Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk, vasárnap anyáknapja...

Tanúk, vasárnap anyáknapja hogyan köszöntitek az édesanyákat?

Figyelt kérdés
2018. máj. 3. 15:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%
Kérdező,én most vagyok kismama az uccsó hónapban és már most tudom,hogy Mikulást mi sem fogunk tartani. A többit igen,amit felsoroltál,de én úgy hiszem,hogy egy embernek nem egy hazugságtól lesz boldog gyerekkora. Miért rontanám el,ha tudná,hogy tőlünk kapja az ajándékot? Nem érünk annyit a saját gyerekünknek,mint egy ajándékokat osztogató számára idegen öregember? Félre ne érts,nem szólom le azt,aki Mikulásról beszél a gyerekének,a sajátjának,de ne legyen már társadalmi elvárás,hogy becsapjam a gyerekem,ő ugyanúgy családtag,ugyanúgy nem hazudok neki,mint a férjemnek,ő örülni fog szerintem annak az ajándéknak akkor is,ha azt mondjuk neki,hogy mi vettük. Mondom,felőlem a saját gyerekét úgy neveli mindenki,ahogy akarja,de ne nevezzenek engem sz*r anyának csak azért,mert nem akarok a képébe hazudni,amikor csillogó szemekkel vár egy öreg bácsit,aztán valahogy magyarázzam meg neki (természetesen egy újabb hazugsággal,mert ez az igazi gyerekkor),hogy azért nem jön a Mikulás,mert apu ma dolgozik.
2018. máj. 4. 09:32
 12/19 anonim ***** válasza:
Hja csak a nekünk feltett kérdések nagy része személyes jellegű, provokatív, uszító jellegű, nem pedig kérdő vagy felvilágosító jellegű. Más vallásuak még a nem hátsó szándékú kérdéseket is személyes támadásnak élik meg. Nyilván a kérdező tisztában van vele, hogy mit ünneplünk és mit nem. A kérdéssel arra próbál rámutatni, hogy mi nem törődünk a szüleinkkel. Ami persze nem igaz. Csak a társadalmi elvárások miatt mi nem fogunk ajándékot venni. A szereteten van a hangsúly, nem pedig a napon ami olyan dologról szól amit bármikor ki tudsz fejezni. Ha nektek ez hülyeség az legyen a ti dolgotok.
2018. máj. 4. 10:29
 13/19 anonim ***** válasza:
Amikor egy tanú kirak egy kérdést,hogy "ki találta fel a háromságot" vagy "mióta létezik háromság", vagy " a háromságimádók így-úgy-amúgy" azt talán nem provokatív? Ott is nagyon jól tudják már a választ,egyáltalán nem azért teszik fel,hogy tájékozódjanak és ezt azért merem állítani,mert utána vagy a kérdező válaszolja meg a saját kérdését,tehát már van előregyártott válasza és a legkevésbé se érdekli,mit ír a másik,vagy jön egy másik tanú,aki megválaszolja neki,ami szintén azt mutatja,hogy a kérdezőt nem a háromságban hívők véleménye érdekli,hanem a magáét és a felekezetéét akarja terjeszteni. Ez is provokáló ám,csak emelett angolosan elmentek.
2018. máj. 4. 10:53
 14/19 anonim ***** válasza:
Hát mi nem is írjuk rögtön oda, hogy mer agyhalottak, idióták, meg még sorolhatnám, mielőtt érdemi válasz érkezne és az legalább nem személyes jellegű kérdés, mint ez itt. Az egy dogmát kérdőjelez meg, ti meg gyakorta az épelméjűségünket. Nem baj, egyszer úgy is eljön itt is a gyújtogatások, akasztgatások, termek és a bennük lévők agyon verése, nemre, korra való tekintet nélkül, akkor majd elégtételt vehettek. Ha nem bírod addig, akkor menny el oroszba, ott ezt már hatósági támogatással is megteheted. ;)
2018. máj. 4. 11:02
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem,a tanúk nem írják,hogy agyhalott,helyette írják,hogy szerencsétlen,meg,hogy gyilkos,mert egy bizonyos egyházhoz tartozik...mocskolás van az ő részükről is bőven (azt persze nem tudhatom,hogy te írtál-e már ilyet másoknak),úgyhogy a szavakon ne lovagoljunk,ha megsértesz valakit,mindegy,hogy melyik kifejezéssel teszed.
2018. máj. 4. 11:50
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Hát az elég érdekes. Akkor nem hinném, hogy az illetô felfogta mit jelent tanúnak lenni. Bár tény, hogy felkaphatta a vizet és írhatott ilyet meggondolatlanságból, de akár lejáratáshoz használt account is lehetett, ki tudja, erre is láttam már példát. A megítélésem egyébként rosszabb ha tanú tesz ilyesmit.
2018. máj. 4. 12:09
 17/19 anonim ***** válasza:
De akkor ugyanezt el lehet mondani a másikról is,nem? Mert ha tanú személyeskedik,akkor vagy nem fogja fel,hogy mit jelent tanúnak lenni -ahogy írod- vagy nem is az,de miből gondolod,hogy amikor a másik oldal személyeskedik,akkor az tuti tisztában van a felekezete tanításával,sőt,a felekezete mondja neki,hogy bunkózzon és nem esetleg ott is az van a háttérben,hogy csak eljár valahova,de egyáltalán nem veszi komolyan és igazán nem is tartozik oda? Ilyen másnál is előfordul,nem csak tanúknál.
2018. máj. 4. 13:52
 18/19 anonim ***** válasza:
Sőt,meggondolatlan is lehet más,meg a vizet is felkaphatja más is,akkor rájuk sem kellene haragudni. Itt vagyok pl én,alapjáraton van egy stílusom,amin van mit csiszolni,de a terhesség mégjobban megnehezíti főleg így a végén ilyen melegben,sokminden bosszant,de hát ez van,attól,hogy keresztény vagyok,nem szűntem meg biológiai lénynek lenni és ugyanúgy vannak hormonjaim amik ugyanúgy működnek,mint másnál és igen,előfordul,hogy kifakadok. De ezen mind csak ront,amikor kérdés nélkül azonnal bevádolnak az egész gyülekezetemmel együtt,hogy mennyire nem vagyunk keresztények,meg,hogy nekem biztos ezt tanítják. Nem,egyszerűen -ahogy utaltál is rá- van az embernek rossz napja,egy embernek és ettől nem szabadna az egész egyházát elítélni,főleg ismeretlenül,mert én direkt nem szoktam itt reklámozni,hogy milyen felekezetű vagyok,de még úgy is kapja az ívet,hogy nem is tudják a nevét. Látod,másokkal is csinálják ezt,nem csak veletek.
2018. máj. 4. 13:58
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem állítottam, hogy mással nem fordulhat elő, egyébként azokban amiket most leírtál nincs vita köztünk, sőt... Azért mondtam ha tanú az illető még a haragom is nagyobb lesz iránta mint egy nem tanú iránt. Úgyan is az ilyen cselekedetével hátat fordít ideiglenesen a krisztusi énnek és mindennek amit a gyülekezetében tanítanak neki. Egyébként szeretnék gratulálni a leendő gyermekedhez, nagyon csodás és örömteli dolog már a várakozás időszaka is. Bocsánat, ha olyat írtam ami felzaklatott, valamint sok boldogságot kívánok és egészséges babát!
2018. máj. 4. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!