Írna valaki olyan aki hisz Istenben?
Ez egy hosszú téma lenne, de megpróbálom röviden leírni. Van/volt egy több mint 6 éves kapcsolatom, ami 3 éve nagyon rossz. Sok vita, szakítás, többször megcsalt, mindig megbocsajtottam. Januárban szakítottunk. Külön voltunk 1 hónapot, majd kiderült, terhes vagyok.Egyből ki is békültünk, de pár napig tartott a jó világ. Már mással él. Nem értem, hogy miért pont most adta Isten a babót, mikor előtte éveket vártam rà. Mi ezzel a célja, ha tudja mennyit szenvedtem?
Bocsánat ha hosszú, kritikások mellőzzenek légyszi!
Nem Isten akarata ez, hanem egyszerűen házas életet éltél, egy olyan emberrel, akivel nem vagy házas.
Azt mindenki tudja, hogy a szexuális kapcsolatból gyermek jön létre.
Ha valaki figyelmen kívül hagyja, Isten erkölcsre vonatkozó elveit az "fájdalmas" következményeket arat le.
Neki nem célja, hogy nem kívánt terhesség jöjjön létre, ezért korlátozza a nemi kapcsolatot, csak házasságban élőkre.
Sajnos sokan nem élnek Isten erkölcsi elvei szerint, és utána vagy Istent hibáztatják, vagy nem értik mi lehet a célja Istennek ezzel?
Nem Isten tette ezt!
Házaság elötti ''kapcsolat'' paráznaságnak számít, bűn!
Kedves kérdező! Igen, értem, megcsalás után újra és újra megbízni valakiben, megbocsátani, aki aztán a szükségben mégis otthagy, az nagyon fájdalmas lehet. De nem biztos, hogy itt bárki meg tudja mondani neked, hogy miért pont most jött a baba. Azon kívül, hogy hősies dolog egy gyereket egyedülálló nőként felnevelni, kevesen vágynak ilyen hősiességre.
De a jövőt sem ismerjük, az is lehet, hogy nem egyedül kell majd nevelned a gyereket valami okból. Az sem biztos, hogy aki ilyen helyzetben elhagy, egyedül hagy, az jó apa lett volna agyerek mellett. De hiába találgatok.
Biztos volt már olyan történés az életedben, amely rossznak és érthetetlennek tűnt, és csak jóval a megtörténte után lett világos, hogy mégis jóra vezetett.
Elmondhatod az érzéseidet Istennek, ő meghallgat. Dávid, akit Isten szíve szerinti embernek mond a Biblia, és sokat szenvedett, amikor Saul üldözte, nyitott volt Isten felé az érzéseiről, kiöntötte a bánatát imában, és Isten sokszor ezen keresztül adott neki új reményt és örömet. A Zsoltárok könyvében van nagyon sok imája lejegyezve. Esetleg érdemes lehet elolvasnod némelyiket, pl. 6, 13, 38, 42-es Zsoltár.
Mivel azt is kérted, ne kritizáljanak, itt most befejezem.
Kérdező: Elsősorban azt kell Figyelembe venni,hogy Isten megbocsátó.
Továbbá indulhatsz neki az életnek,ha megbántad azokat a bünöket amit elkövettél.
Előbször bocsánatot kell kérj Istentől,felismerve a hibáidat.
Isten megbocsájt.
Isten nem az a személy aki öruül a büneidnek és büntet.
Isten a legfelségesebb tudja,hogy tökéletlen az ember és ezért van a Jézusban való megváltás és megbocsájtás.De ezért az embernek is kell tegyen valamit,mégpedig a szavát olvasni,jól értelmezni és betartani.
Még semmi nincs veszve:a tehendő a kérését betartani.
Ismeret nélkül nem lehet.
Ez olyan mint a forgalmi szabály ha betartod nincs karambol.
Soha nem késő a törvényét megismerni és betartani,és itt kezdődik a tiszta és boldog élet,amikor az Isteni tanácsot betartod és learatod a gyümölcsét.
Gyerekkel is férjhez lehet menni,csak a férj is jó ha hisz Istenben,és lehet,hogy boldogabb leszel mint előbször.
Türelem és kitartás.
Első 3 válaszoló... nem tudom miért válaszoltak neked.
Egy gyerek nem Isten egyik eszköze amivel bűntet vagy jutalmaz.
Nem várhatod, hogy valaki mondja meg Isten mit miért tesz, nem lehet olyan összefüggéseket keresni benne mint mondjuk az asztrológiában. Olyanokra sem lehet gondolni, hogy ezzel üzenne hogy még összetartoztok, vagy nem is tudom mire vonatkozna pontosan a kérdés.
Sok hibáját eltűrted a gyereked apjának, feltételezem, hogy szereted. Szerettél volna gyereket és most terhes vagy. Vagyis van egy babád egy olyan embertől, akit tudtál szeretni. Én ebben semmi rosszat nem látok.
Nem ismerem a körülményeidet, de azt tudom, hogy ha segítségre van szükséged, akkor kapni fogsz. Védőnőtől, gyerekorvostól is akár, ha nincs olyan ismerősöd akire számíthatnál.
Ma már senki nem fog elítélni téged vagy a gyerekedet azért mert nincs férjed. Csak itt a gyakorin, de ők a középkorból tévedhettek erre vagy nem is tudom honnan...
Hogy egyedül nehéz lesz... Mindenhogy nehéz. De ezek a nehézségek jelentéktelenek ahhoz képest amit ezáltal kaphatsz.
Szerintem ne azzal foglalkozz mi miért történt, csak szeresd a babádat.
"csak szeresd a babádat."
Ez a legfontosabb.
Bírom az ilyen vàlaszokat,hogy nem Isten nyitotta szèt a làbad...
Jah,hogy Ikyenkor ne Istenre kenjük ugye?
De ha pozitív dolog törtènik velünk,akkor màris azt mondjàtok,hogy Istennek hàla,Istennek köszönhetem. Na meg ez a duma:Isten útjai kifűrkèszhetetlenek.
De ha baj törtènik velünk ki intèzi azt is ha nem Isten?
Ne nèzzètek hülyènek az embereket!
Persze okyankor az a duma,hogy te magad irànyítod a sorsodat,a te döntèsed a te felelőssèged.
Ilyenkor ha rossz törtènik az emberrel azt ő sajàt maga okozta,de ha jó,akkor azt Isten bàjos keze ès akarata intèzte.
Menjetek a p.csàba!
Szia!
Szerintem feleslegesen okokat és célokat keresgélni. Legyetek boldogok!
Bármilyen pocsék dolgokat lehet írni az oldalon,azok mindenki sajátmavát jellemzi,ha jot irt ha rosszat.
Akkor amikor valakinek szüksége van Isteni tanácsra mivel nehézségbe ütközött,nem helyes utcai szavakkal illetni.
Bármennyire is hitetlen valaki,még azok is lehetnek együttérzőek segítőkészek,főleg azért mert Isten szava ezt kéri és ha ezt tesszük akkor nem csalatkozunk.Már minden ember érezhette ezt.
Már gondoljunk a legegyszerűbbre a tízparancsolatra,ha betartsuk könnyű és boldog életünk lehet.Csak egy példa "ne ölj",máris megszabadultunk a következményeitől.
A kérdező alázattal keresi a kiutat,már is egyesek lehordjá,mindha,nem ilyen de hasonló helyzetben nem kerülnének.
Kedves kérdező a te tettedben minden bizonnyal van bün.De kinek nincs büne?Sőt még nagyobbak is,de Isten képes megbocsátani,mivel ez az Ő akarata a szava szerint.
Jolleht tévedtél,de legalább szeretetből tetted,és nem támadásbol.
Azét a bün az bün,de a megbocsátás is vele jár,ha imában bocsánatot kérsz istentől.
Ha Istennek és a szavának engedelmeskedsz,boldog leszel.
Ne halgass a kemény szivüekre.
A megtört szivüeket pedig vigasztalja az Isten,még a bejegyzéseinken keresztül is.
A minden vigasztalás Istene legyen veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!