Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Szentháromságban...

Kedves Szentháromságban hívők! Megtudtok győzni?

Figyelt kérdés

A kérdés egy 4 évvel ezelötti miatt merült fel bennem amit alább idézek. Ha megtudok győzni én is hinni fogok abban amiben ti. Én korrektebb leszek mint a másik kérdező és bármilyen forrás anyagot felhasználhattok a bizonyítás érdekében.

Az ihlető kérdés:

,,Kedves Jehova Tanúi! Meg tudtok győzni?

Már annyi vita folyt itt a fórumon a Szentháromságról meg Jézus istenségéről,hogy már lassan az egész vallás kategóri már csak erről szól.

Többször olvastam,hogy ti is a Károliból érveltek sokszor,viszont a sokszorral van a baj mert a lényeges igéket az UVF ből másoljátok be. Én most "be dobom a kesztyűt" és győzetek meg.

Egyetlen keresem van KÁROLI vs. KÁROLI ,ne használjátok semmiféle más irodalmat az Őrtorony kiadványaiból, csak a Károli Bibliát.

Én is tisztességesen fogok "párbajozni" és gondolom sőt megkerek mindenkit,hogy azt tegye ha hozzá akar szólni.

Nem fogok használni semmi mást csak a Károli Bibliát.

Ma Vasárnap van. Ha Szombat éjfél 00 h-ig meg tudtok győzni,hogy a Szentháromság egy hazugság és Jézus csak egy angyal,akkor én meg ígérem,hogy jövő Vasárnap elmegyek a hozzám legközelebb álló Királyság terembe és Biblia tanulmányozást fogok kérni. Ezt meg ígérem!

Nos ahogy a kérdés kiírásra kerül elindul az óra,úgyhogy vágjunk bele.

Még egy annyit,hogy ha nem kommentelek rögtön a válaszokra nem azt jelenti,hogy feladtam hanem csak azt,hogy nem vagyok gép vagy internet közelben de igyekezni fogok,hogy ne sok idő vesszen el.

Akkor ha nem törlik a kérdésemet...óra indul"

(2014 Április)

2018. máj. 23. 12:39
1 2
 11/18 A nép hiteője ***** válasza:

Akarsz egyaltalan hinji benne?

Ne a szentharomsagra koncetralj, hanem tanulmanyozd Jezust az evangeliumokban. A beszedeity, tetteit...

Test es ver hiaba akarna gyozkodni teged, egyedul Isten kijelentese tenne boldogga.

2018. máj. 23. 23:33
 12/18 A kérdező kommentje:

#11 Engem boldoggá tesz, de fontosnak tartom a pontos ismeretet.

Egyébként nem tudom eldönteni, hogy szándékosan írsz így vagy más oka van?

2018. máj. 24. 00:23
 13/18 A nép hiteője ***** válasza:

Veletlenul irok igy voszont szandekosan nem javitom ki.

Illetve neha kijavitom ha nagyon olvashatatlan. xd

Peter mar leirta az oszovetseg kulcsfontossagu erveit. Hidd el, a zsidok Jezus koraban ugy vartak a Mesiast kint Adonajt, az Urat. A zsodo misztikaban mar Jezus koraban ismertek a szentharomsagot csak nem volt ezzel a fogalommal leirva. De tudtak, hogy az Isten kepmasa is Isten es a Lelke vagy 'ruach' = szelleme, jeleenlete is Isten.

Egy filozofus teologus szerint a szentharomsagot valoban az oszovetsegben az a vers tamasztja ala, ahol azt mondja Isten, hogy "olyan lett mint mi kozulunk egy".

Itt az 'echad' tobbes egyest is jelent. Pl amikor Adam mondja, hogy a "ferfi elhagyja apjat, anyjat, ragaszkodik felesegehez es lesznek ketten egy testte", itt is az 'echad' szerepel. Az ige szerint ferj es feleseg egy test, de kegsincsenek osszenove. Ugyanezt az 'echad' kifejezest hasznalja Isten magara amikor azt mondja 'egy Ur'.

Ezek csak kozvetett bizonyitekok. Isten hit utjan igazit jeg nem emberi gyozkodessel.

2018. máj. 24. 07:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Oké, így már érthető. :) Én mondjuk akkor szoktam így írni ha ideges vagyok.:D
2018. máj. 24. 09:02
 15/18 anonim ***** válasza:
Miért Jehova tanuit kérdezed??? Egyébként Van x menyiségü írat (könyv és tekercs néhol a történelemmel is megegyezöek) és abból leszürtek 72 írást ami később luthernek köszönhetően 66ra csökent. De a lényeg hogy uggyan annyi bizonyítékunk van arra hogy Jézus létezett mint ahogy Mátyás király
2018. máj. 25. 19:37
 16/18 A kérdező kommentje:

Kicsodákat? :D

Szerintem öszzekevertelek picit a leírásban. Én a Szentháromságban hívőket kérdezem. Amit a leírásban láttál az a kérdésemet ihlető kérdés, több mint 4 évvel ezelöttről. Bocsi ha félre érthető voltam! :)

2018. máj. 25. 19:59
 17/18 anonim ***** válasza:
Jaj tényleg bocs xdd fáradt vagyok xdd
2018. máj. 25. 21:21
 18/18 A kérdező kommentje:
Semmi gond! :D
2018. máj. 25. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!