Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy tudok beszélni Istennel?

Hogy tudok beszélni Istennel?

Figyelt kérdés
Sok hívő ember mondta, hogy őket már megszólította Isten. Ezeket csak ők hallucinaltak be az agyukkal, vagy valóban lehet beszélgetni Istennel?Ha lehetséges akkor mégis hogyan?

2018. ápr. 1. 15:38
 1/10 anonim ***** válasza:
17%
Sehogy. Aki hangokat hall, az elemebeteg, és kezeltetni kéne.
2018. ápr. 1. 15:47
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Amit te mondani akarsz neki, azt ő már a teremtés előtt tudta. Ő pedig nem fog neked egyértelműen válaszolni.
2018. ápr. 1. 16:20
 3/10 anonim ***** válasza:
42%
Nem úgy kell elképzelni, ahogy sok ember elképzeli. Istennel tudsz beszélni az imában. És találkozni is tudsz sokfajta módon pl a Szentmisén, és azon belül is az Eucharisztiában. Kérhetsz Istentől sugallatokat, de ez nem úgy megy, hogy egyik pillanatról a másikra. Én már éltem át ilyet. Kértem/kérdeztem valamit Istentől, és egyértelművé vált a válasz, de nem úgy, hogy hangokat hallottam a fejemben...
2018. ápr. 1. 16:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Mit tegyek ha válaszokra van szükségem? Valami nincs rendben az életemben.
2018. ápr. 1. 17:11
 5/10 anonim válasza:
56%
Teremts magad körül csendet és imádkozz. Az ima nem feltétlen jelenti a kötött imákat pl.Miatyánk, hanem saját szavaiddal is lehet, sőt én úgy sokkal jobban szeretek. Mondd el neki őszintén, mit érzel, mire keresed a választ. Hidd el, Ő meghallgat és válaszolni is fog, nem biztos, hogy rögtön és szinte biztos, hogy nem úgy, ahogy te várod, de ha nyitott füllel, nyitott szemmel és -legfobtosabb- nyitott szívvel jársz megkapod a választ.
2018. ápr. 1. 17:31
 6/10 anonim ***** válasza:
65%
Beszélj, és ő hall téged.
2018. ápr. 1. 17:32
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

Vannak, akik beszélnek. Vannak, akik a saját szavaikat használják, mások betanult sorokat szavalnak. Mások hallgatnak.

Halld meg a csendet.

A választ nem szavakban fogod megkapni, hanem emberekben, véletlenekben, amikor a legkevésbé számítasz rá.

2018. ápr. 1. 18:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Sokat segítettetek.
2018. ápr. 1. 19:09
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy mivel nem létezik :/
2018. ápr. 1. 22:55
 10/10 KZitus ***** válasza:

Szia

Ma úgy kommunikálunk Istennel: amikor olvassuk a Szavát, akkor Ő beszél hozzánk, mi imában mondhatjuk el köszönetünket, hálánkat és kéréseinket.

Mi lehet ennek eredménye?

Isten elmondja nekünk ezt is: „Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai” Ézsaiás 48:17, 18

ima:

1Péter 5:7 »Minden gondotokat ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok.«”

1Tesszalonika 5:17, 18 "Szüntelenül imádkozzatok! Adjatok hálát mindenért! Isten ezt várja el tőletek Krisztus Jézus követőiként."

Filippi 4:6, 7 "Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindig tárjátok a kéréseiteket Isten elé, úgy, hogy imádkoztok és könyörögtök hozzá, és közben hálát adtok neki. Így Isten békéje, amely felette áll minden gondolkodásnak, meg fogja őrizni szíveteket és gondolkodóképességeteket Krisztus Jézus által.

2018. ápr. 2. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!