyakorlatiasan az életüket. Mert megakarja törni az Istenhez való lojalitásukat, fedhetetlenségüket. Azt akarja, hogy add fel, és élj úgy ahogy Ő diktálja.

Isten fog véget vetni ennek. A jelenlegi állapotok is mutatják, hogy nem sok ideje van, és ezért is dühös, és sok borzalmakat visz véghez, akár embereket felhasználva.

Azonban, nem kell félni, mert Isten mindent nem enged meg, s ha még is, akkor is csak annyit és addig, amit személy szerint valaki el tud viselni. Ekkor a kivezető utat is elkészíti, hogy a kitartás tegye erősebbé az embert Istene mellett.

(1Korintusz 10:13) 13 Nem ért benneteket más kísértés, csak ami általános az embereknél. De hű az Isten, és nem hagy titeket azon felül kísérteni, amit el tudtok viselni, hanem a kísértéssel együtt a kivezető utat is elkészíti, hogy kitartóan tudjátok tűrni.

2018. máj. 26. 06:38
 12/18 KZitus ***** válasza:
0%

"És ezt hogy lehet elkerülni?" - kérdezed

Krisztus ebben is példát mutatott azzal, hogy ellenált Sátánnak, ahogyan arról a Máté 5 rész első versei írnak. Ha ezt tesszük, mi is elmondhatjuk ami Krisztus: "Nem sokat beszélek már veletek, mert jön a világ uralkodója, és nincs hatalma felettem. De hogy a világ megtudja, hogy szeretem az Atyát, mindent úgy teszek, ahogy az Atya megparancsolta nekem." Ján 14:30

Ha azt tesszük amit "az Atya megparancsolta", akkor nincsen Sátánnak hatalma fölöttünk.

2018. máj. 26. 08:55
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
Sátán semmi máshoz sem ért csak a pusztításhoz, romboláshoz. Az ő hazugságával jött be a világba a halál , ő kísértette meg az első emberpárt. Csak szenvedést tud okozni, a szépet a jót tönkre tenni. Megpróbál testileg és lelkileg is nyomorultakká tenni bennünket. Teszi ezt úgy, hogy nincs korlátlan hatalma. Hogy mit tenne ha korlátlan hatalma lenne? Szerintem elpusztítana saját magán kívül mindenkit.
2018. máj. 26. 10:32
 14/18 anonim ***** válasza:
36%

"Ha Sátánt támogatod. Ő jelenleg kedvez a szolgáinak, úgy mond egy darabig vigyáz rájuk. A taktikája, sokat ígér, keveset ad, és végül mindent elvesz, valamint az oszd meg és uralkodj."

Az oszd meg és uralkodj egyértelműen Isten taktikája is a Biblia szerint, elég csak mondjuk a Bábeli sztorira gondolni.

"Sátán első sorban azokat támadja, akik Isteni önátadásban élik gyakorlatiasan az életüket. Mert megakarja törni az Istenhez való lojalitásukat, fedhetetlenségüket. Azt akarja, hogy add fel, és élj úgy ahogy Ő diktálja."

Miért, Isten tán nem pont ugyanezt akarja?

2018. máj. 26. 13:10
 15/18 A nép hiteője ***** válasza:
Bucsit inthetne mindenki a szabad akaratnak es szerintem letrehozna itt a Fold felszinen egy kotelezo vallast aminek o lenne az istene.
2018. máj. 26. 13:29
 16/18 anonim ***** válasza:
70%

"Sátán semmi máshoz sem ért csak a pusztításhoz, romboláshoz"

Ööö... Nem tudom te melyik Bibliát olvastad, de a Károli alapján Isten az, aki pusztít és rombol, ha valami nem tetszik neki.

Sátán "csak" elfordítani igyekszik az embereket Istentől.

"Az ő hazugságával jött be a világba a halál , ő kísértette meg az első emberpárt"

Éppenséggel Sátán csak elérte hogy Éváék engedetlenek legyenek, de a halál kizárólag Istennek köszönhető. Hiszen ő találta ki hogy egy szófogadatlanságért ezzel bünteti az egész emberiséget...

"Szerintem elpusztítana saját magán kívül mindenkit."

Mégis minek tenne ilyet? Ennek semmi értelme, semmi nincs ami erre motiválná, és a bibliai cseledetei alapján sem utal semmi arra hogy bármiféle pusztítás lenne a célja.

2018. máj. 26. 13:50
 17/18 anonim ***** válasza:
0%

"14"

Isten miért akarná, hogy ne szeressük, és ne fogadjunk szót neki?

Isten nem dolgozik maga ellen.

Sátán viszont saját magával is meghasonlik, ezért fog elpusztulni

2018. máj. 26. 17:30
 18/18 anonim válasza:
45%
Itt bárki próbálta már a másik oldalról szemlélni a dolgokat? Miből gondoljatok, hogy Sátán rosszat akar? Mert megölt 10 embert? Isten sokkal többet. Próbáltátok valaha megérteni őt? Nem hiszem. Csak hajtogatjátok itt, hogy milyen gonosz meg minden. Gondolkozzatok már el egy kicsit.
2018. jún. 4. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!