Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj ha jobban èrdekel màs...

Baj ha jobban èrdekel màs vallàs mint a sajàtom?

Figyelt kérdés
Baj ha Jèzus Krisztus ès Isten nem hoz làzba..tehàt nem olvasok bibliàt ès eggyàltalàn nem èrdekel(hiszek Istenbe amugy) de a skandinàv mitologia istenei jobban èrdekel?(nagyon-nagyon sokat olvastam ròluk)tehàt Odin,Freya,Loki jobban èrdekel mint a sajàt Istenem..ez baj?

2018. ápr. 9. 17:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%

Nekem nem. Úgy általában nem mondható el, hogy abszolút értékben "baj" valakinek lehet, hogy baj. Pl akinek lövése sincs a kereszténységről az 2000 év európai művészetét nem fogja érteni, nem fog egy Ady verset megérteni. Nekem ez sem baj, ha más nem foglalkozik ezekkel, de én szeretem megérteni a verseket, szakrális művészetet, festészetet, zenét, énekeket, építészetet.

https://www.youtube.com/watch?v=XzK5YEVMHn4&feature=related

2018. ápr. 9. 18:02
 2/15 A kérdező kommentje:
Èrtem..köszi a vàlaszod:)
2018. ápr. 9. 18:20
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

"Baj ha Jèzus Krisztus ès Isten nem hoz làzba..."

Hát ez túl jó.

"de a skandinàv mitologia istenei jobban èrdekel?"

Ez természetesen nem baj.

2018. ápr. 9. 18:31
 4/15 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam hogy nincs ezzel problèma...köszi a vàlaszt:)
2018. ápr. 9. 18:37
 5/15 anonim ***** válasza:
19%

"saját Istenem"

Mivel az életnek egy teremtője van, ezért igen nagy baj.

A Többi "istenségek" nem létező kitalált személyek, Jehova bebizonyította már Illés idejében is, hogy mekkora hatalma van az akkor "népszerű" Baál Istenhez képest

"nem hoz lázba"

ezen nem csodálkozom, hiszen nem tudod, nincs pontos ismereted ezen fontos dologról, amiket Isten folyamatosan tesz annak érdekében, hogy helyre állítsa azt az eredeti szándékát, amit Ádám eltékozolt.

Ennek érdekében egy megváltásról gondoskodott az utódok számára, és ha "ez nem hoz lázba", akkor bizony nem vagy méltó arra hogy Krisztus messiási királyságában élj örökké.

2018. ápr. 9. 19:11
 6/15 anonim ***** válasza:
65%
attól függ milyen értelemben "érdekel" ha egy izgalmas történet érdekes karakterekkel megfog hát teljesen érthető hogy néha ráálsz, másokat mondjuk a star wars fog meg, vagy épp egy igazlmas történelmi időszak esetleg a trónok harca hozza lázba, szerintem amég ilyen szemmel nézed nem gáz, a kereszténység nem szükségszerűen "mennyiségi" dolog, hogy le kell mérned hogy legalább 1 perccel többet foglalkozz vele mint más dolgokkal (persze a másik szélsőségbe sem szabad átesni)
2018. ápr. 9. 19:15
 7/15 anonim ***** válasza:
66%

#3 vagyok, elírtam.

*Hát ez NEM túl jó

2018. ápr. 9. 19:41
 8/15 A kérdező kommentje:
Ahogy az utolso mondja ugy gondolom,hogy a törtènetek fognak meg ès tudom,hogy ezek nem lètező istenek ès nem is mondtam,hogy most ott hagyom a hitem ès pogàny leszek...engem egyszerüen ez èrdekel
2018. ápr. 9. 19:41
 9/15 anonim ***** válasza:
63%

S amíg ezzel foglalkozol, nem építed a hited, és az Istennel ápolt kapcsolatodat, és nem teszed meg azokat amiket kellene.

ezek elveszik az idődet azokról amik fontosabbak.

De hát Te tudod.

2018. ápr. 9. 20:49
 10/15 anonim ***** válasza:
52%

remélem a 23 százalékos jehova tanúja ürítés közben magával viszi az őrtornyot, fürdés közben meg hangoskönyvben olvas bibliát, különben a saját válaszai szólnak ellene

nem is beszélve arról hogy úgy bíztat aktívabb vallásgyakorlatra egy keresztény fiatalt hogy a hozzá hasonlókat meg rendszeresen le hitehagyózza és megfenyegeti a közeli világvégén való kínhalállal

2018. ápr. 10. 00:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!