Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi szüksége volt Istennek így...

Mi szüksége volt Istennek így intézni a megváltást?

Figyelt kérdés

Elviekben egy mindenható lényről beszélünk, aki egy csettintéssel megválthatna akit csak akar.

Mi értelme volt hogy ahelyett hogy tényleg egy csettintéssel elintézett volna mindent, vagy esetleg valami olyan módon intézte volna ami egy szerető, kegyelmes képet fest róla, ehelyett ilyen brutális és szadista módon megkínoztatta és kivégezte a saját fiát?

2018. ápr. 23. 15:43
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Tévedsz, nem a magunkét fújjuk, hanem Isten szavából idéztük.

ennél fogva Isten, ezt gondolja az olyan emberekről, akiknek nincs szellemiségük.

2018. ápr. 24. 17:20
 32/35 A kérdező kommentje:

"ennél fogva Isten, ezt gondolja az olyan emberekről, akiknek nincs szellemiségük."

Vagy inkább ezt nyomják le a hívők torkán, hogy még abban is önigazolást találjanak, amikor valaki megmutatja nekik, milyen buta mesékben hisznek.

2018. ápr. 24. 20:17
 33/35 anonim ***** válasza:
Honnan tudjátok hogy az istenetek mit gondol?Egyikőtök sem látta még vagy beszélt vele.Nem láttok bele a gondolataiba ha mégis lenne.Mindig csak a bibliára tudtok hivatkozni meg idézgetni belőle.Azt sem tudjátok mikor találták ki vagy ki(kik) írták.Ennyi erővel a Star Wars-ban meg az erőben is hihetnétek.Annak több a valóságalapja.
2018. ápr. 25. 15:13
 34/35 KZitus ***** válasza:

Szia

Már írták előttem, de tényleg le van írva a Bibliában, hogy ezt miért így intézte Isten. Nem másolhatom ide a Biblia erre vonatkozó részeit, mert túl hosszú lenne. Meg egyébként is: csak ki kell nyitni, és értelmet kérve Istentől - olvasni.

Az, hogy nem érted Isten váltságát értünk, nem kellene(nem hasznos számodra) hamisan vádolni Istent, hiszen te csak egy porszemnyi teremtménye vagy. Nem tudod, nem vagy képpes fölfogni hatalmasságát, bölcsességét, igazságoságát, de főleg nem a szeretetét.

Ezért el is mondja nekünk "buta" embereknek: „Mert a ti gondolataitok nem az én gondolataim, sem az én utaim nem a ti utaitok — ez Jehova kijelentése. Mert amiként magasabbak az egek a földnél, akként magasabbak az én utaim a ti utaitoknál és az én gondolataim a ti gondolataitoknál. Ahogy leszáll a záporeső és a hó az egekből, és arra a helyre vissza nem tér, ha át nem itatja a földet, és termővé és gyümölcsözővé nem teszi, és magot nem ad a magvetőnek és kenyeret annak, aki eszik, így lesz az én szavam, ami kimegy az én számból. Nem tér vissza hozzám eredmény nélkül, hanem biztosan véghezviszi azt, amiben gyönyörködöm, és biztosan sikeres lesz abban, amiért elküldtem” Ésaiás 55:8–11.

2018. ápr. 26. 11:31
 35/35 KZitus ***** válasza:

....talán még annyit, hogy a megváltásról nem egyformán gondolkodunk.

Mert te szadizmust látsz benne, én iszonk Isten ki nem érdemelt szeretetét irántam, amelyet semennyi élettartalmammal sem tudnám Neki meghálálni. Éppen ezért már jó ideje nem magamért élek, hanem azért, aki meghalt értem :-)

2018. ápr. 26. 11:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!