Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez bűnnek számít? (a katolikus...

Ez bűnnek számít? (a katolikus vallás szerint)

Figyelt kérdés

Mindig is érdeklődtem mindenféle vallás iránt, még a spirituális sátánizmus iránt is. Ha tájékozódom sok vallás felől, és ha más vallások zenéit hallgatom (ide értem a sátánista black metált is) akkor én bűnt követek el?

Azt mondjuk hozzáteszem, hogy én kereszténynek vallom magam és hiszek Jézusban és elfogadom az Újszövettség tanításait, valamint úgymond "jó" vagyok és szeretem az embereket önzetlenül.

Csak ugye nagyon kíváncsi természet vagyok és mindent megnézek, legyen az buddhista, taoista vagy épp sátánista.

Én bűnös vagyok? Milyen súlyos a bűnöm?

2018. ápr. 22. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

Sátánista metál? 😂😂 nevetséges kis polgárpukkasztó gyerekek műve az ilyen, szerintem maguk sem gondolják komolyan. :D

Persze, nem bűn más vallásokról érdeklődni egyáltalán. Csak ne legyél sátánista. :)

2018. ápr. 22. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Más vallásokat tanulmányozni nem bűn. Olyat hallgatni szórakozásképpen, ami alapjaiban ellenkezik a katolikus vallással (felteszem, a sátánista szövegek ilyenek), nyilvánvalóan bűn.
2018. ápr. 22. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:
26%

"Vehet-é valaki tüzet az ő kebelébe, hogy ruhái meg ne égnének? Vagy járhat-é valaki elevenszénen, hogy lábai meg ne égnének?" (Péld 6,27-28)

Az ember abba az irányba nyitott, amelyik irányba figyel. Amit tanulmányoz, amire néz, amit hallgat, az beépül a személyiségébe. Az ember szeme és füle kapu az ember szívéhez, nem véletlen, hogy Isten az osztatlan figyelmünket kéri, és az áldásai feltétele visszatérően az, ha Őrá nézünk és Őt hallgatjuk. Ha valaki hívő létére nem ezt teszi, már önmagában is aggályos, de ha az ellenkező irányba koncentrálja a figyelmét, az garantáltan az ellenkező irányba is sodorja. Mondd meg te, hogy ez vajon bűn-e, vagy ártatlan tájékozódás.

2018. ápr. 23. 05:00
 4/9 anonim ***** válasza:
19%
Filippi 4:8 Végül, testvéreim, azokon a dolgokon gondolkodjatok, amik igazak, dicséretre méltók, igazságosak, tisztességesek, szépek, tiszteletre méltók, kiválók és dicséretesek.
2018. ápr. 23. 07:32
 5/9 anonim válasza:

Ha megbánod úgy is meg van "bocsájtva". ^^ Illetve ha annyira zavar, elmehetsz meggyónni. Én is hallgatok sok mindent, utána olvasgatok néha én is dolgoknak, ÉS vannak olyan spirituális dolgok, amiket el is hiszek. Még igazi ember csontok is vannak a birtokomban. =D (Ásatásról kértem el a régészektől, egy templomdombot tártak fel, mielőtt valaki problémázni kezdene)

Emellett katolikus vagyok, egyházi iskolába járok, szoktam imádkozni, ott vagyok minden vasárnap a misén, és egy apáca az ofőm.

Nincs ezzel semmi gond se, hogyha érdekel más vallás, vagy bármi. Engem is érdekel sok "rossz"(?) dolog, mint látod (Meg egyéb vackok). ;) Annyi a lényeg, hogy aki olyan ne nagyon híreszteld full keresztény stb.. embereknek, hogy érdekel a sátánizmus meg mindenféle más ember szerint nem helyes dolog...

15/F

2018. ápr. 23. 21:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem vagy bűnös feleslegesen aggodsz ha érdekel nézz utána miért ne tehetnéd még a zenet is hallgathatod mi baj ezzel csak ne csinalj hülyeséget teszem azt démon idézés meg ezek. A buddhizmus gyakorlatai pedig jók meditálj igy közelebb kerülhetsz istenhez saját részedként érzékelheted majd.
2018. ápr. 24. 01:34
 7/9 Lux morulus ***** válasza:

Ha tudni akarsz, akkor neked kampec !

Minimum a pokol :)

2018. ápr. 24. 13:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát az attól függ.

Ha a napod nagy részében a hülye sátánista metálodat hallgatod akkor elégé bünös vagy.

De ha csak max 1 órán át néha akkor annyira nem.

2018. ápr. 27. 19:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Az igazság keresése sosem volt bűn.

Az már viszont korán sem jó, ha a magunk igazát keressük!

Hogyan tud ítélni az ember, vagy igazságot tenni, ha nem ismeri az igazságot?

Hogyan tud megítélni és véleményt mondani az ember valamiről, akármiről, ha nem ismeri és nem tud arról, róla semmit?

Nem az ismeret a bűn, hanem az, ha valaki elkötelezi magát a bűnnek! Azaz, ha olyan dolgot követ, tanít, vall és kötelezi el magát annak, amely nem az igazságból való!

Ezért is sokkal nagyobb a felelőssége és a bűne, büntetése annak, aki tanítja a hamisságot, a hazugságot!

2018. máj. 9. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!