Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azok, akik nem hisznek Istenbe...

Azok, akik nem hisznek Istenben, nektek nem félelmetes belegondolni, hogy nincs teremtő?

Figyelt kérdés
200 milliárd galaxis kb,amiből 1 galaxis méretét nem tudjuk felfogni,nem hiba azt gondolni,hogy nincs ez mögött semilyen teremtő? Nekem félelmetes belegondolni is,hogy nincs semmi,csak a végtelen anyag és tér..
2017. szept. 30. 08:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
57%

Nem félelmetes kérdező. Egyáltalán nem. Nyilván a különbség az, hogy egy és több galaxis méretét fel tudom fogni, keletkezésüket is fel tudom fogni. Pontosan és részletesen talán nem tudnám elmagyarázni, de tudom azt, mit kellene ehhez tudnom.

Aki számára ez a bonyolult világ nehezen érthető, annak számára teljesen természetes, hogy kíván egy lényt, amely mindezt átlátja, sőt, teremti. Ez biztonságot ad. Nyilván létezik másfajta biztonság is.

Gondold el, egyesek félnek az erdőben, mások nem. Mindkettőnek oka van rá. Az erdő persze roppant egyszerű dolog, da az univerzummal is ez a helyzet. Egyesek félnek benne egyedül, mások nem. Egyeseknek szükségük van a félelem nélküliséghez istenre, másoknak nem.

2017. szept. 30. 17:04
 12/16 A kérdező kommentje:

Nekem nem bonyolult,én megértem mert tanulmányozom,olvasok róluk. Csak szerintem egyértelmü egy felsőbb intelligencia,egy teremtő erő,

ha majd a halálos ágyodon fogsz feküdni,kit fogsz kérni? ki segitsen? az univerzum meg a tudomány? (azok biztos segitenek) a hit nélküli élet szerintem nem is élet.

2017. okt. 1. 08:34
 13/16 Metionin ***** válasza:
57%
Miért kellene bárkit is kérnünk a halálos ágyunkon? Mit kérjünk? Hogy ne haljunk meg? A sejtjeink előbb-utóbb felhagynak az osztódással és meghalunk. Ez természetes és mindannyiunkkal ugyanaz történik, akár hittünk életünk során valamiben, akár nem.
2017. okt. 1. 17:02
 14/16 anonim ***** válasza:
57%
Kérdező, egyetértek veled abban, hogy szerinted. Ez kulcsszó. Te a saját vélekedésed mellett élsz boldog életet, ahogy más is a saját vélekedése mellett. És a vélekedések egyéniek. Csak a tudás objektív.
2017. okt. 1. 18:31
 15/16 anonim ***** válasza:
57%
Személy szerint számomra inkább az lenne a nyugtalanító, ha lenne Isten. Amúgy meg a végtelen tér és anyag, ami mellett nevetségesen eltörpül a létezésünk akkor is itt van körülöttünk, ha létezik egy nagyobb hatalom, szóval ilyen értelemben szerintem nem oszt, nem szoroz a vallás...
2017. okt. 2. 00:31
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem logikátlan a kérdés hogy a teremtő honnan lett, bár válasz nincs rá
2020. jan. 3. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!