Az Újszövetségben van utalás arra, hogy Jézus elítéli a homoszexualitást?
Rengeteg mindent ír a Biblia, amit a mai korban már egyáltalán nem alkalmaznak. Úgyhogy nevetséges és álszent dolog ezzel jönni, egy egyénnek nem tetsző dolog esetén. Hiszen itt nem másról van szó. ÉN személy szerint nem szeretem a homoszexuálisokat és elítélem őket.
De például ugyanezek az emberek lazán átlépnek a "sokasodjatok" utasításon (hiszen a családonkénti alacsony gyerekszám egyértelműen ezt mutatja), ne paráználkodj (vájd ki a szemedet..) használnak óvszert (holmi betegségek és nem kívánt terhességre hivatkozva) és ritkán mennek szűzen a házasságba és tartanak ki míg a halál el nem választ, nem esznek kóser húst (holott erre is egyértelmű utasítás van), ja és nem vágják le a kezüket, nem vájják ki szemüket. Vajh miért?
Én mindig úgy voltam vele, hogy Jézus személyes példáját követni jelenti a jó erkölcsöt. Az már más tészta, hogy nem követem mindig, de hát az vesse rám az első követ...ugyebár.. Amennyiben Jézus nem dobálta tojással a melegeket és nem utálta őket (nem hiszem, hogy Jézus bárkit utált a nemi identitása vagy a származása miatt) nem értem a hívők miért mennek nekik tűzzel-vassal. Jézus értük is meghalt a kereszten, nem értem mi joguk ítélkezni másoknak innentől. Majd Isten eldönti. A sok idézetből, amit kaptam nekem ugyan olyan mértékű bűnnek tűnik a homoszexualitás, mint a paráznaság, hiszen gyakorlatilag az, házasságon kívüli szex. Mégis így meg úgy utálják a keresztény ismerőseim a melegeket, mert hogy az mekkora bűn. Hát pont akkora, mint az, hogy ők szexelnek házasság előtt.
Várom,hogy megcáfoljatok. Eddig nem sikerült.
előző oldalról vagyok.
Teljesen igazad van, amikor azt állítod, hogy senkit sem szabad elítélni, csak tudod a játékszabályokat azért jó ha betartjuk. én nem ítélek el semmit, de ha gyermekem lesz és a televízió meg az újság még mindig tele lesz ezekkel a dolgokkal, hogy nagyon jó csináljuk nincs vele baj, gyerünk mindenki legyen "meleg"(bocs lesarkítottam). Akkor eladom a tv-t, és előveszem a 20 éves mesekönyvet és azt fogom neki felolvasni. Csak a szemünket kellene kinyitni. Hiába nem ítéli el Jézus a homoszexualitást, aki "divatmeleg", az komoly lelki problémákkal küszködik, de nyilván azért esett ebbe bele, hogy tanuljon belőle. Meg lehet ezt is érteni, sőt minden más rossz dolgot a világunkban. Tévedésben vannak az emberek, és azért van a sok gyűlölködés és szenvedés. Ezt a tévhitet kellene eloszlatni, és megszűnne a probléma. mindenki útja előre megy, csak sokaknak még vannak buktatók, amikből szellemileg fejlődnie kell. segítsük őket, toleranciával és megértéssel. Aki nem képes gyereket nemzeni, mert meddő vagy "meleg", az ne akarjon gyereket, mert akkor egy másik párnak, akinek már persze van, kell hogy csináljon kicsiket. Nem véletlen, hogy valaki nem tud nemzeni, marhára nem véletlen, és nem vesszük észre ezt sem, mert az ilyenek mással születnek és megvásárolják, életet vásárolnak...kicsit fura, de mondom ha nem veszik észre, akkor sajnálom, viszont ne is sírjon az ilyen, hogy jaj "elítélnek". A Természet, azaz Isten ellen cselekszünk, ha ilyeneket teszünk.
röviden ennyi, köszönöm.
üdv
25/F
Hát,legföljebb annyiban, hogy Jézus a házasság előtti szexet is elítélte. Nem a bűnöst,hanem a bűnt. Ezért amikor megvédte a házasságtörő nőt, nem azt mondta neki, hogy oké, menj és kefélj a szeretőddel tovább,hanem azt: menj el és többé ne vétkezzél.
A homoszexualitás hibás gén, a természetben a szexuális aktus az utódnemzés céljára van. Nem a homoszexuális emberekkel van a baj, hanem annak reklámozásával, a fiatalok megszédítésével. Egyébként egyet értek, a homoszexualitás nem az egyetlen bűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!