Az ateisták elfogadják, hogy Jézus létezett, mint ember?
Én nem hiszem, hogy Jézus ezen a néven megszületett.
Nem tudjuk pontosan mikor is történt ez a születés, a létezésének a szent szövegeken kívül nem igazán van nyoma, az élettörténete túlságosan hasonlít Héraklész élettörténetére*.
Talán élt egy ember. Talán egy ács fia volt, aki durván kétezer éve élt azon a területen, és tanította az embereket. Talán ki is végezték tanításai miatt. De hogy az évtizedek, évszázadok során, amíg kialakult róla az "Isten fia, a megváltó" kép mennyi minden rakódott rá, az mára már meghatározhatatlan.
Az biztos, hogy egyáltalán nem úgy nézett ki, mint amilyenek a divatos ábrázolásai.
Én a magam részéről abban sem vagyok biztos, hogy így nevezték eredetileg, bár a Jesua akkoriban népszerű név volt a közel-keleten, így nem lenne szokatlan.
* Mindketten istenek fiai, születésük után mindkettejüket meg akarták ölni, mindketten a világot járva segítették az embereket, mindkettejüknek egy hozzájuk közel álló személy okozta halálát, és mindketten atyjuk mellett kötöttek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!