Azok, akik nem hisznek Istenben, nektek nem félelmetes belegondolni, hogy nincs teremtő?
Nem félelmetes kérdező. Egyáltalán nem. Nyilván a különbség az, hogy egy és több galaxis méretét fel tudom fogni, keletkezésüket is fel tudom fogni. Pontosan és részletesen talán nem tudnám elmagyarázni, de tudom azt, mit kellene ehhez tudnom.
Aki számára ez a bonyolult világ nehezen érthető, annak számára teljesen természetes, hogy kíván egy lényt, amely mindezt átlátja, sőt, teremti. Ez biztonságot ad. Nyilván létezik másfajta biztonság is.
Gondold el, egyesek félnek az erdőben, mások nem. Mindkettőnek oka van rá. Az erdő persze roppant egyszerű dolog, da az univerzummal is ez a helyzet. Egyesek félnek benne egyedül, mások nem. Egyeseknek szükségük van a félelem nélküliséghez istenre, másoknak nem.
Nekem nem bonyolult,én megértem mert tanulmányozom,olvasok róluk. Csak szerintem egyértelmü egy felsőbb intelligencia,egy teremtő erő,
ha majd a halálos ágyodon fogsz feküdni,kit fogsz kérni? ki segitsen? az univerzum meg a tudomány? (azok biztos segitenek) a hit nélküli élet szerintem nem is élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!