Azok, akik nem hisznek Istenben, nektek nem félelmetes belegondolni, hogy nincs teremtő?
"semmi sem felesleges az univerzumban,még a legapróbb atomnak is szerepe van"
Elképzelhető, viszont akkor innentől az ember fontossága veszíti értelmét. Mert az ember szempontjából mindazon csillagokkal együtt amelyeket látunk ha éjszaka felnézünk az égre, csupán a Tejútnak is egy apró részlete az aminek bármiféle jelentősége is van a szempontunkból.
És akkor ott van milliárdszor milliárd teljes galaxis amiknek a legkevesebb hatása sincs ránk nézve.
Szóval oké, induljunk ki abból hogy ennek mind szerepe van, oké, de akkor mi az a szerep szerinted? Merthogy nekünk embereknek gyakorlatilag az univerzumhoz mérve, amihez képest még a galaxisunk sincs egy porszemnyi se, nincs sok jelentőségünk, az tuti.
Miért veszitené a szerepét az ember? miattam még a Multiverzum elmélet is igaz lehet,az sem tántorithat el a hitemtől,mindegy mi mekkora körülöttem
Hogy mi a szerepe? egyszerü
Nincs szerepe,csak van,létezik.
a cél az élet kialakulása volt semmi több,ami sikerült is,az hogy ez mekkora pazarlással járt,az nem érdekelte a teremtőt,mert nincs jelentősége az anyagnak,de az életnek van
"a cél az élet kialakulása volt semmi több,ami sikerült is,az hogy ez mekkora pazarlással járt,az nem érdekelte a teremtőt,mert nincs jelentősége az anyagnak,de az életnek van"
Ezt alapvetően én is így gondolom, de más magyarázatok előtt sem zárom be a kaput, pl. hogy az Univerzumnak az emberi életen kívül más célja is van, de ez a cél vagy célok az ember előtt rejtettek.
Vagy pl. hogy a világegyetemben olyan teremtő erő működik, ami nem az ember által ismert vagy elgondolható célok mentén hozza létre az életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!