Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A lélekvándorlással az evolúci...

A lélekvándorlással az evolúciós szintekben csak egyre lejjebb lehet kerülni vagy hogy gondolják ezt?

Figyelt kérdés
2018. máj. 2. 21:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
33%
Hogyan lehetne lélekvándorlás egy növekvő populációban?
2018. máj. 2. 22:28
 2/12 anonim ***** válasza:
29%
Eleve nem létezik olyan, hogy evolúciós szint. Te hogy gondoltad ezt?
2018. máj. 2. 22:32
 3/12 anonim ***** válasza:
Az ember egyre több, az állatokból meg egyre kevesebb.
2018. máj. 2. 22:51
 4/12 anonim ***** válasza:
de sok a rovar
2018. máj. 2. 23:05
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
A buddhizmusban azt hiszem valami olyasmi van, hogy hova vándorol a lelked az attól függ milyen életet éltél. De nem csak földi, hanem túlvilági helyekre is kerülhetsz.
2018. máj. 2. 23:09
 6/12 Mansour ***** válasza:

Nos igen, a buddhista világkép elég összetett, növekvő népesség mellett is működőképes lehet a rendszer :)

[link]

Kérdező, szerintem arra gondolsz, hogy egyes vallási hagyományokban egyfajta "devolúcióval" számolnak evolúció helyett (és itt nem a biológiai evolúcióról van szó!). Tehát, hogy volt valamilyen aranykor szerű, édeni állapot, ami megszűnt, és azóta folyamatos romlás tapasztalható. De ez még nem zárja ki, hogy egyesek számára a reinkarnáción keresztül lehetséges a felemelkedés.

2018. máj. 3. 10:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Nincs olyan az evolúcióban, hogy szintek és lejjebb vagy feljebb.
2018. máj. 3. 13:23
 8/12 Mansour ***** válasza:
Szerintem nem biológiai evolúcióra gondolt a kérdező (abban tényleg nincsenek szintek), de majd ő megerősíti!
2018. máj. 3. 13:55
 9/12 A kérdező kommentje:
Na, hogy megpróbáljam mégegyszer megfogalmazni a kérdést: A lélekvándorlásnál a lélek a törzs fejlődési vagy evolúciós szintekben vagy valamikben csak egyre lejjebb juthat e pl ha egy ember egy csirke testébe születik ujjá az a csirke márpedig törekedni fog e arra hogy hithű budhista életet éljen vagy ezt elhanygolván még lejjebre kerül heghal a lelke egy légybe kerül a és ha ezt az életét sem tölti jó budhistához méltóan akkor lejjebb kerül az fejlettségi (szintekben(bocs most nem tudom másképp megfogalmazni))
2018. máj. 3. 17:15
 10/12 A kérdező kommentje:
Tehát akkor az emberek lelkének nagy része kis baktériumokban élne mivel (gondolom én naivan) egy szöcske vagy egy vérrehulló fecskefű nem tudja tartani a budhista tanítást
2018. máj. 3. 17:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!