Isten és az idő?
Sziasztok 19f Keresztény vagyok.
Rengeteget gondolkoztam Istenről az utóbbi években.
Átgondoltam rengeteg mindent a Bibliával kapcsolatban.
Mindenre választ kaptam kivéve egyre az Időre és hogy a Teremtő Isten mindig is létezett...
Nyilván Istent nem teremtette senki ez teljesen logikus mivel a Teremtő teremtett mindent.
Összesűritve az egész kérdést hogyan LÉTEZHET Ő, az Igazság és szeretet az időn kívül?
Nem fér a fejembe hogyan létezhet?
Hiszek Istenben, de ezt akkoris nehéz megértenem.
Kérem mindazok véleményét/tanácsát akik hisznek Istenben VALLÁSTÓL FÜGGETLENÜL!
Szia
"...hogyan LÉTEZHET Ő, az Igazság és szeretet az időn kívül?" - időn kívül???? miért gondolod ezt?
Az időt is Isten hozta étre. Nyílván másként számolja, érzékeli az időt mint mi emberek. Sok mindent nem is tudunk róla!.
A normális emberi élet hetven éve túl rövid egy ember számára ahhoz, hogy mindazt az ismeretet és mindazt a jót elsajátítsa és élvezze, amelyről Jehova gondoskodott számára itt a földön. „Mindent széppé tett a maga idejében. Még a határtalan időt is a szívükbe helyezte, hogy az emberiség soha ki ne kutathassa azt a munkát, amit az igaz Isten cselekedett kezdettől a végig” Préd 3:11; Zsolt 90:10.
Maga Jehova az idő végtelenségében él. Úgy tetszett neki, hogy teremtményeit az idő sodrába helyezze. Az égi angyalok – sőt még a lázadó Sátán is – tudatában vannak az idő múlásának (a Dán 10:13; Jel 12:12 szerint). Az emberiségről meg van írva: „Az idő és az előre nem látott esemény mindenkit utolér” a Préd 9:13. Boldog az az ember, aki soha nem hagyja figyelmen kívül Istent, és aki hálásan fogadja Istennek a ’kellő időben kirendelt táplálékról’ való gondoskodását! Máté 24:45.
Fontos tudni, mi a közös az idő és a tér fogalmában
Az idő egyirányú. Bár az idő egyetemes, senki sem tudja meghatározni, mi is az tulajdonképpen. Éppen olyan kikutathatatlan, mint a tér. Senki sem tudja megmagyarázni, hol kezdődött vagy hová tart az idő áramlata. Ezek a dolgok Jehova határtalan tudásához tartoznak, akiről a Biblia kijelenti, hogy „határtalan időtől, határtalan ideig” létező Isten a Zsolt 90:2 szerint.
Mit mondhatunk az idő mozgásáról?
Az időnek vannak olyan jellegzetességei, amelyek számunkra is érthetők. Ilyen például az, hogy az idő áramlatának egyes szakaszai mérhetők. Továbbá az idő mindig egy irányba halad. Az egyirányú közlekedéshez hasonlóan szüntelenül egy irányba megy – előre, mindig csak előre. Bármilyen sebességgel mozog is előre, vissza sohasem fordítható. Mi a pillanatnyi jelenben élünk, ez a jelen azonban pillanatonként múlttá alakul. Nincs megállás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!