Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyakorlatilag mi olyan különle...

Gyakorlatilag mi olyan különleges a Bibliában?

Figyelt kérdés
Konkrétan semmi igazán extra nincs benne, semmi olyan korát meghaladó tudást, bölcsességet vagy morális üzenetet nem hordoz, ami olyan különleges lenne. Mégis mi utal rá hogy több lenne néhány ókori ember fantáziálgatásánál?
2018. ápr. 22. 12:18
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
Látom te sem értettél meg, úgy hogy inkább leírom, hogy tisztábban láss. Tehát, A bibliában az van, hogy volt egy uralkodó, aki Tíruszt leigázta. Hatalmas tornyokat épített és faltörő kossal törte a vár falait. Később úgy döntött a Tírusz falait ostromló király, hogy mi lenne ha a vizzel árasztaná el Új Tíruszt, ami meg is történt elárasztotta tíruszt és így nyert a város falait ostromló uralkodó Tírusz felett. Mit mond a történelem? Hát azt, hogy volt ez a tírusz és a Görög uralkodó (III. Alexandrosz, azaz Nagy Sándor) úgy döntötte le Új Tírusz falait, amit nagy hajókra szerelt faltörő kosokkal támadt, hogy gátat építtetett a víz alatt amivel át tudnak majd menni, és ez a gát a tenger sodrásával görgetett iszapot és egyéb ülledéket, illetve törmeléket felfogta, ami végül elárasztotta Tíruszt. Érdekes egybe esés ez szerintem. Csak utána kell járni a dolgoknak kérdező, nem sok idő ez.
2018. ápr. 23. 23:02
 22/29 A kérdező kommentje:

Kár hogy a Biblia egyedül Nabukodonozort említi név szerint, Nagy Sándorra még csak nem is utal. Előbbi pedig nem rombolta le a várost.

Meg úgy egyébként még csak köze sincs a valósághoz annak sem, amit Nagy Sándorrol írtál. Semmivel sem árasztotta el a várost, egyszerűen áttörte a falat (igaz, hosszú ostrom és sok sikertelen próbálkozás után) és bevonult az embereivel.

[link]

Meg egyébként a Biblia leírásával ellentétben szintén nem rombolta le a várost, azaz mindenképp hülyeség az egész belemagyarázásod.

Sőt, a város még gyakorlatilag ma is létezik, azaz még csúfosan el is bukott a prófétád...

[link]

Ugye ugye, csak utána kéne járni a dolgoknak...

2018. ápr. 24. 00:52
 23/29 anonim ***** válasza:

Mikeás

„5,2 De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az Izráelen; a kinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.”

Jézus Bethlehemben született.

Ésaiás

9,6 Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

9,7 Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!

53,1 Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?

53,2 Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!

53,3 Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.

53,4 Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!

53,5 És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.

53,6 Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.

53,7 Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!

53,8 A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!

53,9 És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.

53,10 És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.

53,11 Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.

53,12 Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott!

2018. ápr. 24. 09:56
 24/29 anonim ***** válasza:

Jézus fellépésének és halálának idejéről

[link]

2018. ápr. 24. 09:57
 25/29 anonim ***** válasza:
Te kis vicceske. :D Most mobilról írok úggy hogy a helyesírási hibákért elnézést kérek! Tehát, rendben... mondjuk nem igazán értem a dolgot. Értem addig hogy nem Nagy Sándorról van benne szó, maga az ostrom hozzá köthető. Tehát nem igazán értem miben is téved a biblia. Le ír egy pontos ostromot, ami egyetlen ember nevéhez köthető, mi tudjuk, hogy makedoni király volt. Mélyen nem akarok bele menni, mert nem igazán szeretnék vitázni(bár sajnos bele kezdtem), de szerinted mindezt honnan olvastam ki? Nem jártam utána? vitatkozhatunk azon is, hogy ki minek és kinek járt utána, de szerintem irreleváns ez esetünkben. Hidd utána jártam én este be linkelek 2 oldalt ahonnan az információim vannak, bár igazán ezt se akarom, mivel igen láttam én is wikipédián hogy mit írnak, ugyan akkor a eikipédia nem minden esetbe állja meg a helyét egy adott vitában. Wikipédián kívül más oldalakat, és történelmi könyveket is megnéztem (EZ NEM AZT JELENTI, HOGY FIGYELMEN KÍVÜL HAGYA A BEJEGYZÉSED CSUPÁN JÓ TANÁCS) amikben az egész ostrom levan írva. Minden az előkészületek is minden ami oda tartozott és ezeket vetettem össze a bibliával. Nekem teljes egyezés volt. Persze, amit felhoztam mint részt, abban csupán egy kis része van megemlítve (maga az ostromnak is), keresd ki. Igen tudom! Mért te mikor én hoztam fel és te utána néztél. Azért, mert az evolúciónisták (nem te konkrétan) NEM nagyon akarnak dolgoknak utána járni (őszintén szólva, tőled is fura hiszen mindenki ezt inkább a kreációnistáktól várja ezt) ebbe én bele fáradtam úgyhogy most az egyszer én kérlek meg, hogy olvasd el az egész bibliát (nem baj, olvasd el mégegyszer) és olvass el pár erről szóló történelem könyvet, illetve néz után még pár oldalon is. Én ugyan ezt megtettem. :)
2018. ápr. 24. 10:15
 26/29 anonim ***** válasza:
A kérdezőnek írtam a félre értések elkerülése végett!
2018. ápr. 24. 10:34
 27/29 anonim ***** válasza:

"Olvastam a Bibliát, igen. És sosem értettem, hogy vehetnek még komolyan az emberek a 21. században egy ilyen javarészt idejétmúlt, vagy teljesen snassz szabályokat és morális értékeket, az ókori ember világképén alapuló, sokszor tudományosan téves leírásokat tartalmazó könyvet."

Sötét emberek mindig voltak vannak és lesznek is.Elvakultan hisznek egy bestsellerben. :)

2018. ápr. 24. 15:09
 28/29 A kérdező kommentje:

"Tehát nem igazán értem miben is téved a biblia."

Te magad nevezted meg konkrétan Ezékiel 26-ot, ahol elég világosan le van írva hogy a próféta szerint Isten elintézi, hogy nyomtalanul eltűnjön a város a föld színéről.

A valóságban ez egy ma is létező város.

Azaz valóság 1 - beteljesedett Bibliai prófécia 0

2018. ápr. 24. 15:31
 29/29 anonim ***** válasza:
Tehát kérdező, akkor nem vagy hajlandó megtenni azt, amire kértelek? (csupán kérdés!)
2018. ápr. 24. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!