Hogyan lesz Újjáteremtve az Univerzum gyakorlatilag?
Isten hogyan fogja ezt véghez vinni ?
A változásból mi fogunk érzékelni valamit ?
A Földet kell majd a túlélőknek rendbe tenni.
Persze kapnak némi Isteni segítséget is,
Olyan állapotba kell hozni, amilyen Ádám idejében volt.
Akik ott lesznek, azok biztos, hogy érezni fogják a változást és a különbséget.
Miért, mi a baj az univerzummal, hogy újjá kell teremteni? Nekem nagyon tetszik most is, főleg ha tiszta éjjel felnézek a csillagos égre. Vagy űrtávcsövek képeit szemlélem interneten, mindig elkápráztat engem.
Szóval nekem tetszik a mostani is.
Néhány igéből lehet következtetni. Gondolom a szavával fogja Isten újjáteremteni a megégett Föld felszínét és az univerzumot.
Sokan ez alapján azt gondolják, hogy nem lesz Nap és Hold:
Jelenések 21,23 És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány.
De ha megfigyeljük, csak szükség nem lesz az új Jeruzsálem városában, de attól még lehet Nap és Hold és a városon kívül világíthatnak is, stb...
Szerintem visszaáll az eredeti állapot, a sok szárazföld, az egy helyre összegyűlő kis tenger, és az édeni paradicsomi gazdagság
A világot miért kellene újjáteremteni?
Semmi baja nem lesz még vagy 100 milliárd évig.
A Földnek és a Napnak lesz vége 5 milliárd éven belül, azokra ráfér majd az újjáteremtés.
Vidiripi
"A Földet kell majd a túlélőknek rendbe tenni.
Persze kapnak némi Isteni segítséget is,"
S ezt honnét tudod? Mert hogy nem a Bibliából azt biztos!
Szia
A Biblia arról ír, amikor Isten megteremtette a földet, mindennel elégedett volt, minden egyes teremtési nap után. Miért kellen újjáteremteni a földet? Inkább rendbe kell hozni azt, amit az ember tönkretett rajta, mióta itt él.
Azt írja a Prédikátor 1:4
Egyik nemzedék megy, a másik nemzedék jön, de a föld időtlen időkön át fennmarad.
aztán még ez is:
Zsoltárok 78:69
69 Majd építeni kezdte szentélyét, akár a magasságokat,
Mint a földet, melyet időtlen időkre megalapított.
Zsoltárok 104:5
5 Ő alapította meg a földet annak szilárd helyein;
Megingathatatlan lesz az időtlen időkig, igen, mindörökké.
Zsoltárok 119:90
90 Hűséged nemzedékről nemzedékre száll.
Megszilárdítottad a földet, hogy fennmaradjon.
Viszont ír arról is a Biblia, hogy: "....és pusztulást hozz azokra, akik pusztítják a földet” (Jelenések 11:18).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!