Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a Mai Ige...

Mit gondoltok a Mai Ige "kritikájáról" az alábbi írás alapján? Valóban biblikus, vagy inkább beszűkült az író látásmódja a cikkben?

Figyelt kérdés
[link]
2018. ápr. 8. 13:36
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Hát, nagyon nem értek egyet ezzel. Szerintem tök hasznos kis füzet, mert a mindennapi életről szól, ahhoz nyújt tanácsokat, és én szeretem, hogy nem teologizál annyira, meg hogy nem annyira mély, ezért szoktam nem hívő barátaimnak is osztogatni. Persze olvasok ennél sokkal mélyebb írásokat is, de ezt is nagyon hasznosnak érzem. Szerintem ez az írás egy nagy adag rosszindulat.

Amúgy köszi az emlékeztetőt, mert a mai írást még nem olvastam el.

2018. ápr. 8. 13:42
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Én is rendszeresen olvasom a Mai Igét. Valóban nem egy mélyenszántó írás, de mégis több, mint a semmi.

Mellette rendszeresen olvasom a Bibliát, illetve másik, mélyebb napi áhítatos könyvet.

Nagyon meglepődtem, hogy már a Mai Ige is "New Age"-es, meg nem keresztyén, nem biblikus, stb., és legfőképpen azon, hogy veszélyesnek ítéli...

Érdekelne még mások meglátása is.

2018. ápr. 8. 13:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A cikk írója inkább vegye előbb magát kritika alá.
2018. ápr. 8. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:
70%

Ó te Jóságos... hozzá se tudok szólni. Inkább meg se kísérlem.

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a cikk írója mit tart igazán keresztényinek és hasznosnak, ha a Mai igét nem.

2018. ápr. 10. 22:29
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem érdemes elgondolkodni a kritikán. Pár hónapja én is olvasom reggelente a Mai Igét, én is érzem, hogy túl sok benne a világias gondolkodásmód. Hamarosan keresek valami más lelki táplálékot reggelre, mert valami hitelesebbre vágyom.
2018. júl. 10. 15:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Szia jelina72!

Köszönöm szépen a te válaszodat is!

Ha találsz más forrást, megosztod, kérlek?

Köszönöm szépen!

2018. júl. 10. 22:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én ma már Füle Lajos Napi csendességek 365 napon című írását olvastam. Minden napra van egy-egy 4 soros vers és mellette egy utalás a Biblia valamelyik részére.

Ezen kívül sokféle Biblia olvasó kalauz kapható, sokáig olvastam a Fénysugarakat, pár száz forintért kaphatóak a keresztény könyvesboltokban.

2018. júl. 11. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!