Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Aki hisz Istenben az miért teszi?

Aki hisz Istenben az miért teszi?

Figyelt kérdés
Minden rosszindulat nélül

2017. nov. 2. 15:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
60%

Tisztelt kérdező: Én azért mert vágyom az örök életre én élni szeretnék és nem meghalni. És szeretném az Istent végre valahára személyesen is megismerni.

20/f.

2017. nov. 2. 15:39
 2/22 Alain Delon ***** válasza:
28%
Nem mernek a valósággal szembesülni. Egyszerűbb egy mesevilágban élni számukra.
2017. nov. 2. 15:53
 3/22 anonim ***** válasza:
55%
Azért, mert logikai úton kikövetkeztettem, hogy Istennek léteznie kell, mert nélküle nem lenne értelme semminek. Kaptam tőle jeleket, és minden nap megerősít. Nem egy mesevilágban hiszek, nagyon is látom a realitást. Nem azért hiszek; mert félek a haláltól, vagy mert buta lennék, és beveszek mindent, amit mondanak. Filozófikus gondolkodással jutottam el erre a következtetésre.
2017. nov. 2. 16:00
 4/22 anonim ***** válasza:
43%
Mert nem hiszem, hogy egy ilyen komplex, logikusan felépített dolog, mint a világunk, pusztán a véletlen következményeként jött létre, a semmiből nem lehet minden, kell, hogy legyen egy kezdettől fogva létező valami (valaki), aki mindezt létrehozta. Továbbá tapasztalom Isten jelenlétét, kapok tőle válaszokat a kérdéseimre. ha valamit nem tudok megoldani, és átadom az ő kezébe, akkor mindig segít. Érzem a szeretetét és a gondviselését.
2017. nov. 2. 16:07
 5/22 anonim ***** válasza:
68%

"Minden rosszindulat nélül"

Maradjon is így (részemről így fog), mert az ilyen témák gyakran átmennek személyeskedésbe meg egyéb primitív "vitaformákba". Márpedig ha annyira tudományosak akarunk lenni, akkor az ilyeneknek itt semmi helye nem lenne...

Nem tudom elképzelni az ellenkezőjét. Nekem ez olyan, mint amikor látsz egy épületet, de nem hiszed el hogy valaki azt felépítette, mert nem láttad az építőt, meg nem voltál ott amikor épült.

Itt konkrétan: A semmiből lett minden, a minden egy része életté alakult, az élet meg olyan emberekké fejlődött akik azon gondolkoznak hogy miért is vannak itt... és mindez Isten nélkül?

Na most... Ha nem tudod hogy Isten mit is akar tőled (pedig arról lenne igazán fontos beszélni), akkor lehet hogy nem győzlek meg Isten létéről sem. De én csupán ennyi alapján amit elmondtam (amikor még semmi konkrétat nem mondtam Istenről, csak arról beszélgetünk hogy vajon létezhet-e egy teremtő) az ateizmust tartom a legvalószínűtlenebb világképnek, és az agnoszticizmust a minimumnak.

2017. nov. 2. 18:36
 6/22 anonim ***** válasza:
62%
Kisgyermekkoromtól tapasztaltam Isten cselekvő jelenlétét,és felnőtt koromra meggyőződtem arról,hogy szervezett rendet,csak szervező lény tud létrehozni.
2017. nov. 2. 18:44
 7/22 anonim ***** válasza:
13%
Nincs jobb doguk.
2017. nov. 3. 03:32
 8/22 anonim ***** válasza:
77%
Őszintén szólva én mindent megkaptam eddig az életben, amit csak akartam. Anyagi és nem anyagi szinten is. Ha ezután csak rossz dolgokban lenne részem, akkor is hálásnak kellene lennem. Objektíve nézve pedig végső soron szerintem sincs semmi értelme a világnak, ha nem hiszünk egy olyan Istenben, aki igazságos és szerető.
2017. nov. 3. 08:30
 9/22 anonim ***** válasza:
21%

"Mert nem hiszem, hogy egy ilyen komplex, logikusan felépített dolog..."

Ebbe azért belekötnék. Egy kicsit gondolkodjunk el a biológián. Ha Isten olyan tökéleteset teremtett, akkor miért kell a nőknek menstruálni? Miért megy le a gégeideg az egyból szívig és kanyarodik onnan vissza a gégébe, nem lenne logikus egyből a gégébe menni? És miért keresztezi egymást a légcső és a nyelőcső, nem lenne könnyebb egymás mellett haladniuk?

Miért vannak betegségek, miért vannak mutációk, és miért fogyatékos minden beltenyésztett élőlény?

Kicsit sem tökéletes.

2017. nov. 3. 09:19
 10/22 anonim ***** válasza:
75%

"Nem mernek a valósággal szembesülni. Egyszerűbb egy mesevilágban élni számukra."

Nem a materializmus és a törzsfejlődésben való hit volt a kérdés. Amúgy jó minden kérdésnél trollkodni?

"Aki hisz Istenben az miért teszi?"

Jobb szembenézni az igazsággal, és megismerni az Isten akaratát és együttműködni Vele, mint hazugságban élni. Ráadásul, amit Isten mond még tetszik is. Igaza van

2017. nov. 3. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!