Az Újszövetségben van utalás arra, hogy Jézus elítéli a homoszexualitást?
"Nem betegség, nem gyógyítható."
De igenis betegség, mert a hibás gén a szaporodáshoz szükséges ösztönt kapcsolja ki, kódolja át. A gén helytelen működése pedig mi, hogyha nem betegség?
Egyenlőre pedig csak az a "gyógyítható" homoszexualitás, ami nem a hibás gén működésének következtében alakul ki, hanem társadalmi, környezeti hatásokra. Azon pszichológusi segítséggel lehet változtatni, de amit a gén okoz, azon egyenlőre nem. Még csak most kezdődött el igazán a genetika forradalma, szóval lehet, majd a jövőben lehetséges a hibás gén hatását "átkódolni", de ez egyenlőre nem lehetséges. Szóval igen, ez egy betegség, de ez nem jelenti azt, hogy a homoszexualitás elítélendő, hiszen csak betegek.
Olvasd el: [link]
Ter 2,18 – „Nem jó, hogy az ember egyedül van.”
Ter 2,18 – „Alkossunk hozzá illő segítőt is!”
Ter 1,27 – „Férfinak és nőnek teremtette őket”.
Ter 1,28 – „azt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok”
Ter 2,24 – „Ezért elhagyja a férfi apját és anyját, a feleségéhez ragaszkodik.”
Lev 18,22 – „Férfival ne hálj asszonnyal való hálás módjára: undokság az!”.
Lev 20,13 – „Ha valaki férfival hál együtt, úgy, ahogy asszonnyal szoktak együtt hálni, ez utálatosság, amelyben mindketten részesek”
Róm 1,27 – A homoszexualitás ocsmányság, eltévelyedés, és természetellenes.
1Kor 6,9 – „férfiakkal paráználkodó férfiak… nem részesülnek Isten országában”.
Az viszont elítélendő, ha valaki ezzel a betegségével kérkedik, felvág, dísztollakkal felvonul és teljesen normálisnak állítja be, ugyanannyi jogot követelve magának, mint a többségnek.
A kulturálisan átvett homoszexualitás és a metroszexualitás például ennek köszönhető a mai társadalmakban. A média és az egyház hathatós támogatásával.
18:25 vagyok.
Kedves kérdező!
Ha valaki génhibás és akként homoszexuális, illetve aki meddő, annak nem áll rendelkezésére gyermeket nemzeni. A papok és apácák saját döntésből nem csinálnak utódot, pedig azt Isten nem "bünteti". Szóval még mindig egyszerű, aki pedig olyan homoszexuális, amit az előttem szóló vázolt fel, tehát pszichológiai szinten, az gyógyítható, csak tudod már a televízió is erre sarkallja a népet, hogy ez jó. Inkább szégyen és gyalázat.
üdv
25/F
" Ugyanazt lehet mondani, mint szinte minden más tulajdonság esetén: a genetikai háttér megléte fokozott hajlamot és nem végzetet jelent. A szexuális viselkedési formák eltérő jellegzetességeket jelentenek, a homoszexualitás nem tekinthető betegségnek." -Falus András professzor, vele azért ne vitatkozzanak laikusok.
19:13-as Nem ér semmit az idézgetés, ha ennyire pontatlan, mint a tiéd. Ennek így nincs értelme.De azért köszönöm, útmutatónak tekintem, így tudom, hol keressek erről a témáról szóló részleteket. Bár meg kell, hogy mondjam nem lettem meggyőzve arról, hogy Jézus elítéli a homoszexualitást. Pál apostol igen. Ő viszont apostol, nem Jézus.
19.09: Dehogy kapcsolja. A melegek is vágynak gyerekre. Különben ugyan miért szeretnének örökbe fogadni? Ugyanúgy megvan az az ösztön bennük is. Ha már tudományos alapot akarsz adni a gyűlölködésednek, legalább tájékozódj.
Jut eszembe: a Biblia szerint az is tisztátalan, aki elvált nőt vesz el. Vagy menstruál. Vagy menstruáló nőhöz ér. Nem gondoljátok, hogy esetleg nem volna muszáj a mi a társadalmunkban egy háromezer évvel ezelőtt, félsivatagi pásztoroknak összeírt törvénykönyvet szó szerint követni? Kicsit megváltoztak az idők.
"19.09: Dehogy kapcsolja. A melegek is vágynak gyerekre. Különben ugyan miért szeretnének örökbe fogadni? Ugyanúgy megvan az az ösztön bennük is. Ha már tudományos alapot akarsz adni a gyűlölködésednek, legalább tájékozódj. "
Kérlek mutass rá, hogy hol gyűlölködtem, mert én meg vagyok róla győződve, hogy nem történt ilyesmi. A melegek is vágynak gyerekre nem egyenlő azzal, hogy a fajfenntartás ösztöne jelen van bennük. Ugyanis ha jelen lenne, akkor az ellenkező neműekhez vonzódnának, hiszen csak velük örökíthetik tovább a génjeiket. Szaporodási ösztön= genetikai kód átörökítésének vágya. A gyermek-örökbefogadás vágya semmiképp sem a gén átörökítésről szól, hiszen biológiai alapja nincs. Inkább valami pszichológiai okkal lehetne magyarázni, hogy "teljes családhoz tartozás", illetve az öregkorban segítség kapás vágya munkálkodik bennük (ahogy egy meddő családban). Vagy ha már valaki nem ért egyet a "liberális felfogással", az már gyűlölködik? Ez megbélyegző, pont az ami ellen harcolnak.
1 Korintusz 6:9,10:
Micsoda?! Nem tudjátok, hogy igazságtalanok nem fogják örökölni Isten királyságát? Ne vezessenek félre titeket. Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem természetellenes célokra tartott férfiak, sem férfiakkal háló férfiak, 10 sem tolvajok, sem kapzsik, sem részegesek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem fogják örökölni Isten királyságát.
Róma1:27 : s hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal való természetes élést, és gerjedelmükben egymás iránt gyúltak heves lángra, férfiak férfiakkal, s ocsmányságot cselekedtek, és a tévelygésükért járó teljes fizetséget megkapták önmagukban
1Timóteusz1:10 :paráznákért, férfiakkal háló férfiakért, emberrablókért, hazugokért, hamisan esküvőkért és bármi egyébért, ami ellentétben áll az egészséges tanítással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!