Hit gyülisekhez szólna a kérdésem! Tudom, általánosságban nem támogatott, de van itt olyan, aki csókolózott a párjával a randizás, jegyben járás idején? Keresztény vagy világi volt a társ? Levont tapasztalatok?
Figyelt kérdés
2018. máj. 19. 10:55
21/26 anonim válasza:
"Ez az egyszerű oka annak, hogy a jegyesség alatti csókolózást, de még a KÉZFOGÁST is, bűnnek mondják. Mert az semmi, az a legkisebb széltől széthullik."
Mintha úgy vennék egy autót, hogy bele se ülök előtte. 😃 Agybaj szekta
22/26 A kérdező kommentje:
20-as, nagyon köszi a válaszodat! :) Kár hogy csak most olvastam el. Nagyjából egyetértünk a dologban. És igen, a házzasság előtti szexet én totálisan helytelennek tartom. De az, hogy szeretek vkit, és pont egy olyan dolgot nem tehetek meg, ami az egyik legjobb módja hogy kifejezzem a szeretetemet... vhogy furcsa ez az egész a gyüliben, együtt a fiú ne üljön lány mellé és egyebekkel. De én úgy vagyok vele, ha vki így akarja, akkor tegye így, tök szép dolog lehet ez is. De én képtelen lennék egy akkora váltásra ami az esküvő után jön ilyenkor... Addig meg a legkisebb érintést se lehet. Nem tudok hinni benne, hogy ez jól van így.
2018. aug. 31. 13:57
23/26 anonim válasza:
Kedves 20-as! Ezt a rengeteg sületlenséget honnan szedted össze? 3 éve járok a Hit Gyülekezetébe, de semmi ilyet nem tapasztaltam. Idén februárban házasodtunk össze a férjemmel. A gyülekezetben ismerkedtünk meg, nem csókolóztunk a házasságkötésig. Jártunk kézen fogva, megöleltük egymást, együtt ültünk a gyüliben már az ismerkedés alatt, a jegyesség előtt is. Senki nem ellenőrzött minket, hogy mit csinálunk, voltunk sokat kettesben, de a saját lelkiismeretünk miatt nem csináltunk semmit. Nem a gyülekezetnek, a Németh Sándornak vagy akárkinek akarunk megfelelni, hanem Jézusnak. Lehet gúnyolódni rajtunk, amiért komolyan vesszük a Biblia tanításait, de ez hadd legyen már a mi magánügyünk, hogy mit csinálunk egymással a házasságkötés előtt és után. Mármint persze rá lehet kérdezni, örömmel bizonyságot teszek róla én is, hogy lehet anélkül is szerelmesnek lenni valakibe és ragaszkodni a másikhoz, hogy testi szinten közük lenne a feleknek egymáshoz, de ez enyhén szólva is nevetséges, hogy emiatt bárkit is elítéltek, kifiguráztok. Nem a Sándor szerint bűn a házasságkötés előtti szexualitás, hanem Isten szerint. Házasságot nem lehet arra alapozni, hogy ki milyen az ágyban és milyen testi adottságokkal rendelkezik. Számomra érthetetlen, hogy a csókolózás miért fér bele egyeseknek, vagy hogy ez miért merül fel kérdésként. Ti akárkivel csókolóztok? Csókolóztok olyannal is, akivel amúgy mondjuk nem feküdnétek le, vagy nem kötnétek össze vele az életeteket? Hát én nem. Arról nem is beszélve, hogy ha egy jegyespár elkezd csókolózgatni egymással, mondván h az még belefér, több mint valószínű, hogy nem fognak tudni egy idő után itt megállni. Ezért sem árt vigyázni. Nem tudom miért ekkora probléma ez? Ha az ember úgy érzi, bizonysága van a szívében, hogy ő lesz élete párja, akit az Úrtól kapott, akkor nem éri meg várni pár hónapot? Miért olyan sürgős? Házasságkötés után annyit vannak együtt, amennyit csak akarnak. A jegyesség meg valóban nem minősül még házasságnak, viszont nagyon-nagyon alapos indok kell ahhoz, hogy valakik felbontsák azt. De indokolt esetben még felbontható, ezért sem kell erőltetni a jegyesség alatti csókolózást. Megvan mindennek a maga ideje, megéri várni, és tisztának maradni a házasságig. Sokkal fontosabb dolgokkal el lehet tölteni azt az időt, amit amúgy a szexualitással töltenének a jegyesek, meg lehet ismerni egymást rendesen, mert nem a másik testére, hanem a lelkére és a szellemére figyelnek. Nincs ezzel semmi baj. Arról nem is beszélve, hogy meg lehet nézni, h milyen károkat okoz a világban az emberek életében a paráznaság, az erkölcsi és szexuális liberalizmus. Kisbabákkal magukra maradt anyukák tömege, árva gyerekek, abortusz, nemi betegségek, szerelmi csalódások, lelki betegségek stb. stb. Jó tisztának maradni ebben a mocskos világban.
24/26 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Valamint azért én nagyon kíváncsi lennék a 20-as sztorijával kapcsolatban a többi szereplő véleményére is, mert a kommentjéből árad a keserűség és a cinikusság. Kíváncsi lennék, hogy mire alapozod, hogy azt a lányt többször is "megdugta" a jegyese. Talán te tartottad a gyertyát nekik? És ha meg is történt, elestek bűnben, de azóta megbánták, megvallották és megtértek belőle, akkor te mégis hogy képzeled, hogy itt teregeted ki a múltbéli dolgaikat, még ha ezt név nélkül is teszed? Az is érdekelne, hogy mit jelent nálad a "mániákus törvénykező" pásztor fogalma.
25/26 anonim válasza:
Őszinte leszek veletek úgy cipőt venni, hogy nem próbálod fel nagy elvigyázatlanságnak tartom. Igen is fontos, hogy ki milyen az ágyban ha nincs meg köztetek a kémia, akkor egy nagyon csodálatos élményt szalasztotok el a SZEXET, ami véleményem szerint nem probléma mind addig amíg nem vagy idióta és nem fekszel le bárkivel védekezés nélkül. Legyünk tudatosak, én például szívesen lefekszem több lánnyal is, de csak akkor ha nem vagyok elkötelezve és ha közlöm a lánnyal ELŐRE, hogy ebből ne várjon többet, valamint akkor ha minőségi a lány nem csak kívül de belül is és higgyétek el minőségi emberek a hit gyülin kívül is vannak szép számmal. Úgy érzem nem megkötésekre hanem tudatos életre lenne inkább szükségük az embereknek és utána jöhetnek természetesen TUDATOS megkötések, amik ténylegesen az ember fejlődését szolgálják és nem valaminek az elnyomására irányul.
26/26 anonim válasza:
3.Pál ezt írta."Aki a világ barátja akar lenni,az Isten ellenségévé vállik"
Most döntsd el a világi mit jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!