Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igaz hogy az Utolsó Időkben...

Igaz hogy az Utolsó Időkben Izráel megtér? A Jelenések Könyvét hogyan értelmezik a Zsidók? Elfogadják Jézus tanitásait?

Figyelt kérdés
izráel,zsidók,jelenések könyve

2018. ápr. 15. 13:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

"Büszkeségük vakitotta el Őket.Ezért nem fogadták el Jézust"

Tévedés, ahogy maga a kérdés is.

Amit a kérdésben "megtérésnek" nevezel, az a zsidó vallás szerint KITÉRÉS, amit természetesen a Biblia ( Tóra + Próféták + Szntiratrok ( mint Dániel, Eszter, Zsoltárok, Énekek Éneke, stb ) tilt.

"az utolsó időkben úgyis elfogadják"

A fenti okból lehetetlen.

Az viszont igaz, hogy az utolsó időkben a BÚNÖSÖK és a tévelygők megtérnek, ahogy le van írva:

"Az idegeneket, akik csatlakoznak az ÚRhoz, és õt szolgálják, akik szeretik az ÚR nevét, és az õ szolgái lesznek, mindazokat, akik vigyáznak, hogy meg ne sértsék a szombatot, és ragaszkodnak szövetségemhez, elviszem szent hegyemre, és örömet szerzek nekik abban a házban, ahol hozzám imádkoznak. Égõáldozataik és véresáldozataik kedvesek lesznek oltáromon. Mert az én házam neve imádság háza lesz minden nép számára." ( Jesája ( Ézsaiáas ) próféta könyve 56. fejezet 6-7. vers ) )

2018. ápr. 18. 19:49
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Zsido templom allni fog, es zsido szanhedrinnek kell rehabilitalni Jezust. Ami meg isfog tortwnni.
2018. ápr. 25. 23:39
 13/19 KZitus ***** válasza:

A kommentedben a Zsidók 11 részét idézed, mint bizonyítékot, miszerint elvtette-e Isten Izrael népét?

Ha megfigyeled itt Pál a saját zsidó származását bizonyítja, és nem a TELJES zsidó nemzetről van szó. Isten Krisztust elsósorban az izraelitáknoz, mint NÉPÉHEZ küldte a Fiát, de mint NEMZET akiket a zsidó vallási vezetők képviseltek, elvetette hiszen megölték a Fiát, és nem fogadták el mint Messiást.

Azt, hogy zsidó egyének megtérése elfogadható volt és ma is fogadható, azt éppen az bizonyítja, hogy Krisztus tanítványai, 120 akikre kitöltetett pünkösdkor a szent szellem, és akik az nap mintegy 3 ezren megkeresztelkedtek, mind, mind zsidó származású volt.

Ma is sokan megkeresztelkednek közülük, és Krisztus tanítványaivá lesznek.

2018. ápr. 26. 11:56
 14/19 A kérdező kommentje:

Már megint egy Tanú akinek fogalma sincs miket irkáll....

Újvilágforditású-biblia,Jézus mestermunkásként vett részt a Teremtésben...... Én is most jöttem a Jupiterről:DDD

2018. ápr. 26. 15:27
 15/19 A kérdező kommentje:

9.-es Válaszoló.

Köszi a Válaszodat. Én nemrég ráirtam egy Rabbira és azt irta a zsidók nem tekintenek a Jelenések Könyvére úgy mint forrásra,magyarul nem jelent nekik semmit.

2018. ápr. 26. 15:47
 16/19 A kérdező kommentje:
A szanhedrin amennyire tudom zidó vallási biróság ezt mindenki tudja deén olvastam már olyan cikket hogy Jézus rehabilitállása már megtörtént a kamu-vádak alól..mert a zsidó főpapok részéről kitalált butaságok voltak..... A másik dolog Jézus sosem követett el semmilyen bűnt hiába voltak érdekeltek eggyesek ennek elterjesztésében.
2018. máj. 2. 20:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem igaz.

Ez a karizmatikusok futurista értelmezése, ami hamis. Más értelmezési iskolák ennek ellentmondanak.

2018. máj. 4. 09:00
 18/19 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a Zsidók nem fogadják el a Jelenések könyvét (csak ugy mint az egész Újszövetséget). Mert ők kiiktatták a szenvedő Messiást az az Jézus elsö eljövetelét. Csak a dicsőséges Messiás kell nekik az az a második eljövetele.

Ők nem az örök életre akarják a megváltást, hanem a földi hatalmat akarnak. És az általuk kitalált messiás a földi elnyomásból szabaditsa meg őket. Istent nem lehet irányítani. Ezt kéne megértenie sok embernek.

De pont azért irtam, hogy ha megértik Ésaiás könyvében leirt dolgokat a Messiásról (egyszerű emberként született, szenvednie kellett, meghalnia kell) azt, hogy az első eljövetele így zajlik. Akkor helyére kerül a fejükben az igazi Messiási kép.

És akkor elfogadják Jézust a Messiást valamint az Ő tanításait az Újszövetséget.

Hála Istenek vannak köztük akiknek "leesik" és nem kitérnek, hanem megtérnek Jézushoz.

Erről szól a Biblia tanítása, hogy minden népből a MARADÉK tér meg és üdvözül.

2018. máj. 8. 09:56
 19/19 anonim ***** válasza:

#2, kedves KZitus:

"De az le van írva, hogy mint nemzet (a zsidóság) nem tér meg Jehovához az Istenéhez, jobban mondva mint nemzetet Isten elvetette őket, amikor megölették a Fiát, nem fogadták el "mint nemzet" a Messiást."

Jézust nem a zsidó "nemzet" vetette el, hanem csak a MARADÉKA, ami megmaradt a 12 törzsből (10 törzs már rég eltünt a történelem sűlyesztőjében) a rómaiak idejében: a júdeabeliek és némi léviták a lévita törzsáből!

Igazságtalanság lenne Mózes Istenének részéről, hogy az egész "nemzetet" elvesse, azért mert a 12 törzsből az egy Júda törzse vetette meg Jézust!

2018. júl. 2. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!