Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Átkeresztelkedni bűn? Ha igen...

Haemorgen kérdése:

Átkeresztelkedni bűn? Ha igen akkor miért?

Figyelt kérdés
katolikus -> baptista

2018. ápr. 27. 11:03
1 2 3
 11/30 fxmaster ***** válasza:
69%
Igazad van kedves 10 valaszolo a legtobb ember azert hagya ot az egyhazat mert nem elegitete ki a vagyait az embernek meg eszrevetem hogy csomo maganyos ember futamodik ezekbe a szektakba mert ot baratokra talal vagy epen parkapcsolatra is.Meg persze vannak akik anyagi tamogatasbol sajnos a legtobben e vilagi aldasokat akarnak es nem vallaljak a kemeny hitu elletet mert a neoprotestans elet konyebb.
2018. ápr. 29. 15:52
 12/30 követ62 ***** válasza:
41%

Kadves fxmaster.

Könnyebb a neoprotestáns élet?

És ugyan mi könnyebb benne?

Bár az biztos, hogy mi nemvagyunk szekta. Elismert egyházak közé tartozunk. Mindegy ki mit gondol.

A magam részéről biztosan állíthatom nem a magányosság vezetett, hanem Isten.

Megmutatta hol tanítják tisztán az Ő igazságát.

Persze aki nem néz utána annak bármi megfelel.

Emlékszem amikor a lányom elsőslett, végig jartam az iskolákat, hogy hol tanítanak a legjobban, gyerekcentrikusan.

És ez általában minden szülőnek fontos.

Viszont azt nem értem ha az örök életünk forog kockán akkor már kevesen törődnek azzal, hogy jó tanítást halljanak.

Beletörődnek abba: bele születtem akkor jó lesz ez nekem.

Ezt kéne mondania a sátánista szülők gyerekének is? Nem gondolnám.

Az miért nem volt bűn amikor keresztelő János sorba MERÍTETTE ALÁ (nem lelocsolta) a Zsidókat egy másik vallásba. És Jézus nem csak egyet értett, hanem Ő maga is megtette, mintegy példamutatásként.

2018. ápr. 29. 16:42
 13/30 anonim ***** válasza:
51%

Egészen pontosan hány liter víz kell, hogy valaki megkapja a keresztség szentségének kegyelmi ajándékait és elteljen Szentlélekkel?

Mert ezek szerint a katolikus keresztelőn használt 1-2 dl nem elegendő. 100 literes kád már elég lenne? Esetleg 1000 literes medence kell? Bár a Jordánban ennél sokkal több víz volt.

Ha nincs folyó a környéken, akkor hova kell elmennünk, ahol folyó vízbe alámerítve keresztelkedhetünk meg? Mert a Biblia sehol sem írja, hogy medencébe lehetne alámerítkezni, még is sok, a Szentírástól messze elrugaszkodott ember így tesz.

2018. ápr. 29. 17:00
 14/30 követ62 ***** válasza:
23%

Szentírástól messze elrurugaszkodott ember?

Ha látni szeretnék egyet nézz tükörbe.

Azt mondja a Biblia, hogy keresztelő (pontosabban alámerítő) János oda ment ahol SOK a víz.

Vajon miért?

Nem a víz mennyisége a lényeg és nem a víz tartó milyensége hanem, hogy alá lehessen rendesen meríteni az embert. Erre is szolgáltak régen a ciszternák.

Jézus utal is rá az utolsó vacsorán.

"Aki megfürdött ("megkeresztelkedett") annak elég, ha csak a lábát mossák meg, akkor egészen tiszta..." Jn.13:10

Ketdeci vízben NEM LEHET "megfürödni". És nem is lehet annak nevezni.

A Szentlélek kerezsztség bármikor megtörténhet a bemerités elött és után is.

2018. ápr. 29. 22:08
 15/30 fxmaster ***** válasza:
35%

*12

Azert konneyb mert nincs olyan megalazkodas mint a katolikus egyhazba elhunyt emberekert imadkozni tisztelni Mariat a szenteket meg az anygyalokat.Meg hogy ezok az uj mozgalmak kisegyhazak nem szektak es el vannak ismerve ma vallasszabadsag van ha egy ficko azt mondja hogy Jani a hegyrol az igazi megvalto messias es van tobb mint 1000hivei akor el van ismerve es azt kell tudni a szektakrol hogy az elso jellemzoi hogy elhataroljak magukat az eddiegektol es hatba tamadjak a tortenelmi egyhazakat.Aszt is kell tudni hogy ezok a gyulekezetek Amerikaban jotek letre ahol 16szazadig nem is volt keresztenyseg furcsa es orult kulturajuk van mindig jonek mas mas termekekel meg a konkurencia meg amokfutas es igy a keresztenyseget megujitotak a szajuk ize szerint.Kivancsisagbol belle neztem egy predikaciojukba es nagyot neztem a pasztor csusagolt hogy a szerzetesek be vannak zarva es mormognak maguknak es akor ez a kereszteny magatartas? EGY FENEKET.,,Azt mondod hogy bele nottem fell es jo lesz ez igy nekem,, akor te igy megtagadod a szent lelket hogy mondod 2000eve tevelyetek az emberek csak egyszer megjelentek a pasztor hosok HALLELUJA :)))).A keresztelkedesel a viz mire is van? alameritkezni lelocsolni mindegy mert a viz lemosa az embernek a buneit.

2018. ápr. 29. 22:13
 16/30 anonim ***** válasza:
54%

Csak kíváncsiságból. Keresztelő Szent János mire keresztelt? A Szentháromság nevében esetleg?

"Nem a víz mennyisége a lényeg és nem a víz tartó milyensége hanem, hogy alá lehessen rendesen meríteni az embert. Erre is szolgáltak régen a ciszternák."

Továbbra sem értelek. Most a víz fizikailag mossa le rólad a bűnöket? Mert ez elég érdekes felfogás. Ha csak szimbolikusan mossa le, akkor mi különbség van két deci és két hekto víz között? A sokkal több víztől sokkal szimbolikusabb lesz a tett?

"Jézus utal is rá az utolsó vacsorán.

"Aki megfürdött ("megkeresztelkedett") annak elég,..."

Milyen jó lenne, ha nem írnád át a Bibliát. Ha Jézus azt akarta volna mondani, amit beleköltöttél, akkor azt mondta volna. De nem így tett. Valószínűleg azért, mert nem azt akarta mondani.

"Ketdeci vízben NEM LEHET "megfürödni". És nem is lehet annak nevezni."

Senki sem nevezte annak, abból indultunk ki, hogy átköltötted a Bibliát. Ha megnézed a görög szöveget, még véletlenül sem a baptizo szó szerepel ott.

2018. ápr. 29. 22:43
 17/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat.

Én biztos vagyok benne, hogy a baptistáknál ugyanannyian vagy többen fognak üdvözülni, mint a katolikusoknál. Azoknál, akik rózsafüzért szorongatnak a kezükben, de abortuszt javasolnak illetve volt nekik akár több is (farizeusok), és senki ne mondja nekem, hogy a katolikusok közül a többség nem ilyen! A Bibliát idézve: "És mondom nektek: Ha igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juthattok be a mennyek országába."

2018. ápr. 30. 21:06
 18/30 anonim ***** válasza:
37%

"Én biztos vagyok benne, hogy a baptistáknál ugyanannyian vagy többen fognak üdvözülni, mint a katolikusoknál."

Az jó, hogy te ennyire biztosan tudod, szerintem csak Isten ennek a tudója, de kiderült, hogy te is. Akkor már ketten tudjátok.

"de abortuszt javasolnak illetve volt nekik akár több is"

Nekem még nem volt, sőt se a családba, se a rokonságba. A katolikus Egyházat pedig pont azért támadják a világ minden pontján, mert ellenzi az abortuszt és felszólal ellene. Kérlek ezért ne rágalmazz és hazudj. Voltál a csudát te katolikus, kis provokátor...

2018. ápr. 30. 22:21
 19/30 A kérdező kommentje:

1.: Én a Bibliából azt olvastam ki, hogy a képmutatás nem éppen az üdvösség felé vezető dolog. Akiket én ismertem katolikusokat, nem túl jól álltak/állnak ezen a téren. Bár lehet, hogy nagyon másféle emberekhez volt szerencsénk.

2.: 1949-ben, tehát a kommunista korszak elején a lakosság 70,5%-a volt katolikus. Abortuszok száma a kommunista időszak alatt: 6 millió körül. Nyilván a lakosság maradék 29,5%-a csinálta. A katolikus teológia szerint a bűnös/méltatlan szentáldozás MÉLYÍTI a bűnt.

Én nem érzem magam provokátornak, tényleg az igazságra vagyok kíváncsi.

2018. ápr. 30. 22:35
 20/30 anonim ***** válasza:
37%

"1.: Én a Bibliából azt olvastam ki, hogy a képmutatás nem éppen az üdvösség felé vezető dolog. Akiket én ismertem katolikusokat, nem túl jól álltak/állnak ezen a téren. Bár lehet, hogy nagyon másféle emberekhez volt szerencsénk."

Én meg azt olvastam, hogy mások rágalmazása, kibeszélése sem túl keresztényi dolog, te még is megteszed. Felteszem elég sok katolikust ismerhettél, erősen kétlem, hogy mind képmutató lett volna. Gondolom neked nincsenek jellemhibáid, hiszen maga vagy a tökéletesség. Bizonyára azért tudtad korábbi hozzászólásodban, hogy melyik felekezetben mennyien üdvözülnek majd.

"2.: 1949-ben, tehát a kommunista korszak elején a lakosság 70,5%-a volt katolikus. Abortuszok száma a kommunista időszak alatt: 6 millió körül. Nyilván a lakosság maradék 29,5%-a csinálta."

Tehát ha egy baptista embert öl, akkor a baptizmus a gyilkosságot pártolja? Természetesen katolikusnak keresztelt emberek is követtek el abortuszt, de nem azért, mert az Egyház ezt hirdette. Sőt, még csak hívők sem voltak.

Mit is hazudtál te igazságkereső?

"de abortuszt javasolnak illetve volt nekik"

Kérlek idézd bármelyik püspöki nyilatkozatot vagy enciklikát, amelyben ezt javasolják.

"A katolikus teológia szerint a bűnös/méltatlan szentáldozás MÉLYÍTI a bűnt."

Ez így van, a Szentírás mondja:

"27Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét. 28Tehát vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből, 29mert aki csak eszik és iszik anélkül, hogy megkülönböztetné az (Úr) testét, saját ítéletét eszi és issza."

2018. ápr. 30. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!