Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Újszövetségben van utalás...

Az Újszövetségben van utalás arra, hogy Jézus elítéli a homoszexualitást?

Figyelt kérdés
Vagy egyáltalán bármi utalás a homoszexualitásra? (Olvastam a Bibliát, de nem mostanában és bizonyára van, aki jobban tanulmányozta)
2010. jún. 14. 17:10
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:

"19:13-as Nem ér semmit az idézgetés, ha ennyire pontatlan, mint a tiéd. Ennek így nincs értelme.De azért köszönöm, útmutatónak tekintem, így tudom, hol keressek erről a témáról szóló részleteket. Bár meg kell, hogy mondjam nem lettem meggyőzve arról, hogy Jézus elítéli a homoszexualitást. Pál apostol igen. Ő viszont apostol, nem Jézus."

Viszont az apostolok Isten ihletése alatt írtak, és úgy kell tekinteni mintha maga Jézus mondta volna, hiszen ezt mondta Jézus:

Lk 10,16 - Aki titeket hallgat, engem hallgat, aki titeket elutasít, engem utasít el, aki pedig engem elutasít, azt utasítja el, aki küldött.

Olvasd csak el a linket: [link]

2010. jún. 15. 12:40
 32/42 anonim ***** válasza:
8%

Na de pont ezt a hozzáállást utálom, de a szemkivájást nem mellesleg Jézus mondta (nem él az ószövetséget felülíró Újszövetség duma) szerinted ez csak szimbolikus, gondolom mivel ez téged is érint. Ez csak egy olyan kis megjegyzés, ami egyébként is szimbolikus, Jézus csak komolytalankodott. De bezzeg, amit a homoszexuálisokról mondott, az alapján ki kéne irtani az összeset, mert az nem szimbolikus hanem valós.

De egyébként nekem meg az jutott eszembe mi van ha ez is szimbolikus, hiszen jól tudjuk hogy voltak Corpus Christi fesztiválok (mai swinger klubok ősei) és ezekről a fesztiválokról van szó és az ottani viselkedésről. Köze nincs a párkapcsolatban élő homoszexuálisokhoz? Akiknek még a szemüket sem kell kivájni (szimbolikusan sem), mert nem követnek el paráznaságot és házasságtörést?

2010. jún. 16. 12:34
 33/42 anonim ***** válasza:
26%

oké,én vagyok a szemkivájós, meg a tegnapi 10 órás is (a 79%os) Nna, szóval a szemkivájást azért sem érthette Jézus szó szerint, mert ha megnézed az egész életét és tanításait, nem volt az az agresszív fajta. Szerintem úgy értette, hogy ha más valaki vonz, kerüld el és rá se nézz, minthogy gondolatban megcsald a társad, mert akkor a valós házasságtörés sincs messze.

Rám egyébként nem vonatkozik ez a rész,bármennyire is szeretnél ezzel vádolni, 7 éve vagyok házas, szeretem a férjem, sosem érdekeltek más pasik, és előtte se volt más.

És amint a másik hozzászólásomból látod, nem utálom a homoszexuálisokat. Csak a házasság, amint azt Jézus is kifejtette, egy férfi és egy nő között történik. Ami meg a családtervezést illeti, még nem volt óvszer az ókorban, viszont kevés volt az ember, és korán haltak, kellett az utánpótlás. Most viszont túlnépesedés van, az orvostudománynak hála szép kort ér meg mindenki, nem halnak bele nők annyian a szülésbe. Mi a fenének kellene 15 gyerek minden családba?

2010. jún. 16. 14:12
 34/42 anonim ***** válasza:
15 gyerek valóban nem kell, viszont 3-4 nem ártana... mert így szépen túlszaporodnak bennünket a tudjukkik.
2010. jún. 16. 14:42
 35/42 anonim ***** válasza:
44%

Nem ez a lényeg, hogy csaltad e meg a férjedet, hanem az, hogy van olyan tilalom, ami a te életedre, rád vonatkozik és nem tartod be. És miért nem? Mert az szimbolikus, idejét múlt és úgy egyébként is meg tudod magyarázni. Szerintem ez álszent dolog.

A másik pedig, hogy túlnépesedésnek semmi köze ahhoz amit írtál. Túlnépesedés nem a fejlett világ problémája.

Amiről te beszélsz, az az elöregedő társadalmak. Az USA egyáltalán, közel nincs a túlnépesedéshez, holott a latinok mai napig sok gyereket vállalnak és nem védekeznek a terhesség ellen! Viszont elöregedő társadalom. Ne keverd a kettőt, mert távol eső fogalmak.

2010. jún. 16. 16:29
 36/42 anonim ***** válasza:

A 'SZEMKIVÁJÓS' PÉLDÁZATHOZ:

"...ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dobd el! Inkább egy tagod vesszen oda, mintsem az egész tested a kárhozatra jusson."

"Ha szemed okoz botrányt, vájd ki és dobd el, mert jobb, ha egy szemmel mész be az életre, mint ha két szemmel a pokol tüzére vetnek."

A krisztusi intelem általános értelmű: el kell szakadnunk mindattól, ami bűnre visz, bármilyen kedves is legyen.

Ha téged valami, a mi neked oly kedves, mint jobb szemed vagy jobb kezed, tisztátalan kivánságra, vagy átalán bűnre akar csábítani: szakaszd el magadat attól erőszakkal; mert jobb a legnagyobb ideigvaló veszteséget szenvedni, mint örökre elkárhozni.

2010. jún. 16. 23:55
 37/42 anonim ***** válasza:
49%

Utolsó, ott a pont! Továbbra is azt mondom: amennyiben neked a családtervezés és a homoszexualitás egy szinten van, ám legyen. Nem én keverem a fogalmakat, csak nem látom értelmét több gyereket szülni, mint amennyit el tudok tartani. Ha ez bűn, vállalom érte a felelősséget.

Nekem csak egy kérdésem van. Ha a keresztények azt mondják a homoszexualitás bűn, ti felháborodtok. Ha azt mondják betegség, azon is. Na most, ha a házasságon kívüli nemi élettel vesszük egy kategóriába, akkor bűn. Nem nagy bűn, meg lehet bánni és megtérni belőle. Mármint a házasságon kívüli szexre gondolok. De ha te nem tekinted bűnnek, nem tudsz megtérni belőle, tehát rajtad marad. Ha betegségnek vagy génhibának tekintenéd, nem lenne bűnöd. Döntsd el minek tekinted. Egyébként Jézus nem ítél el senkit, isten szereti a bűnöst, de nem tűri meg a bűnt. Ennyi.

2010. jún. 17. 16:18
 38/42 anonim ***** válasza:
Állatokat áldozni meg azért nem kell már, mert Jézus volt az egyetlen igaz áldozat. Ezért nevezték az Isten bárányának,aki elveszi a világ bűneit. Miatta szűnt meg a dolog a keresztények számára. A zsidó vallás nem fogadja el őt, tehát nekik kéne áldozniuk, csak sajnos nincs templom és a léviták törzse (a papok)sem hiszem, hogy létezik már. Most már csak rabbik vannak és imaházak. Az ószövetségi történelmi események lejegyzését pedig ne keverd a törvénnyel! Miért nem olvasod inkább a Bibliát ahelyett, hogy lehurrogsz mindenkit, aki idéz belőle?
2010. jún. 17. 16:27
 39/42 anonim ***** válasza:
34%

"Ha betegségnek vagy génhibának tekintenéd, nem lenne bűnöd."

Látom neked is keresztény meg ateista létezik. Ahogy fekete és fehér.

A homo-és biszexulitás nem génhiba, hanem géncsoportok egy-egy variánsa. Lehetősége, ami kisebb arányban alakul ki, mint a heteroszexuális variáns, de ugyanolyan természetes. Ez tény.

2010. jún. 21. 17:34
 40/42 anonim ***** válasza:
54%
Nem csak keresztény meg ateista létezik, de a kérdés arra vonatkozott, elítélte-e Jézus a homoszexualitást. Én azt mondtam hogy nem ítél el senkit, de magát a házasságon kívüli szexet elítélte, ide tartozik az is. A kérdés vallási/keresztény jellegű volt, az a válasz is. Lehetsz te buddhista és csinálhatsz amit akarsz, csak válaszoltam.
2010. jún. 21. 22:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!