Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hatezer éve létezik az ember...

Hatezer éve létezik az ember a Földön?

Figyelt kérdés
Ezt a Jehovistáktól hallottam.

2018. máj. 11. 09:36
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
46%
Valahogy sokan figyelmen kívűl hagyják, hogy a C14 vizsgálatnak számos buktatója van, ami miatt például néhány évtizedes fákról is megállapítható a több tízezer év is akár. Szóval én ezt nem veszem készpénznek.
2018. máj. 11. 11:36
 22/49 anonim ***** válasza:
24%

6000 éve már bőven a Homo Sapiens korát élte az emberiség.

Azt,hogy az ember (sőt az egész Univerzum) 6000 éve "teremtődött" nem csak a JT,hanem az összes fundamentalista keresztény gyülekezet/egyház vallja és tanítja.

2018. máj. 11. 11:40
 23/49 anonim ***** válasza:

A C14-es az rövidtávú vizsgálatra jó, pár 10000 év.

Ennél hosszabb időt mással mérnek.

Általában egy fajta vizsgálat nem elég a pontos kormeghatározáshoz, és nagyon nem mindegy, hogy valami honnan (milyen környezetből) kerül elő. Sokszor csak a környezetből lehet pontosan meghatározni a kort.

2018. máj. 11. 11:40
 24/49 anonim ***** válasza:
78%

Jehova Tanúi nem hiszik, hogy 6000 éves a föld és az univerzum.

2018. máj. 11. 11:42
 25/49 követ62 ***** válasza:
44%

Én nem csak IstenBEN hiszek, hanem IstenNEK.

Ilymódon mindegy mit mondanak az evolucionisták, mert ők CSAK emberek. Akik tévednek, elnéznek valamit, de akár hazudnak, csalnak. Attól függően, hogy kívánja meg az érdekük.

Isten viszont Igaz és Tévedhetetlen!

A tudomány lényege, hogy állítólag bizonyítható és megismételhető.

Azok a szavak, hogy valószínűleg, feltételezhető, hozzávetőlegesen, lehetséges stb. EGY ICI PICIT SEM TUDOMÁNYOSAK! Magyarul HIT kérdése. Vagy elfogadja valaki, vagy nem.

Elvileg az evolúció folyamatos és nem egyszerre történő esemény.

Mutasson nekem bárki egy olyan fajt ami most alakul át egy MÁSIK fajjá! Nincs és soha nem is volt.

Én igazából csak a hívőkön csodálkozom akik azzal, hogy az evolúcióban hisznek Istent hazugnak minősítik.

Az evolúciónisták, ha majmok akarnak lenni, legyenek majmok.

De a hívők?

Nemérzitek a kiváltságot, hogy az anyaméhben Isten mindenkinek maga adja belé az eltérő lehelletet mint Ádámba? Mert Isten képmására lettünk teremtve.

Ha igaz lenne az evolúció a majom mikortól mondható Isten képmásának? Mikortól kérhető számon mint tudatos emberi lény a bűneiért? És ugyan hol volt az a pont amikor Sátán megkísértette, mert úgymond ez már ember?

És még sok kérdést felvethetne ez a helyzet. De milye jó, hogy Isten ezt egyszerűbben oldotta meg.

2018. máj. 11. 11:43
 26/49 anonim ***** válasza:
51%

"Valahogy sokan figyelmen kívűl hagyják, hogy a C14 vizsgálatnak számos buktatója van"

Mik ezek?

Tudod épp azért szokás figyelmen kívül hagyni, mert bár ezt nagyon szeretik ismétegetni egyesek, de hitelesen vázolni sosem tudták még ezeket az állítólagos buktatókat.

"Mutasson nekem bárki egy olyan fajt ami most alakul át egy MÁSIK fajjá!"

Gyűrűfajok. Már nem egy faj, de még nem is kettő, épp egy faj szétválása, új faj kialakulása közepén tartanak.

2018. máj. 11. 11:53
 27/49 KZitus ***** válasza:
64%

Szia

"Én a teremtésben hiszek, de teljesen egyértelmű hogy Ádám előtt léteztek előemberek."

Nem tudom hogyan hoztad össsze ezt a "hitedet"

Mert a teremtésről a Biblia első lapjain számol be, amiben mint írod, te is hisze. De hol olvastad azt(a Bibliában), hogy Ádám előtt léteztek emberek???

Akkor most kinek hiszel? Istennek, vagy az egyébnek?

Most nincsen időm kikeresni, de később elküldöm neked a bibliai kronológiát, mivel eléggé hosszú, megengedet hogy ezt privátban tegyem?

2018. máj. 11. 11:59
 28/49 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy Isten hazudik, hanem hogy nem tudat velünk sok mindent, vagy simán csak meg sem említi.

Mikor Jób kérdezte az Istent, a szenvedésről vagy nem tudom már miről, az Isten jóformán azt válaszolta hogy semmi közöd hozzá. Ezenkívül Isten azt akarja hogy vakon higgyünk benne, vagy jobban mondva neki, ne is gondolkodjunk. De miért hinnénk neki ha felül is bírálhatjuk őt? Valami nagyon bűzlik az Isten körül nekem, magyarán mondva, nem tudok bízni benne. Túl sok az ellentmondás..

2018. máj. 11. 12:02
 29/49 A kérdező kommentje:
"Én a teremtésben hiszek, de teljesen egyértelmű hogy Ádám előtt léteztek előemberek." Igen, és ez úgy jön össze, hogy a Biblia egyszerűen erről nem ír. Isten ezt nem akarta az orrunkra kötni.
2018. máj. 11. 12:05
 30/49 anonim ***** válasza:
#26 Például mágneses tér ereje, légköri szennyeződés (vulkáni tevékenység, széndioxid mennyisége...), Radioactive anyagok és kísérletek, nap kitörések...stb.
2018. máj. 11. 12:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!