Mit tegyek ha érzem hogy már nincs szeretet a legjobb barátomban?
Én úgy szeretem mintha a testvérem lenne. Nagyon szomorú vagyok miatta hogy en nem érzem
nala. Mindketten hívők vagyunk, mit mond a biblia az ilyen baratrol? Lehet meg benne szeretet? probalkozzak vagy hagyjuk egymást? 18/F
"Mindketten hívők vagyunk, "
Ha mind a ketten hisztek "hívők" vagytok, akkor ezt tudnotok kellene.
Mindazon által egy keresztény életet élő naponta olvassa Isten szavát, és tisztában van a leírtakkal.
De nem azért írtam, mert sértegetni, vagy bántani szeretnélek, csak érdekesség képen írtam.
Szerintem ezt meg kellene beszélned vele. Ha a legjobb barátod, akkor miért nem beszélitek meg az érzéseiteket.
Egyáltalán hogyan lehet hogy a barátként nem bízva benne, idegenekhez fordulsz segítségért?
Veszteni valód nincs, akár a barátod marad akár nem, tisztázódik a helyzet, az őszinteség elengedhetetlen, ha valóban őszinte barátságról van szó.
Azt is megkérdezheted, hogy tudsz-e segíteni neki, lehet hogy valamilyen nehézséggel küzd.
De azt nem értem, hogy a valódi barátok, ezt miért nem beszélik meg egymással?
De nézzünk egy Bibliai példát a valódi barátságra:
A Héber Iratokban feljegyzett legfigyelemreméltóbb, emberek közötti barátság Dávid és Jonatán barátsága.
Bár Saul trónjának az ő fia, Jonatán lett volna a törvényes örököse, Jonatán nem gyűlölte Dávidot, és nem tekintette őt vetélytársának. Felismerte, hogy Jehova Dávidot részesítette kegyében. Ezért „Jonatán lelke egybeforrt Dávid lelkével; úgy megszerette őt Jonatán, mint a saját lelkét” (1Sá 18:1)
Amikor Jonatán elesett a harcban, Dávid nagyon megsiratta a barátját, mondván: „Gyötrődöm miattad, testvérem, Jonatán! Oly kedves voltál nekem! Szereteted csodálatosabb volt nekem az asszonyok szerelménél”
A valódi szeretet pedig soha nem vall kudarcot:(1Korintusz 13:8) 8 A szeretet soha nem vall kudarcot. . . .
Hogyan hozható helyre egy barátság?
Azon is elgondolkodhatsz, hogy nem járultál-e te is hozzá a történtekhez.
talán az lenne a legjobb, ha beszélnél a barátoddal. De vigyázz, hogy ne olyankor menj oda hozzá, amikor feldúlt vagy. A Biblia azt mondja, hogy „a feldühödött férfi viszályt szít, aki viszont lassú a haragra, lecsendesíti a perpatvart” (Példabeszédek 15:18). Ezért mielőtt megpróbálnád rendezni a dolgot, várj addig, amíg lecsillapodsz.
Amikor végül odamész hozzá, ne feledd, nem az a célod, hogy ’rosszal viszonozd a rosszat’ (Róma 12:17). Az a célod, hogy tisztázd a helyzetet, és újra jó barátok legyetek (Zsoltárok 34:14). Így hát őszintén oszd meg vele, ami a szívedet nyomja.
Ha tudod, mi okozta a problémát, talán könnyebb lesz helyrehozni a kapcsolatot. Ha pedig a barátod nem akar róla beszélni, legalább az a tudat vigasztalni fog, hogy te megpróbáltad helyreállítani kettőtök között a békét.
Szia
A legmélyebb és tartós barátságok a te korosztályodban alakul ki a leg gyakrabban. Ezért ne add fel. A barátság alapja az is lehet, mennyire tudjátok megbeszélni a felmerülő problémákat és nehézségeket. Mond el az érzéseidet, és kérdezz....nem tudhatod benne mi váltotta ki azt, amit érzel róla.
Ha szereted a barátodat, akkor elmélkedj kérlek azon, mire akart tanítani Isten azzal, amit a 1Korintus 13:4-6 verseiben iratott le a számunkra.
Miben nyilvánul meg, hogy nincs benne szeretet?
Csak veled kapcsolatban? Vagy úgy általában?
Ha tényleg barátok vagytok, akkor gondolom, szoktatok beszélgetni. Beszéld meg vele, hogy mi lehet az oka a változásnak. Talán történt valami vele, és az volt rá ilyen hatással.
Tegnap leírtam neki mindent. Leírtam neki azokat az észrevételeket, hogy miért nem érzem már benne a szeretetet. Azokat a konkrét dolgokat most nem szeretném leírni. Az a lényeg, hogy sokat beszéltünk és szomorú volt emiatt mert azt hitte hogy vége a baratsagunknak. Már remegve irt, nagyon szomorú volt hogy nem látta ezeket a
amiket tett. Persze megbocsajtottam. Aludni sem tudtunk, most annyira rosszul érezzük magunkat emiatt. Remelem hogy elfog múlni ez az érzés és tényleg megint a régi lesz minden
És miért nem élőben beszélitek meg az ilyen fontos dolgokat. Ha lehetőség van rögtön kérdezni, válaszolni, akkor sokkal egyszerűbb megoldani mindent.
Talán ez volt a baj most is, hogy nem kommunikáltatok megfelelően.
Hiszen, úgy tűnik, mindkettőtöknek fontos a barátság, és mindketten ugyanúgy barátnak tekintitek a másikat.
Gyakrabban kell beszélni, élőben! És nem kell belelátni olyanokat egy helyzetbe, ami lehet, hogy nincs is benne.
Természetesen hogy szoktunk élőben beszélni. És minden szombaton elmegyunk valahová, pizzériaba, városba.
Csak már nem bírtam magamban tartani, már nagyon feszült voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!