Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azok, akik nem hisznek Istenbe...

Azok, akik nem hisznek Istenben, nektek nem félelmetes belegondolni, hogy nincs teremtő?

Figyelt kérdés
200 milliárd galaxis kb,amiből 1 galaxis méretét nem tudjuk felfogni,nem hiba azt gondolni,hogy nincs ez mögött semilyen teremtő? Nekem félelmetes belegondolni is,hogy nincs semmi,csak a végtelen anyag és tér..
2017. szept. 30. 08:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
57%
És a teremtő hogy lett?
2017. szept. 30. 09:48
 2/16 anonim ***** válasza:
52%
Én hiszek Istenben, viszont szerintem nem létezik.
2017. szept. 30. 10:12
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
Inkább az a félelmetes, hogy sokak szerint a 200 milliárd galaxis között a mi bolygónknak kitüntetett szerepe van.
2017. szept. 30. 10:30
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Személy szerint félelmetesebbnek tartanám ha lenne egy teremtő, akinek a célja az ember megalkotása volt, de annyira pancser lenne hogy az univerzum 99,999...%-át értelmetlenül alkotja meg.
2017. szept. 30. 10:37
 5/16 A kérdező kommentje:
A teremtő hogy lett? eleve logikátlan a kérdés,ő nem lett, ő maga a teremtő,a teremtés,őt nem kellett megteremteni mert örök időktől fogva létezett,semmi sem felesleges az univerzumban,még a legapróbb atomnak is szerepe van
2017. szept. 30. 13:22
 6/16 anonim ***** válasza:
72%

"semmi sem felesleges az univerzumban,még a legapróbb atomnak is szerepe van"

Elképzelhető, viszont akkor innentől az ember fontossága veszíti értelmét. Mert az ember szempontjából mindazon csillagokkal együtt amelyeket látunk ha éjszaka felnézünk az égre, csupán a Tejútnak is egy apró részlete az aminek bármiféle jelentősége is van a szempontunkból.

És akkor ott van milliárdszor milliárd teljes galaxis amiknek a legkevesebb hatása sincs ránk nézve.

Szóval oké, induljunk ki abból hogy ennek mind szerepe van, oké, de akkor mi az a szerep szerinted? Merthogy nekünk embereknek gyakorlatilag az univerzumhoz mérve, amihez képest még a galaxisunk sincs egy porszemnyi se, nincs sok jelentőségünk, az tuti.

2017. szept. 30. 13:38
 7/16 Mansour ***** válasza:
57%
Én egyébként hiszek benne, de egyáltalán nem találom félelmetesnek azt a gondolatot, hogy esetleg mégsem létezik más az anyagon kívül.
2017. szept. 30. 15:35
 8/16 A kérdező kommentje:

Miért veszitené a szerepét az ember? miattam még a Multiverzum elmélet is igaz lehet,az sem tántorithat el a hitemtől,mindegy mi mekkora körülöttem

Hogy mi a szerepe? egyszerü

Nincs szerepe,csak van,létezik.

a cél az élet kialakulása volt semmi több,ami sikerült is,az hogy ez mekkora pazarlással járt,az nem érdekelte a teremtőt,mert nincs jelentősége az anyagnak,de az életnek van

2017. szept. 30. 16:11
 9/16 Mansour ***** válasza:
65%

"a cél az élet kialakulása volt semmi több,ami sikerült is,az hogy ez mekkora pazarlással járt,az nem érdekelte a teremtőt,mert nincs jelentősége az anyagnak,de az életnek van"

Ezt alapvetően én is így gondolom, de más magyarázatok előtt sem zárom be a kaput, pl. hogy az Univerzumnak az emberi életen kívül más célja is van, de ez a cél vagy célok az ember előtt rejtettek.

Vagy pl. hogy a világegyetemben olyan teremtő erő működik, ami nem az ember által ismert vagy elgondolható célok mentén hozza létre az életet.

2017. szept. 30. 16:35
 10/16 Metionin ***** válasza:
72%
Nem. Én tökéletesen biztonságban érzem magam mindenféle teremtőben való hit nélkül. Amikor ilyen csillagászati témájú képeket nézegetek (pl. a néhai Cassini vagy a Hubble fotóit) akkor eszembe szokott jutni, hogy voltaképpen mindannyian csak porszemek vagyunk és ez valahogy inkább megnyugtat, mintsem félelmet ébresszen.
2017. szept. 30. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!