Mit csináljak ha a szüleim vallási fanatikusok?
Kedves utolsó,
Én teljesen nyugodtan mondtam el nekik megalapozott érvekkel és kinevettek hogy milyen bolond vagyok hogy ezt hiszem. Szülő-gyermek kötelék sosem volt a kibírhatatlan jellemük miatt.( bizonyítékként szolgáljon hogy 30év alatt nem sikerült barátot szerezniük 3 hónapnál több időre). Amiket leírtál az mind szép és jó de mivel a bibliából idézted számomra jelentéktelen az egész mert számomra nincs “isten” szó csak ha 3. Személyként tekintek a dologra. Magyarul a te istened, a görögök istenei stb.
A hitet, a vallást nem lehet ráerőltetni, ráerőszakolni senkire. A szeretet a legfontosabb. A szeretet tiszteletben tartja a másik akaratát, szándékát, mind e mellett elmondhatja, hogy ez vagy az miért is nem jó és hova vezet mi lesz a vége.
Ha valaki tilt valamit a gyerekétől a gyermeke elől, akkor tudnia kell elmagyarázni a miértjét! Minek mi lesz a következménye, mi, mivel jár, mi lesz a vége, mik a következmények. Ha ez nem történik meg, akkor a fafejű tiltásnak a csak-azért is lesz a vége a gyermek részéről.
Ha igaz hívők, el kell fogadniuk, hogy Istennek nincsenek unokái, csak gyermekei. Ez azt jelenti, hogy a hit nem öröklődik (erőszakkal pláne nem adható át).
Majd te is megtérsz, ha eljön az ideje.
Viseld el még egy ideig. 2 év, és már tied a felelősség az életedben.
Jöhet az egyetem, (jó tanulással ösztöndíj), diákmeló, koli - egyszóval a független élet.
Addig meg tanulj, hogy bekerülhess. Annyira sok mindenről azért nem maradsz le, de egyetem alatt azért csak ésszel pótold! (Saját tapasztalatból mondom :D)
De azért, ha lehet, járj el haverokkal, és csajozz, ha van lehetőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!